Huono Äiti sai avautumisen suurperheen äidiltä:

”Ensimmäinen parisuhde opetti paljon. Se opetti muun muassa, mitä en parisuhteelta halua enää koskaan. En halua huonoa kohtelua, en puolison kiukuttelua, raivoa saatikka katoamisia. Opin etten halua kantaa kaikkea vastuuta itse. Etenkin kotiäitivuosien jälkeen töihin palattuani ei voimat riittänyt kaikkeen, mutta kaikesta olin vastuussa.

En halunnut olla parisuhteessa yksin lapsien kasvettua vaan halusin tehdä yhdessä asioita mieheni kanssa. Mutta en kelvannut mihinkään mukaan. Alkoi tuntumaan, että olen nyrkin ja hellan välissä vaikka väkivalta ei ollut fyysistä vaan henkistä.Lopulta olin aivan loppu ja halusin erota. Jäin lasteni kanssa yksin ja eron myötä miehen suku alkoi haukkumaan minua lapsille nähdessään heitä. Kiusaaminen jatkui ja kiusaamiseen osallistui vain entistä suurempi porukka. Minua syytettiin kaikesta mahdollisesta ja tämä on ollut äärimmäisen rankkaa.

Vuosia olin yksin ja keskityin lapsiin ja tein työni. Lapset olleet aina kaikki kaikessa.

 

Vuosia oltuani yksin törmäsin vahingossa suurperheen mieheen. Mies on aivan erilainen kuin entinen mieheni oli.

Meillä oli heti paljon puhuttavaa, mies halusi olla ja tehdä asioita kanssani. Mies huomioi minua eikä jätä yksin. Mies on kertonut menneisyydestään tosi avoimesti.
Kaikki on mennyt useamman vuoden hyvin. Meidän ei tarvitse edes tapella keskenämme, sillä kaikesta on voitu puhua. Arki olisi muuten mukavaa ja ihanaa, mutta se ei ole silti stressitöntä.

Ainoa stressitekijä on hänen yksi existä, joka yrittää vaikeuttaa arkeamme ja mustamaalaa ja haukkuu miestäni. Nainen yrittää kaikin konstein vaikeuttaa elämäämme ja pompottaa lapsen kautta ja hallitsee arkeamme. Olemme hänen takiaan jouduttu muuttamaan useasti, kun hän vainoaa pihapiirissä ja ikkunan takana. Kuvaa tekemisiämme ulkona ja kiusaa jopa isoja lapsiamme. Ja erityisnuoremme pelkäävät tätä naista.

Ainoa toiveeni on, että en joutuisi enää petetyksi

Kaikesta kiusaamisesta huolimatta vaikka lapsen vaihdot tehdään vaihtopaikat kautta yrittää nainen saada tietää uuden osoitteen. Siitä on väännetty jopa oikeudessa. Lähestymiskieltoa ei olla saatu, mutta toivotaan ettei hän saa uutta salaista osoitetta tietoon. Onneksi ei asuta pikkupaikkakunnalla. On helpompi pysyä piilossa.

Tämä stressi syö paljon omia voimavarojani ja aiheuttaa itselleni henkistä pahoinvointia, ahdistuskohtauksia kuin muita fyysisiä oireita.

Ja nyt, kun oloni on riittävän ahdistunut ja tiedän mieheni menneisyyden, että on pettänyt aikanaan kumppaniaan. Ja itse olen ollut petetty aiemmassa suhteessa niin tiedän miltä petettynä olo tuntuu. Ainoa toiveeni on, että en joutuisi enää petetyksi.
Itse vaan ahdistuneena näen painajaisia niin miehen exästä kuin miehestäni, että hän ei jaksa ahdistustani vaan vaihtaa minut toiseen naiseen.
Miten saan helpotettua elämääni jotta en näkisi näitä painajaisia saatikka epäilisi turhaan miehestäni pahinta? Mistä saan voimaa jaksaa miehen exän kiusaamisen?
Tämä on ensimmäinen kokemus uusioperheestä ja en millään haluaisi ajatella vaihtoehtoa ero, kun mies on ollut mitä ihanin tämän yhteiselämän ajan minua ja lapsiani kohtaan. Kohtelee heitä kuin omia lapsiaan.

