Äiti- ja muillekin kavereille haluaa olla avoin. Ei aikuinen nainen jaksa enää pitää yllä kulisseja. Ajan ja voimavarojen haaskausta, helpompaa olla suora ja rehellinen.

Paitsi ihan kaikkea ei TODELLAKAAN voi kertoa. Ei sitten millään. Kuten vaikka näitä juttuja, jotka paljastaa tämä toimittaja sekä anonyymeinä pysyttelevät suomalaisnaiset:

”En kylvetä tai suihkuta lastani päivittäin. En jaksa.”

”Emme ulkoile päivittäin. Pukeminen on hirveä show ja ulkona on kylmää ja tylsää.”

”Lapseni pesee hampaansa itse. Lopetin avustetun harjaamisen suositeltua aiemmin ja tunnen edelleen syyllisyyttä.”

”Annan lasten olla puhelimilla koko ajan. En jaksa kieltää. Katsoin itsekin videoita koko ajan kun olin lapsi.”

”Suhtaudun rokotuksiin epäilevästi kaiken rokotusvastaisen propagandan takia. Ehkä vastustajat ovatkin oikeassa? Mikä totuus HPV-rokoteesta ihan oikeasti on?”

”Lapseni elää kylmillä nakeilla. No ei elä, mutta syö niitä paljon yli suositellun määrän.”

”Teen itse ruokaa tosi harvoin. Siis tosi harvoin. Perhettä pyöritän eineksillä, ja häpeän sitä. Tiedän että häpeä on turhaa, mutta häpeän silti. Jo einesten ostaminen nolottaa.”

”Olen mieheni kanssa vain siksi että en joutuisi olemaan yksin. En uskalla erota.”

”Meillä ei ole varaa viedä lapsia hoploppeihin sun muihin. Eikä ulkomaille. Sanon kaikille että en tykkää matkustaa.”

”Lapset saavat päivittäin sokerijugurttia ja mehuakin usein. Maustamaton jugurtti ja marjat ei uppoa enkä jaksa tapella.”

”En edes muista milloin olen viimeksi vaihtanut lakanat. Puhtaat lakanat ovat maailman paras tunne mutta en saa aikaiseksi vaihtamista.”

”Inhoan lasten kanssa leikkimistä. En keksi mitään ja vain siirtelen tyyppää ympäriinsä. Inhoan myös tätä lasten käyttämää uudissanaa tyyppä.”

”Juon viiniä melkein joka ilta. En kovin paljon, mutta juon kuitenkin.”

”En kuuntele lapsiani tosi isoa osaa ajasta. Juttua tulee niin paljon. Nyökkäilen vaan ja sanon joojoo, totta, näin on -tyyppisiä juttuja.”

”Meillä ei koskaan käy vieraita. En jaksa kutsua ketään. Ajatuskin tuntuu ahdistavalta. Toivon että kukaan ei kysykään kyläilyä.”

”Emme ole mieheni harrastaneet seksiä ainakaan pariin kuukauteen. En halua, mies ällöttää.”

”En tahdo lasten kavereita kylään. Lapsista lähtee niin paljon meteliä ja olen aina vaivaantunut vieraiden lasten kanssa.”

”En vahdi lasteni läksyjen tekoa. Luotan että tekevät ne joka tapauksessa.”

”Jos olen yksin kotona, en huolehdi mistään. Syön pakastepizzaa ja suklaata enkä pese hiuksia tai lähde ulos jos ei ole pakko.”

Ylin kuva Andrew Neel.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “En varmana kerro sinulle, että…”

 • Huono isä sanoo:

  Nämähän oli mukava lukea läpi, tuntee ettei itse ole yksin vastaavien asioiden kanssa. Muut ihmettelevät kun joka päivä ei juosta ulkona jne. Aina pitäisi jaksaa jne.

