Huono Äiti sai avautumisen makuuhuoneesta:

”Kirjoitan tätä makuuhuoneessa, jossa olen taas yksin.

Mieheni nukkuu suurimman osan ajasta sohvalla. Hän on työskennellyt poissa viimeiset puolitoista vuotta 3 päivää viikossa ja tullut kotiin viikonloppuisi. Viime aikoina hän on ollut sohvalla joka ikinen ilta. Hänellä oli tapana nukahtaa sohvalle jo toisinaan suhteen alussa, mutta ei aina kuten nyt.

Ihan kuin hän olisi poistanut itsensä tästä suhteesta. Ei vuodevaatteita sohvalle vaan peitto. Jopa teini-ikäinen lapseni kysyy, miksi hän on sohvalla. Kysyin asiaa äskettäin ja hän tulee hyvin puolustelevaksi, ikään kuin minulla olisi ongelma – kertoo olevansa stressaantunut viime aikoina. Hän on ollut stressaantunut monta kertaa vuosien varrella, samoin kuin kaikki muutkin ihmiset, eivätkä he nuku sohvalla! Onhan se varmasti huonoa selälle/niskalle ja huonoksi sohvalle? Ja … no… törkeää minulle. En osaa nukkua yksin ja onhan meillä PARIsuhde.
Alkaa nyt todella loukata ja häiritä minua.
Tietääkö kukaan KETÄÄN tällaista? Talossa ei ole vauvoja tai taaperoita ja hän haluaa nukahtaa television päälle, mutta makuuhuoneessa on joka tapauksessa aina televisio, joten se ei ole sitä.”

Nimimerkki huokaus….

Uusi sisustus parantaa mielialaa ja onnellisuutta

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 54 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

54 vastausta artikkeliin “Miten miehen saa nukkumaan sohvalta sänkyyn?”

 • mummuvaan sanoo:

  Hienommilla ihmisillä on omat makuuhuoneet. Syy on selvä.
  Ei ole kiva väsyneenä tai muutenkaan kuunnella toisen kuorsausta ja ähinää, haistella hänen pierujaan, tuntea hänen kääntyilyään, herätä hänen vessareissuihinsa. Tämä koskee kaikkia sukupuolia, myös aloittaja voi olla kuvaamani kaltainen.
  Antaisin kyllä lakanat ja tyynyt sohvalla makaavalle, ellei hän itse niitä ymmärrä hankkia. Mielellään myös esim. huovan lakanan alle.

 • Nanes sanoo:

  Miehen kaa oli joskus hieman lievee tälläne ilmiö. Ei nukahtanut sänkyyn vaan hetken oli vieressä ja hiipi sitten sohvalle nukkumaan. Ajan mittaan kysyin sitten mieheltä (useamman kerran) että mistä kiikastaa niin vastaus tyyliin että hän ei tunne olevansa haluttu ja nukkuu mielummin sohvalla ku sängyssä sellaasen kaas joka ei häntä halua. Hermostuin sit oikee kunnolla ja loukkaannuin aika pahasti, sillä mies sanoi jotain mitä en halunnut kuulla.
  Mies vetäytyi täysin kuoreensa. Oli tosi kauan jäinen ja paha tilanne. Miehessä siis ei mitään vikaa vaan on lasten kans ja tekee kotitöitä ja ruokaa ja auttaa kaikessa jos vaan pyydän apua.
  Kerran hän sitten tuli kotiin ja ilmoitti että joko erotaan tai korjataan sitten kunnolla kaikki ja tähän hän oli varannut ajan parisuhdeterapiaan asenteella kaikki tai ei mitään.
  Olin tosi järkyttyny ja vihainen sen ulostulosta mutta päätettii yrittää korjata avioliitto ja pelastaa perhe.
  Parisuhde terapian kautta saatiin avioliitto taas toimimaan. Tajusin terapian aikana kuinka hyvä mies minulla on ja sain tunne puolen heräämään pikku hiljaa uudestaan. Hän teki kaiken sillä tavalla aina että minulla ja lapsilla olisi hyvä olla ja kyseli kuinka töissä on menny ja olisi tykänny jutella kaikesta. Olin pitänyt miestäni itsestäänselvyytenä ja minua ei kiinnostanu hänen tarpeensa. Käytännössä hän tarvitsi vaan mun kosketusta ja huomiota jota en silloin hänelle antanu.
  Ollaa oltu yhessä melkee 20 vuotta ja terapian yksittäis tuokios terapeutti kysyi että koska viimeks oon sanonu miehelle että haluan häntä tai tehny mitään intiimiä aloitetta häntä kohtaan.
  Oli tosi vaikeeta myöntää että en pitkään aikaan enkä itekkää tienny miksen vaan selittelin tekosyitä.
  Nykyään oon tosi rohkee koskettelemaan ja hyväilemään miestäni ja haluan häntä useemmin ku koskaan.
  Kysyn mieheltäni hänen töistä ja hän selostaa jos minkälaista tarinaa mitä töissä touhutaan. Mies jotenki heräs henkiin ku osoitin mielenkiintoa häntä kohtaan. Pienistä asioista oli kiinni.
  Nyt meillä on kaikki hyvin ja siis tarkotan todellaki että tosi tosi hyvin.
  Joskus tuli somes vastaan video jossa joku mies selosti että mies muuttuu kylmäksi jos ei saa kaipaamaasa huomiota ja arvostusta ja se oli tosielämässä näin ja mun mies muuttuiki koneeksi joka teki sen mitä vaan piti tehä.

 • Toinen nainen sanoo:

  Mies nukkuu sohvalla, koska hällä on toinen nainen työkomennuspaikallaan.

 • M42 sanoo:

  Itse aloin nukkumaan sohvalla, kun vaimo raskaana ollessaan alkoi kuorsaamaan enkä kehdannut siitä hänelle sanoakaan kun muutenkin hänellä oli itsetunto-ongelmia. Valehtelin kaikennäköisiä syitä ja kun lapsemme syntyi, tilanne normalisoitui ja siirryin takaisin makkariin

 • Mä vain sanoo:

  Itse nukun sohvalla sen takia koska kuorsaan paljon. Näin annan puolisolle rauhan nukkua joka tekee aamupainotteista työtä klo:6-14

 • Napanuora? sanoo:

  Kai nyt aikuinen ihminen saa nukkua missä haluaa?

 • Minä vaan sanoo:

  Minä nukun itse sohvalla, tai, lastenhuoneen lattialla patjalla, en näy siinä ongelmaa, pääasia että kaikki saa unta tarpeeksi