Antaumuksellista nenänkaivuuta, kiilaamista, pissatippoja vessanpöntön istuimella, piereskelyä julkisella paikalla, niistämistä hihaan ja kiukuttelua. Ei, en puhu taaperoikäisten tavoista, vaan aikuisista ihmisistä.

Iso osa ihmisistä osaa käyttäytyä nätisti ja ottaa muut huomioon, viimeistään ala-asteikäisinä. Ja sitten osa ei osaa. Kakara-aikuiset ovat unohtaneet kaikki vanhempien ja päiväkodin opit, ja sikailevat menemään muista välittämättä.

Julkinen vessa varsinkin houkuttelee asiallisen näköisistä rouvista ja herroista esiin kakara-aikuisen käytöstä. Harva kai kotonaan näin toimii: Pönttö jätetään vetämättä, lauteet jätetään täyteen roiskeita ja roskat ympäriinsä. Jos vessa-asioija on sen verran hygieeninen, että hän käyttää bideesuihkua, jäävät vesiroiskeet kuitenkin istuimelle seuraavan riesaksi. Hyvä ettei huudeta kopista äitiä pyyhkimään, sen verran haastavia vessatouhut joillekin näyttävät olevan.

Entäpä kaupassa asiointi? Hedelmähyllyllä puristellaan joka hedelmä läpi – okei kypsyyttä pitää kokeilla jollain tavoin, mutta onko pakko nuolaista sormia hedelmäpussin avaamista varten? Nuoleskelun jälkeen alkaa tarmokas tomaattien puristelu mikäs se tämä on mun, mun, yäk en ota, mun ja pöpöt leviävät pitkin heviosastoa. Paistopisteellä toki kaivetaan se parhaan näköinen korvapuusti omin pikku kätösin, pihdit ovat siinä hommassa vain tiellä kun mä haluuuuun!

Ravintolassa taas tiedetään kyllä, miten haarukkaa ja veistä käytetään, ja jopa sen, millä aseilla aloitetaan, mutta ennen ruokailua ei pestä käsiä. Sitten kaivellaan yhteistä leipäkoria, bon appetit! Vessareissuista puheenollen, aika moni poistuu toiletista heti tarpeensa tehtyään. Enhän minä käsilleni pissaa, joten miksi pestä käsiä, lienee logiikka… Kunnon aikuiskakara pistää kyllä hanan päälle, mutta ei edes huljauta käsiään ähäkutti hähähää luulit että pesin kädet!

Onko sitten ihme että pöpöt leviävät? Tautien tarttumista mahdollisimman monelle edistetään silläkin, että kunnossa kuin kunnossa tullaan julkisiin kulkuvälineisiin ja julkisille paikoille yskimään, aivastelemaan ja tursuamaan räkää. Yhdeksän boforin voimakkuudella takaraivoon pärskähtävä vieraan ihmisen aivastus totisesti pelastaa päivän kuin päivän! Niistäminenkin on ronski suoritus: ai mikä nenäliina, onhan minulla hihat!

Mutta miksi olla pelkästään epähygieeninen kun voi olla kunnon sottapytty! Missä tahansa asioikin ja mitä tahansa kakara-aikuinen tekeekin, hän tietää luottaa siihen, että kyllä ne jäljet joku muu korjaa, joku oikeasti aikuinen. Hän kylvää peräänsä roskasilppua kaikkialle, missä liikkuu. Roskakatokseen taas dumpataan kaikki mikroaaltouunista perämoottoriin. Jos ei ole roskakatosta, aina voi heittää isot jätteet metsään! Ei oo mun ongelma!

Kohteliaisuus taas on täysin turhaa. Minä eka, minä tahdon, minä otan kädestä, miettii kakara-aikuinen. Julkisissa juostaan istumaan, että varmasti saadaan paikka, vanhusten ja raskaanaolevien tekee hyvää vähän seistä! Kassi viereisellä istuimella ei ole lainkaan niin paha juttu kuin se, että aikuinen ihminen ei saa suustansa lausetta anteeksi mahtuisiko tähän?, sen sijaan että rysähtää istumaan toisen tavaroiden päälle.

Kyllä päiväkodin kertaaminen olisi monille paikallaan!

Nimim. Ällöttää ihan

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Ethän vain ole kakara-aikuinen?”

 • Minna sanoo:

  Asian vierestä tuohon roskakatoksiin dumppaamiseen on otettava kantaa nimittäin tämä tuli esiin tehdessä kahta muuttoa, yhtä niistä opiskelijoiden asuinalueella.

  Vanhoja patjoja ja mikroja sun muuta on tullut roskakatoksissa nähtyä, mutta kuka keksisi hyvän toimivan ja edullisen systeemin kaikenlaisen kierrättämiseen?

  Kierrätyskeskus ei suostunut hakemaan sohvaa ja huonekaluja opiskelija-asunnosta sillä niissä taloissa on ollut joskus ludeongelma. Entäpä jos ei omista autoa tai ei tiedä vieraassa kaupungissa minne vanhat tarpeettomat tavarat viedään?

  Me ratkaistiin tietokoneen, mikroaaltouunin, TV:n ja muun romun poisvieminen antamalla ne muuttofirman kierrätettäväksi…varmaan siitäkin joku maksu meni. Ei kehdattu dumpata roskakatokseen vaikka joku olisi ne saattanut kerätä hyvään talteen. 🙂

  Pitäisköhän kaupunkialueella taloyhtiöiden tuoda useammin jätelavoja varastojen siivousta varten, kun ihmisillä sitä poisheitettävää tavaraa tuntuu nykyään riittävän?

 • Tanja sanoo:

  Raskaana oleville tuntuu todellakin olevan vain hyväksi seisoa. Matkustin ison mahan kanssa viimeisilläni. Kuljin koko bussin läpi pyytäen kohteliaasti päästä istumaan, eikä yksikään matkustaja siirtänyt kassejaan pois vieruspaikalta. Jouduin seisomaan 130km. Yksi rouva jopa kielsi seisomasta hänen istuimen lähellä. Se on katsokaas tämä 2-paikkaa 1-hinnalla ajattelu, ja siitä extrahyvästä ei luovuta!

  • Hulta sanoo:

   Tuollaisia tapauksia varten busseissa on henkilökunta, siis kuski, jolle voi ilmoittaa asiasta ja jonka tehtävä on hoitaa kakarat järjestykseen.