Juu, tässä ei nyt puhuta sängyn tai sohvatyynyjen alta imuroimisesta. Vaan vaginan imuroimisesta.

Äskettäin on maailmalla uutisoitu tapauksista, joissa naiset ovat yrittäneet saada kuukautisensa loppumaan nopeammin imuroimalla pimppiään.

Pitäisi olla sanomattakin selvää, että omia sisuskaluja ei imuroida.

Nekin naiset, joilla on helpot kuukautiset, voivat varmasti samaistua siihen ärsyyntymiseen kun menkat vain jatkuvat. Esimerkiksi helteillä verenvuoto saattaa olla tosi rasittavaa. Ratkaisu ei kuitenkaan ole tunkea imurinputkea pimppiin ja yrittää imeä verta pois.

Veri ei ole kohdussa kuten maljassa vain odottelemassa, joten idea on ihan tuhoontuomittu alkujaankin. Lisäksi pimpin imuroinnissa on paljon riskejä.

Ensinnäkin imurin putki on likainen ja teräväreunainen, joten se saattaa aiheuttaa haavaumia ja tulehduksia. Lisäksi imu voi aiheuttaa vauroita limakalvoille. Imuroiminen saattaa aiheuttaa voimakasta verenvuotoa ja hermovaurioita.

Älä siis edes harkitse asiaa!

Jos kuukautisesi ovat häiritsevän runsaat, voit kysyä lääkäriltäsi siihen auttavaa hoitoa. Runsaaseen vuotoon on olemassa lääkitystä, ja myös hormonivalmisteet, kuten hormonikierukka, voivat auttaa.

Runsaiden kuukautisten määritelmä on se, että vuodon runsaus heikentää elämänlaatua. Eli jos koet, että kuukautisten runsaus haittaa normaalia elämääsi, se on riittävä peruste saada niihin lääketieteellistä apua. Runsaat kuukautiset voivat aiheuttaa esimerkiksi anemiaa, joten hoito voi olla myös kokonaisterveyden kannalta tarpeellinen ratkaisu.

Monet kokevat myös, että kuukuppi on runsaiden kuukautisten kanssa helpompi kuin siteet tai tamponit, koska sen tyhjennysväli saattaa olla pidempi kuin siteen tai tamponin vaihtoväli.

Kuukautisten aikana saattaa iskeä siivousvimma, ja silloin voit toki tarttua imuriin, mutta käytä sitä ainoastaan siivoamiseen!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Älä hyvä nainen imuroi SIELTÄ!”

  • Äiti5 sanoo:

    Kenelle tulee mieleen tämmöinen idea? Imuroiko sama henkilö muita monia naisihmisen aukkoja… räkää, kyyneleitä, vaikkua ym…

    …vai onko tämä vitsi, niin kuin se kissan kuivattaminen mikrossa??… vai oliko sekin totta??

  • Retikka sanoo:

    Kuukuppi ei kyllä sovi runsaiden kuukautisten kanssa. Kun ”malja täyttyy” niin se tulee väistämättä yli ja sotku on hirveä.