Kuivashampoo, tuo arkiaamujemme ja joskus juhlienkin pelastus!

Mitä me teimme ennen sitä? Kuljimme likaisin hiuksin tai tupsuttelimme niihin perunajauhoja tai kaakaojauhetta (älä kokeile tätä kotona äläkä missään!).

Aina ei vaan ehdi tai jaksa pestä hiuksia, ja nyt ei onneksi tarvitsekaan, koska kaupat ovat täynnä erilaisia kuivashampoita. Koti- ja työmamma voi näyttää freesiltä ilman tukanpesurumbaa, kun kuivashampoita on eri tuoksuja, on kiiltoa antavaa ja on tuuheuttavaa! On niin hyviä tuotteita, että joskus on tarve kirjoittaa googleen ”kuinka kauan on terveellistä olla pesemättä hiuksia”…

Jos et ole kokenut kuivashampoon käyttäjä, tämä voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Ja niin se onkin! Kuivashampoon käyttäminen on nimittäin TODELLA VAIKEAA.

Se alkaa jo ostamisesta. Kuivashampoon toimivuuteen vaikuttaa se, millaiset omat hiuksesi ovat. Paksut, ohuet, pikkuisen likaiset vai öljyinen liimaletti? Oikean tuotteen löytää vain kokeilemalla, naistenlehtien jutut tai kavereiden suositukset eivät välttämättä auta. Joku tuote voi toimia tosi hyvin ja joku toinen tehdä hiuksista jopa likaisemman näköiset. Jos sinulla on herkkä päänahka tai nenä, sopivan shampoon valinnasta tulee vielä vaikeampaa.

No sitten kun on oikea purkki löytynyt, käy näin:

Tulee mieleen joku entisaikain Ranska ja puuteroidut peruukit. Ei suinkaan mikään freesi nykynainen! Ja kaameintahan tässä on se, että kuivashampoon valkaisemat hiukset saavat näyttämään siltä, että olisi 30-50 vuotta vanhempi kuin on!

Mitä tälle sitten voi tehdä?

Lukea käyttöohjeet pullon kyljestä! Kuivashampoota kuuluu suihkuttaa noin 20-30 sentin päästä päänahasta, ei siitä aivan korvanjuuresta. Siis oikeasti aika kaukaa! Tällöin se hajaantuu laajemmalle alueelle eikä hiuksista tule valkoiset. Lisäksi kuivashampoon pitää antaa vaikuttaa pari minuuttia. Sillä ajalla se ehtii imeä rasvaa itseensä, ja osa tästä ”puuteroitu peruukki” -lookista katoaa ihan sillä!

Kuivashampoota pitää myös käyttää aika runsaalla kädellä – mutta varovasti ja vähitellen! Lisää jos on tarpeen, poistaminen on paljon vaikeampaa!

Viimeiseksi: älä jätä suihkua väliin vaikka skippaisit hiustenpesun…ainakaan kovin montaa päivää. Ja pese ne hiukset oikeasti joskus. Se on rasittavaa ja vaivalloista, mutta joskus se vaan on tehtävä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Kuivashampoo: näin vältät katastrofit!”

  • Inka sanoo:

    Tuli kokeiltua muutamaa merkkiä, mutta en ollut erityisen tyytyväinen. Törmäsin sitten netissä ohjeeseen käyttää maissijauhoa mihin sekoitetaan tummaa kaakaota (van Houten/Fazer) sopivan värisävyn (omien hiusten väri) aikaansaamiseksi. Toimii tarpeeksi hyvin, superhalpaa ja todella riittoisaa. Käyttö helppoa: sormet jauhepurkkiin ja hieroo jauhetta hiusjuuriin, antaa vaikuttaa hetken (1-10 min kiireestä riippuen) hieroo pyyhkeellä ja harjaa hiukset.

  • Poppana sanoo:

    Vaikkei muiden suosituksia kannata aina niin kuunnella, niin kehtaan silti mainostaa label.m -merkkistä tuotetta. Löytyy tummille ja vaaleille hiuksille omat tuotteet ja kappas, ei näytä yhtään harmaalta. Päinvastoin, puolen vuoden värjäämätön tyvikasvu on muisto vain!

  • Kultakutri sanoo:

    Niin, se kuivashampoo pöyhitään/hierotaan sinne hiusjuuriin, kuten shampoo konsanaan. Eipä ole harmaa eikä jauhoinen.