Luomusti maustettua kotiruokaa
Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Oriola.
Lihaliemestä tulee aina nostalgiset lapsuusmuistot mieleen. Metsäretket mummon kanssa. Pakkaspäivinä mukaan pakattua lihalientä ja voipapereihin leipäviipaleita runsain päällisin. Flunssan karkoitus.
Liemien valikoima, laatutaso ja tuotteiden käyttötapa on nykyään hyvin monipuolinen. Reformi Luomu liemikuutiot ja -jauheet päivittävät kotikokin varustelutason luomuaikaan. Tuotteet ovat lisäaineettomia, gluteenittomia, maidottomia, laktoosittomia eivätkä ne sisällä natriumglutamaattia, hiivauutetta eikä lisättyä hiivaa. Kasvisliemijauhe ja -liemikuutiot ovat lisäksi myös vegaanisia.
Perinteikkäiden liemikuutioiden rinnalle ovat tulleet purkkeihin pakatut liha-, kana- ja kasvisliemijauheet. Liemijauheita käytetään liemikuutioiden tavoin kuumaan veteen tai nesteeseen annosteltuina. Jauhe liukenee nopeasti ja tarvittava määrä on helppo mittailla ruoan sekaan.
Värikkäät keitot
Säiden viiletessä huomaa, että keho kaipaa lämmikettä. Kasvikset ja juurekset on ihan mahtava syödä salaattien sijaan monipuolisina ja värikkäinä keittoina. Kun keittoa tekee kerralla paljon, säästyy monelta nälkäkiukulta.
Pakkaspäivien pataruoat
Pataruoka valmistuu uunissa kuin itsestään ja vapauttaa aikaa muulle tekemiselle, kuten lukemiselle tai parittomien sukkien etsinnälle. Yksi nopea ja koko perheelle maistuva ruoka on kana-riisipata. Padan tai vuoan pohjalle mitataan tarvittava määrä riisiä ja vettä riisipaketin ohjeen mukaan. Sekaan laitetaan haluamasi liemikuutio pilkottuna tai liemijauhetta. Päällimmäiseksi pataan asetellaan kanan koipireidet. Padan annetaan olla 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.
Marinadit ja rubit
Marinadi saattaa kuulostaa työläältä, muttei ole sitä. Yksinkertaisimmillaan se valmistuu kasviöljystä, yrteistä ja parista teelusikallisesta liemijauhetta. Ainekset laitetaan kannelliseen purkkiin ja ravistellaan sekaisin. Marinadi säilyy jääkaapissa jopa viisi vuorokautta. Itse tehty marinadi sopii niin lihan, kanan, kalan kuin kasvisten maustamiseen.
Rub eli kuivamausteseos hierotaan kypsennettävän lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan ennen kypsennystä. Rubi valmistuu muutoin kuten marinadikin, mutta ilman kasviöljyä. Rub-kuivamausteseos säilyy useita viikkoja. Hyvän säilyvyytensä ansiosta itse tehty rubi on myös hyvä lahjavinkki herkuttelijalle. Tee rubia kerralla isompi määrä ja pakkaa kauniisti koristeltuihin lasipurkkeihin.
Lisää reseptivinkkejä
Täältä löydät lisää herkullisia reseptejä niin pääruokien kuin marinadien ja rubienkin valmistamiseen luomulaatuisista Reformi liemikuutioista ja -jauheista.
Heräsikö kiinnostus kokeilla? Oletko innokas kotikokkailija? Huono Äiti hakee testaajia Reformin Luomu liemituotteille! Testiryhmään satunnaisesti valitut osallistujat pääsevät itse kokeilemaan miltä ruoanlaitto tuntuu luomuliemivalmisteilla! Testaamisen jälkeen julkaisemme aidot tulokset testaajien kokemuksista. Osallistu kommenteissa, ja muista antaa myös sähköpostiosoitteesi sille varatussa kentässä.
Arvomme Huonon Äidin kanavissa testaajahakuun ilmoittautuneista viisi testaajaa. Testiryhmään osallistuneiden tulee olla sitoutuneita testaamaan Reformi Luomu liemikuutioita ja -jauheita kahden viikon kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta, ja raportoimaan testituloksista Huonolle Äidille annetun ajanjakson aikana, tarvittaessa myös valokuvin. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 61 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Todellakin haluaisin kokeilla. Kotikokkaus on mun juttu! Kolmelle nälkäiselle miehelle kun kokkaa, niin tietää häärivänsä ahkeraan keittiössä.
Näitä en olekkaan vielä kokeillut. Käytän paljon mustaa pippuria ja erillaisia liemikuutioita. Olen meidän perheen ”chef” eli ruokaa teen jokapäivä. Innokkaana olisin mukana testaamassa!
Olen käyttänyt tuotetta mutta haluan silti mukaan, tiedän mihin leikkiin osallistun😊 Lisäksi tykkään kirjoittamisesta. Kyseistä tuotetta olen käyttänyt keittoihin ja soijarouheen turvottamiseen, mutta olisi kiva kokeilla muutakin.
Talvella tulee tehtyä keittoja puuhellalla joissa käytän aina liha ym liemiä. Joten todellakin mukana 🙂
Olisi kiva testata
Liemikuutiot ja jauheet köytössä joka kerta kun kokataan. Nämä ovat vielä kokeilematta 😀
Olisi kiva testata 🙂
Kiinnostaisi todellakin kokeilla 🙂
En ole mikään kokki meidän perheessä mutta kun teen ruokaa
haluan mausteista ja liemikuutiot ovat suosikkejani.
Olen nähnyt mainoksia kuinka kiinnostavan näköinen pehmeä liemikuutio liukenee ruokaan. Minulla on olit käytössä kovia
Kuutioita joten vielä on uutuudet maistamatta.
Myös valkosipuli kuuluu suosikkeihini
Voisin testata!
Mielelläni tulen testaajaksi
Luomut kiinnostaa, rakastan maustettuja ruokia ja siksi
Käytän erilaisia liemikuutioita ja nähnyt herkullisen näköisiä
Kelmun sisällä olevia neliöitä mutta en ole niitä käyttänyt
Toivottavasti testaajana pääsen niitäkin maistamaan omissa
ruuissani
Jee, toivottavasti päsee testaamaan.
Innokas kotikokkaaja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi!
jee, kuulostaa kivalta 🙂 vegaaninana kiinnostavat Kasvisliemijauhe ja -liemikuutiot piristämään kokkailua
Hei näitä olis kiva testata!
Kyllä tämä toisi uutta intoa kokkaamiseen 🙂 tällä hetkellä oltu miehen kanssa vähän laiskoja kokkaajia ja uuden tuotteen kokeilu varmasti toisi uutta mielenkiintoa
Testaajaksi kiitos…
Kokkailu on kivaa ja käytän usein valmiita maustejuttuja. Niillä harvoin menee vikaan
Tykkään kokata ja kokeilla erilaisia juttuja. Tykkään ns itse säveltää
Oi, testaisin mielelläni. Meillä tehdään paljon ruokaa kotona tällä hetkellä, kotoa löytyy niin etätyöläisiä kuin -opiskelijoita, joten ruokaa kuluu paljon. Perhe tykkää keitoista, laatikoista, kiusauksista, padoista ja kastikkeista, joten liemituotteet tulisivat kovaan käyttöön.