Tiedäthän tonttuoven? Se on tänä vuonna suosioon noussut joulukoriste, pieni ovi, josta tontut pääsevät sisään asuntoon. (Tuomaan lahjoja, väijymään, mikä nyt kenenkin tontun homma on.)

Kätevä emäntä totta kai tekee tonttuoven itse, sen sijaan että ostaisi valmiin. Monet tykkäävät hivuttaa tonttuoven vaivihkaa paikalleen. Näin lapset saavat itse huomata iloisen jouluyllätyksen!

Ihana idea! Lapsuuden taianomaiset joulut houkuttelevat vähän kyynisempääkin mammaa, joten askartelu alkaa kiinnostaa. Tottakai teen tonttuoven itse! Ei se voi olla vaikeaa! Ja mitä tässä turhia googlaamaan ”tonttuovi ohje”, luovat aivoni keksivät heti idean: teen tonttuoven jäätelötikuista!

Tarvitaan siis…jäätelöä ja liimaa. Liimaa voi nyysiä lapsilta, ja kaupasta napataan mukaan paketti tikkujäätelöä.

Tavallaan olisi kiva antaa lasten syödä kaikki jäätelöt, mutta oven pitää olla yllätys. Parempi syödä ne itse..! Vaikka hampaat irvessä ja oksu kurkussa! Kaksi puikkoa uppoaa kivasti, kolmas tökkii ajatuksena hieman. Neljäs ei maistu. Siis montako näitä pitää syödä?!

Tikkuja muotoon sommitellessa alkaa epäilys hiipiä mieleen. Ehkä tämä ei olekaan kovin toimiva idea? Kun vähän eksyy Instagramiin, huomaa, että muiden tonttuovet ovat niin upeita ja viimeisteltyjä…paljon hienompia!

Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Unohdetaan ulkomaalainen hapatus, ja lähdetään suomifinlandperkele-linjalle! Tehdään oikea, rehti, kunnon ovi! Sellaisia ne tontutkin ovat, rehtejä ja rustiikkeja!

Googlataan inspiraatioksi ”ladonovi”. Äh ei ei noita bodareita…! Entäs ”aitan ovi”? APUA. Ei tämäkään auta! Noissa ovissa on jotain ihme vinolautaa kuviomuodostelmassa?! En pysty samaan ikinä!

Kaveri tulee kylään ja auttaa. – Siis missä ne karmit ovat?, hän kysyy. Ööö. Mitkä karmit? Pitäisikö tässä olla karmit?!

No eipä lannistuta! Näistä tikuista saa varmasti aikaan perinnekansallisen Suomi100-henkeen sopivan oven ilman turhia krumeluureja! Väritetään vielä tikut lyijykynällä harmaiksi, niin kyllä tulee hieno!

Askartelu etenee ja usko omiin taitoihin kasvaa! Tästä tulee niin upea, että ehkä teen myös tikkaat tonttua varten tulitikuista!

Vai onko se liian vaativaa?! – Usko itseesi nainen, kaveri kehottaa, samalla kun huikkaa vähän viiniä. Ei kun leikkaamaan tulitikut lyhyemmiksi, värittämään nekin rustiikkisiksi lyijykynällä ja liimaamaan niistä tikkaat!

Ja kuulkaa uskomatonta! Ovesta tuli aika hieno!!

Mutta tonttuoven valmistuttua kaveri kyllä väitti, että koko oven idea on ne pelkät karmit, ei ovi. Siis silloin hän sen sanoi?! Olisi ehkä sittenkin pitänyt googlata ”tonttuovi ohje” tai vastaavaa. Jos olisi edes katsonut kuvat…

No myöhäistä se enää on. Nyt on tämmöinen ovi. Tee perässä jos et ole turhan tarkka, ja jaa ihmeessä tulos Huonon Äidin Facebookissa tai Instagramissa häshtägillä #huonoäiti!!

Diy Tonttuovi ohje:

6 jäätelöpuikon tikkua

2 minijäätelöpuikon tikkua (esim. Pirkka)

Pieni pala kartonkia

Liimaa, lyijykynä ja tussi

Tikkaisiin tulitikkuja, liimaa ja tussi

Syö jäätelöt ja ota tikut talteen. (Huom. Joku muu voi tehdä tämän osan, ei ole pakko väkisten syödä!!) Väritä tikut lyijykynällä. Liimaa 6 pidempää tikkua kiinni kartonkiin ja kaksi lyhyttä päälle haluamallasi tavalla niin että kasaus näyttää ovelta. Askartele lisäksi ripa ja tikkaat tulitikuista: leikkaa ja väritä ensin ja liimaa sitten. Tsemppiä!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Tee itse tonttuovi: ohje josta et saa hermoromahdusta!!”

  • Hulta sanoo:

    Ei helkkari. Täti vinkkaa: osta ennemmin Kolmen Kaverin vegaanijädeä ja valmis tonttuovi. Jätskiä ei tartte väkisin hinuuttaa ja askartelun sijasta voit törkätä valmiin oven seinään. En kyllä ymmärrä miksi tonttu muka tarttee oman oven, tuolta saunan lauteitten alta meidän kotitonttu hiippailee kämppään…

    • Tonttula sanoo:

      Meidän penskat halus sellaisen niin tein valokuvakehyksestä maalasin pohjapahvin ja vanhanaikaiset saranat sekä kahvan.Tulitikkuaskista postilaatikon,😊täydestä meni eikä tarvinnut syödä älyttömästi jädee.