”Näin voit aloittaa päiväsi rauhallisena, keskittyneenä ja motivoituneena.” Nettijutun lupaus kuulostaa juuri siltä mitä rasittunut perheenäiti tarvitsee. Ei kun testaamaan käytännössä!

Ensimmäinen ohje on raivata kaikki sälä pois silmistä jo edellisenä iltana. Iltaisin tulee käyttää kymmenen minuuttia siihen, että järjestää kengät, takit, elektroniikan, lasten läksyt ja lelut ja paperit, kuitit ja kolikot, kylppärin tasot sekä keittiön ja tiskit.

Anteeksi? Kymmenen minuuttia? Minulla meni kymmenen minuuttia siihen, että etsin sitä lappua, missä on lapsen hammaslääkäriaika. Vartin päästä ärsytti niin paljon, että menin nukkumaan ja jätin rojut niille sijoilleen. Stressipisteet: Nousussa, toisaalta hammaslääkärilapun löytyminen helpotti.

Okei, toinen ohje: Pistä itsesi etusijalle. Joo tämä on hyvä! Sitten luen eteenpäin. ”Herään kello 5:30 joogaamaan tai kävelemään, viettämään aikaa hiljaisuudessa, syömään aamiaista ja lukemaan.” Kello 5:30 olen todellakin täysin valmis viettämään aikaa hiljaisuudessa. Nukkuen. Stressipisteet: Ärsyyntyminen kääntää käyrän salamana nousuun.

Kolmas ohje: Pidä asiat yksinkertaisina. Esimerkkihenkilö ei tee aamupäivällä mitään muuta kuin lukee, kirjoittaa ja istuu hiljaisuudessa. Hänen ei ilmeisesti tarvitse viedä koiraa ulos, lapsia päiväkotiin eikä lähteä töihin? No tässä vaiheessa olen valmis kokeilemaan hiljaisuudessa istumista. Vessassa. Hiljaisuus kestää noin kolme sekuntia ennen kuin ovenkahvassa roikutaan ja vaaditaan omaa vessavuoroa. Stressipisteet: HALUAN. ISTUA. HILJAISUUDESSA. LOPPUELÄMÄNI.

Neljäntenä neuvona kehotetaan vähentämään aamusäätöä hoitamalla asiat etukäteen. Se tarkoittaa esimerkiksi päivän asun suunnittelua edellisenä iltana. Okei, tämä oli helppo. Revin esille ensimmäiset puhtailta vaikuttavat vaatekappaleet. Aamulla huomaan, että paita haisee hielle. Stressipisteet: Alusvaatteet ja housut olivat valmiina, olen organisointijumalatar trallallaa!

Viides ohje on ”meditoi, nesteytä ja ravitse”. Täsmennyksessä kehotetaan hengittämään syvään kymmenen kertaa ja juomaan vettä. Kahvia sopii juoda vain puoli kuppia. Mutta on tärkeää muistaa keskittyä asioihin, jotka tuovat iloa! Hengittäminen ja vedenjuonti tulivat selkärangasta, mutta ei tämä iloksi muutu ilman kahta kokonaista kahvikupillista. Keskityn niihin. Stressipisteet: Kahvia! Lisää kahvia!

Viimeisenä ohjeena käsketään hidastamaan. Siis hiiiidaaastaaamaaan. Vinkki on oikein kätevä: herää silloin kun heräät luonnostasi ilman kelloa, unohda kännykän näprääminen ja tee aamuista ikiomaa aikaasi. Hah hah! (Itse asiassa tämä toimii. Silloin kerran tai kaksi vuodessa, kun se on mahdollista.) Stressipisteet: Tämä turhautunut silmien- ja päänpyörittely käy jo varmaan treenistä?

Että siitä vain toteuttamaan simppeliä, rauhallista ja keskittynyttä elämää ilman kaaosta. Näin helppoa se on!

Lähde Huffington Post.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Rauhoita kaaos: testissä käytännön ohjeet stressittömiin aamuihin”