 • Paavo-Ursula sanoo:

  Eikö koululaisille itselleenkin opeteta koulussakin alusta asti, että läksyt ja tarpeellisten koulutarvikkeiden mukaanottaminen oikeina päivinä on heidän tehtävänsä, että he sitä koulua käyvät, eivätkä vanhemmat? o_O Ja kuka senkin on yhtäkkiä keksinyt, että ihan joka päivä pitäisi lapsen peseytyä? Kaikesta sitä syyllistytäänkin…

 • Tipu sanoo:

  Näinhän se on monella, ja miksi ei saisi olla? Itse olen kasvanut lapsena ranskanleivällä eikä sitä arvosteltu. Nykyään vaaditaan niin paljon äidiltä ja isältä.
  Itse yritin kaikkeni ollakseni hyvä äiti. Oli kaksi itse tehtyä ateriaa päivässä, oli lasten harrastukset, vanhempainillat, nukuttamiset, virikkeitä, ulkoilu ym ym. Mies matkatöissä. Opiskelin myös siinä samassa. Leivoin pullaa ja piirakoita. Sitten alkoholisoiduin kun en enää jaksanut. Siihen loppui tämä kunnon äiti. Joten turhat morkkiset pois, käyttäkää lapsenvahteja, eläkää myös aikuisen elämää ja nauttikaa. Lapsi on onnellisin silloin kun hänen vanhempansa ovat onnellisia. Näin minä nyt asian näen.

 • Katjuska sanoo:

  Osui ja upposi! Kyllä tässä on monasti issekseen miettinyt että olen kyllä niin saamaton äitinä… Onko näin että joku muukin ajattelee samoin?? Olen luullut koko ajan olevani ainoa… 😉

 • Pinkypie82 sanoo:

  Lähes kaikki kommentit olisi voineet olla kuin omasta suusta. Nyt hävettää ehkä pikkuisen vähemmän, kiitos tästä jutusta! Luulin olevani ainoa saamaton paska mutsi, jo siitäkin että väsyttää saada kaikki palikat kasaan, silloin kun ne joskus saa.

  • Amelii sanoo:

   Pitäs olla kansanliike, että äitien syyllistäminen loppuis. Naapurini osti aina eineksiä, ei siivonnut koskaan ja ei ollut käsitettä ruutuaika. Olin ihan järkyttynyt mutta myös kateellinen. Itse tein kaksi lämmintä ruokaa päivässä (välillä isoja annoksia että riitti edes seuraavaan päivään) ym. Podin syyllisyyttä jos en siivonnut suunnitellusti …. voi että 😀

 • Ellu sanoo:

  On paljon ”tuttuja juttuja” , mutta toi vaate sirkus talvella on jotain kauheeta . Kaikki pipot, sukat, lapaset ja villahousut hukassa ja sitten kun vaatteet saatu päälle pikkunen haisee kakalle . Koko kauhee rumba uudestaan 😣. Ulkona ei oikein keksi mitään , monesti talvella tylsää , luntakaan ei ole. Kesä on valitettavasti liian lyhyt🤐.

  • Väsynyt murkun äiti sanoo:

   Masentuneen murkun äitinä voin kertoa että noi ”pienten lasten” ongelmat on pieniä.. tai no ehkä ne joskus mullakin oli SUURIA. NYT SEN ”ILTA- TÄHDEN kanssa kun elää on ne ongelmat ISOMPIA. Teini ei mene kouluun? Mitä teet? Palaveria koulun kanssa viikoittain yms…

   • viiden lapsen huushollin pyörittäjä sanoo:

    Kyllä varmasti lasten joka ikäluokassa löytyy haasteita, ne muuttuu vain ajanmyötä erilaisiksi. Pienten kohdalla tiesti, jos kuuluu ”en taho” niin voi kopata kainaloon ja kantaa sinne minne se nyt ei ikinä tahtonutkaan. Murkkuja ei vielä yksikään meidän omista ole, mutta neljä vanhinta sattuvat sitten olemaan siinä iässä yhtäaikaa, odotan kauhulla jos rehellisiä ollaan.
    Mutta alkuperäisestä löytyi tuttuja juttuja. Minusta on ikävää, kun nykyisin vanhemmilta vaaditaan ”super-vanhemmuutta” ja sitten ihmetellään ja päivitellään, kun lastensuojelukin pursuaa asiakkaita enempi kuin resurssit kestäisi..