Kahden suurperheen yhdistyminen yhdeksi on ollut muuten kaikin puolin mukavaa ja joustavaa. Lapset ovat ottaneet asiat hyvin, luottavat ja hyväksyvät liiton kuten miehen toinen exä.
Haluaisin saada painajaisen loppumaan niin unessa kuin todellisuudessa.
Tuskin oikeassa elämässä vielä vuosiin loppuu vaikka en rikkonut mieheni edellistä liittoa niin kohtelu on hänen exältä sellaista kuin näin olisin tehnyt. Miten olette selvinneet kiusaavasta exästä? Tai kumppanin kiusaavasta exästä ?

Pahoittelut, että en osaa kunnolla asioita jäsennellä saatikka pukea sanoiksi. Ja pahoittelut, että teksti on sekavaa ja rönsyilevää. Mutta menneisyys vaikuttaa nykyisyyteen ja omia traumoja olen terapiassa käynyt läpi. En ole osannut koskaan ajatella, että parisuhteen voi oikeasti tehdä vaikeaksi joku suhteen ulkopuolinen. Olen se joka ajattelee kaikista hyvää ja luottaa asioiden järjestyvän, mutta nyt on luottamus koetuksella.
Ja kaiken ikävän keskellä olen löytänyt rinnalleni miehen, jonka kanssa haluan vanheta ja viettää yhdessä elämämme viimeisetkin vuodet.
Kiitos kaikille jotka jaksoitte lukea ja toivottavasti saan teiltä hyviä vinkkejä omaan jaksamiseen ja ahdistuksen taltuttamiseen. Vinkkejä jotka ovat muita kuin eroa miehestä”

Nimimerkki Suurperheen mamma

Uusperheellisistä puheen ollen, tässä yksi uusperheen äiti:

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Ex vainoaa pihapiirissä ja ikkunan takana – mikä neuvoksi?”

 • Suikkala sanoo:

  Asioilla on aina kaksi puolta ja miten onkaan, taas kerran uhrina on nainen! Voisi päästää ääneen myös miehet, kun heilläkin olisi kerrottavaa. Fakta ainakin on se että naiset liioittelevat yleisesti ja ovat lähes AINA uhreja omasta mielestään. Harva nainen osaa asettua miehen asemaan ja katsovat maailmaa vain omasta itsekkäästä vinkkelistään.

  • Lissukka sanoo:

   Tämä! Naiset on oikeesti sairaampia kuin miehet. Mutta kun on se äiti kortti. Mö oon seurannut siskoni uus perehtyä missä lähiäiti riehuu ovien takana, terrorisoi viestein ja mustamaalaa lapsille sekä isää että uutta kumppania. Pitäis päästää enemmän miehiä ääneen ja antaa naisten sekoilulle kasvot. Yleisestikin jos homma menee niin että yhdessä on vikaa niin hälytyskellojen pitäisi soida ja saatanan kovaa.

 • Nimetön sanoo:

  Oma exäni tekee samaa, väijyy, valehtelee, mustamaalaa pitkin kyliä ja väittää minun tekevän näin. Menin kerran avautumaan nimettömänä ilman nimiä eräällä palstalla asiasta, ja jäin kiinni koska ex oli saanut eroaikaan asennettua seurantaohjelman koneelleni. Hän sai tällä perusteella oikeudessa todistettua minua vastaan ja tuomarin puolelleen. Sillä ei ollut tuomarille väliä, että oli laittomalla ohjelmalla saanut tiedot ja ettei nimiä oltu mainittu. Ex ja hänen nykyisensä ovat vaikeuttaneet elämääni ja lastenkin elämää lähes 10 vuotta, eikä loppua näy. Eräs diagnoosi jota en edes ääneen viitsi mainita, löytyy ex mieheltä, mutta sekään ei meitä oikeudessa auttanut. Tästä syystä en enää koskaan halua parisuhdetta.