Ihmiset kokeilevat kaikenlaista. Siis ihan kaikenlaista.

Jonka takia täytyy sitten muistuttaa, että älä imuroi pimppiäsi lyhentääksesi kuukautisiasi.

Äläkä laita vaginaasi Vics-voidetta.

Äläkä laita sinne myöskään etikkaa tai jogurttia.

Mutta tätä niksiä voit halutessasi kokeilla. Eri asia sitten on, että onko niksistä mitään hyötyä tai onko se mitenkään järkevää. Mutta ainakaan terveytesi ei vaarannu!

Eli netissä villitsee nyt uusi niksi, jonka avulla voi saada ihanan pehmoiset jalat! Kiinnostuit varmaankin välittömästi, jos olet niitä joiden kantapäät ovat niin karheat, että iho jää kiinni lakanaan. Ja niitä, jotka eivät kehtaa käyttää sandaaleja, koska iho on niin karkeaa että sillä voisi halutessaan raastaa juustoa. (Siinä taas yksi juttu mitä ei kannata kokeilla. ÄLÄ KOKEILE, se oli kielikuva!)

Mistä siis on kyse?

Suuvesi-jalkakylvystä! Kyyyllä.

Kuulemma suuvesi, erityisesti Listerine, tekee jaloista ihanan pehmeät. Näin kertoo instagramissa Nikki Kelly.

Vinkki kuulostaa oudolta, mutta kuvan kommenteista käy ilmi, että jotkut ovat kokeilleet tätä jo aikaisemmin. Myös huonoin tuloksin: joillain suuvesi on värjännyt jalat!


Kuva Tyler Nix, ylin kuva Ze Zorzan.

No, kokeilkoon ken haluaa. Ehkä tämä on hyvä tapa hävittää tarpeeton suuvesi? Hammaslääkärit kun muistuttavat, että markettisuuvesien käyttö ei ole hyväksi, vaan siitä saattaa olla jopa haittaa:

Haittaa saattaa olla sikäli, että pitkäaikaisessa käytössä ne [suuvedet] muuttavat suun limakalvon bakteeriflooraa siten, että hyödylliset bakteerit taantuvat ja haitalliset saattavat nostaa päätään, kertoo suu- ja leukakirurgian ylihammaslääkäri Jussi Federolf Kymenlaakson keskussairaalasta Ylen jutussa.

Jos et halua ostaa suuvettä tätä varten eikä kotoa löydy pullollista, tässä vielä niksit kovettumien häätöön:

– Älä raspaa! Siis ihan oikeasti lopeta raspaaminen! Kunnolla lionneista jaloista voi rapsuttaa pahimpia kovettumia irti kynsillä tai pyyhkeellä hankaamalla. Käytä raspia vain jos on aivan pakko, pientä kosmeettista kovettumaa saat raspaamalla vain hankittua lisää. Äläkä harrasta mitään kotikirurgiaa ja leikkele kovettumia!

– Raspaamisen sijaan rasvaa. Kovettumiin toimivat varsinkin ureaa sisältävät voiteet. Löydät hyviä tuotteita esimerkiksi apteekista. Yöksi rasvan päälle voi laittaa vielä öljyäkin.

– Tutki miten ihosi reagoi rasvaan. Joskus saatat käyttää tuotetta, joka kuivattaa entisestään. Joka tuote ei sovi kaikille!

– Käytä kenkiä, jotka eivät hankaa.

– Varaa lääkäriaika jos kovettumat ovat kipeitä ja paksuja.

Mitä muuta jalkakylpyyn jos suuvesi kauhistuttaa?

Jalkojen kylvettämiseen myydään vaikka mitä tuotteita, mutta luomuihminen/ säästäväinen/ kokeilunhaluinen testaa seuraavia:

– Merisuola. Auttaa turvonneisiin jalkoihin ja samalla voit kuoria ihoa. Huom! Kirvelee jos ihosi on rikki!

– Sitruuna. Sitruunan mehun väitetään tehoavan sekä tummentuneeseen ihoon että kovettumiin. Ja sitruuna kirvelee myös jos ihosi on rikki!

– Puna-apila. Puna-apilan kukkia saat ilmaiseksi luonnosta juuri nyt! Puna-apilan väitetään tekevän jaloista pehmeät ja auttavan halkeamiin ja kovettumiin. Googlaamalla löydät paljon vinkkejä myös muiden kasvien ja yrttien käyttöön!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Onko sinulla kuivat ja karheat kantapäät? TÄSSÄ hyvät ja huonot hoitoniksit!”

 • Apulankukka sanoo:

  Jalkahoitaja tekee ihmeitä kovettumille ja karkeille, kuiville jaloille. Häneltä saa myös mukaan omahoito ohjeet

 • JustMe sanoo:

  Salvequickin kuorintasukat auttaa todella kuiviin jalkoihin ja niihin kovettuneisiin kantapäihinkin.

  Sen jälkeen joko Schollin tai OKeefen kovettumille tarkoitettua kantapää voidetta ja saat jalat pehmeäksi ja pidettyä sellaisena parilla kympillä.

 • Boheemi mummi sanoo:

  Aurinkoa olen ottanut jalkoihin ja jalkapohjiin. Se jos mikä vahvistaa ihoa. Sama ilmiö käsissä.

 • Hannele Korpela sanoo:

  Kokeillut Listerineä toimii, mutta aika halvatun kallista. Ja jostain syystä mulla oikean jalan kantapää kuivuu enemmän kuin vasemman jalan. Kauneushoitolasta ostin pari kertaa hyvää jalkavoidetta, en muista merkkiä tai mallia, toimi. Nyt ostin kokeeksi O’Keefen jalkavoidetta, näyttäis toimivan.

 • Ellu sanoo:

  Kyllä, Listerine toimii jalkojen pehmentäjänä oikein hyvin! Pyykkikone-kikka pitää kokeilla myös.
  Jos jalkapohjissa on paksut ja kipeät kovettumat, ei välttämättä tarvinne mennä lääkäriin, sillä ammattitaitoinen jalkojenhoitaja osaa auttaa parhaiten. Hän on terveydenhuollon ammattilainen ja osaa ohjata jatkohoitoon sitten lääkärille, jos on tarve.

 • Kati sanoo:

  Hammaslääkäriasemalla oli jaossa Listerine-näytepulloja. Oma hammaslääkärini kehotti desinfioimaan aineella pyykinpesukoneen eikä käyttämään missään nimessä suuhun. Pyykkikone puhdistui kyllä tosi raikkaaksi. Kokeilen ehdottomasti seuraavaksi jalkoihin.