Meikkityylistä tietää, minkä ikäinen ihminen on. Jostain syystä kun jämähdämme paitsi kuuntelemaan nuoruusvuosiemme musiikkia, myös meikkaamaan kuten teininä.

Kurkkaus peiliin paljastaa että itse syyllistyy samaan: kyllä, banaanivarjostus, ohuet kulmakarvat ja ripsiväriä vain yläripsissä. Sentään valkoisesta luomiväristä olen luopunut, enkä rajaa huulia ruskealla kajalilla ja väritä sitten vaaleanpunaisella huulipunalla…

Tarvitaan ammattiapua! Onneksi Make Up Storen perustaja Mika Liias lupaa jeesata.

Ensinnäkin: mitä voi tehdä kun ei osaa meikata kuin sillä tavalla kuin 90-luvun alussa meikattiin? Eihän sitä osaa mitään uusia tuotteita ostaa, ja jos sattuukin ostamaan, ei niitä käytä. Mikä neuvoksi?

Liias kehottaa painumaan eri meikkisarjojen palvelutiskeille. Niiltä voi ostaa meikkauksen tai saada yhteishintaan meikkikurssin ja tuotteita. Palvelutiskeillä voi piipahtaa vaikka lounasaikaan, eikä tarvitse odottaa vain niihin elämän tärkeimpiin juhliin että saisi ammattilaisen tekemän meikin.

-Kun käyt eri meikkaajien luona ja tutustut eri meikkisarjoihin, opit käyttämään eri sävyjä ja tyylejä, Liias kehottaa. -Meikki on asuste. Jos et tykkää siitä, niin pese se pois ja se siitä!

Tällä tavalla uskaltautuu kokeilemaan vähän erikoisempia ja räväkämpiäkin meikkejä, kun antaa ammattilaisen ehdottaa eikä suhtaudu luomiväriin sillä vakavuudella, että tässä nyt ollaan ottamassa naamatatuointia. Ehkä sitä innostuu koittamaan vaikka glitteriä loppuvuoden juhliin?!

Tältä näyttää ammattilaisen tekemä glittermeikki pikkujouluihin meikkimallin kasvoilla:

Glitteriä on ehkä pikkuisen liikaa monen aikuisen naisen makuun tai tyyliin, mutta saman voi oikein hyvin toteuttaa hillitymmin, jos ennemmin kimaltaa kohtuudella eikä kuten diskopallo. Tältä glitterimeikki näyttää oikeassa elämässä:

Norminaisen meikkiä demonstroi Minna Kristallikimara-blogista.

No entäpä sitten toinen ongelma. Hirveästi ei jaksaisi meikata. Ehkä ei oikein ehdikään, mutta ei ole kiva koko ajan näyttää siltä, että olisi viimeiset 3,5 vuotta putkeen valvonut zombi. Vaikka se ehkä onkin totta…

Liiaksen mukaan tärkeintä on hyvä pohjameikki. Ensimmäiseksi pitäisi käyttää hyvää kosteusvoidetta, koska kuiva iho näyttää justiinsa siltä että en muuten ole nukkunut silmäystäkään sitten synnytyssalin ja se taisi olla myös viimeinen kerta kun naamallani oli mitään hehkua… Seuraavaksi (jos ehdit ja jaksat) tulee meikkivoide ja peiteaine. Niiden olisi hyvä olla ohuita, mutta peittäviä. Jos tämä on liikaa, niin sävyttävä kosteusvoide antaa vähän väriä marraskuisen keskipäivän sävyiseen naamaan!! Lisäksi kasvoille voi voimien ja kiinnostuksen mukaan lätkiä kaikkea värikosmetiikkaa.

Erikoisvinkkinä Liias kertoi vielä, millä valvonut ilme häivytetään: hehkua antavilla korostustuotteilla! Suunnilleen ihon sävyistä korostusväriä laitetaan vaikka sen sävyttävän kosteusvoiteen päälle esimerkiksi poskipäille. Valo luo elävämmän ilmeen, ja vielä kun saa kiskaistua pari kuppia kahvia naamaan, niin on kaikkea muuta kuin elävän kuolleen oloinen!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Näin eroon zombi-ilmeestä ja teini-iän meikkityylistä!”