En voi sietää lastenohjelmia, en sitten yhtään. Toki suorastaan rakastan niitä siinä mielessä, että ne tarjoavat vanhemmille hengähdystauon, ja kivahan se on että lapset tykkäävät.

Mutta silti! En pysty sanomaan lastenohjelmien sisällön arvosta tai laadusta mitään, mutta suhtaudun niihinkin epäilevästi. Sekä ehdottoman ennakkoluuloisesti, myönnän.

Pikavilkaisulla suurin osa ohjelmista vaikuttaa olevan kaaottista kohellusta, josta tulee levoton ja ärtynyt olo. Jos haluaisin tehdä nopeita ja pitkälle vietyjä johtopäätöksiä, sanoisin että katsojistakin tulee levottomia ja ärtyneitä.

Kamalinta ohjelmissa on kuitenkin äänet. Jostain käsittämättömistä syistä hahmojen täytyy koko ajan HUUTAA. Normaali keskustelu hoidetaan huutaen, ja sitten kun ollaan pinteessä, silloin vasta HUUDETAANKIN!

Lisäksi kaikkea toimintaa ja liikkumista säestetään ähellyksellä, kiljahteluilla ja vinkumisella. Hyvänen aika jos tuollaista olisi oikeassa elämässä: vaikka huonekalua nostaessa kuuluisi hirveää ääh puuh oivoivoi -metakkaa.

Kaikkien hahmojen puheäänet ovat tietysti korkeita ja kimittäviä, niin että ne varmasti porautuvat tärykalvoon. Kuuloelimiin oikein sattuu piirroshahmon kimitys – kyllä tulee ikävä Kylli-tädin lempeää ja pehmeää ääntä ja verkkaisia siveltimenvetoja!

Entäpä musiikit! Laulut saattavat olla jopa ihan kivoja, mutta miksi niistä tehdään niin tuhottoman tarttuvia?! Timppaa hei, Timppaa hei, kyllä Timpan kimppaan tulla kannattaa! Lammikossa polskin! Postin tuo, postin tuo, postin tuo Pate jokaisen luo! Oon nelivuotias, oppimaan innokas! Tuntuu, että juuri mitään ei tässä äityssumussa pysty pitämään mielessä, mutta lastenohjelmien tunnarit kyllä oppii ulkoa.

Vähempikin ajaa hulluuden partaalle! Ja lapset sitten rakastavat näitä ohjelmia, ja katsoisivat niitä tuntikausia, jos antaisin. En ymmärrä miten he voivat pitää niistä! Ja miten he kestävät sitä meteliä?!

Nimim. Pian hermoraunio

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “En kestä lastenohjelmia!”

  • Riina sanoo:

    Esikoinen kuluttaa Netflixiä, YouTubea ja Pikku Kakkosen sovellusta. YouTube kaikki mysteerivideot pyörittää samaa rallatusta jokaikisessä videossa joihin poika surffaa vaan videosta toiseen hyppimällä. Hän tietää mennä piiloon katsomaan YouTubea, tai puhelin lentää parvekkeen ikkunalasin läpi naapuri tontilla olevan päiväkodin pihaan. On täysin toissijaista, että puhelin on mun. Netflixiä saa katsoa, kunhan äänet on hiljaa. Paitsi Daniel Tiikeriä. Se jos pärähtää soimaan, kämpän joka ainoa ääntä tuottava laite lentää samaa reittiä kuin puhelin ja meidän asuntoon laskeutuu ikuinen hiljaisuus. Pikku Kakkosen sovellusta on tosi jees. Tällä hetkellä Anton Siilinen on tosi pop.

    Daniel Tiikeri on perkeleestä.