Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Repadina.

Kirveleekö ja kutiseeko pimppiä? Onko liikkuminen tuskaa ja seksi sietämätöntä? Tuntuuko kuin pimpissä olisi kaktus tai kliseisesti hiekkaa? Jos tiedät tunteen, tiedät että se vaikuttaa koko elämään, seksiin, liikuntaan ja nukkumiseen.

Melkein kaikki naiset kärsivät pimpin kuivuudesta joko joskus tai usein. Noin 90% naisista kärsii emättimen kuivuudesta ainakin kerran elämänsä aikana. Sitä on turha nolostella.

Se on piinallista kun pipari on kuiva!

Kuivuutta voi aiheuttaa tosi moni juttu. Elimistön heikentynyt tai puuttuva estrogeenituotanto tai hormonaalinen epätasapaino aiheuttavat pimpin kuivumista. Tällainen kuivuus on yleistä imettäessä, hormonaalista ehkäisyä käyttäessä ja vaihdevuosien aikana ja jälkeen. Lisäksi emättimen kuivuutta voi aiheutta tosi moni muukin asia, kuten stressi tai muut henkiset tekijät, kova treenaaminen, lääkitys ja syöpähoidot, sairaudet, alkoholin käyttö ja jopa vuorokaudenaika. Samaan tapaan silmät tai suukin kuivuvat välillä, mutta sitähän ei nolostella yhtään…

Emättimen kuivuus on ihan normaali juttu sekin, ja häpeilyn voi unohtaa saman tien. Se, että kuivuus hävettää, johtaa siihen että kärsii ja kärsii vaikka apua on saatavilla.

Sillä kärsimystähän varsinkin paha ja pitkäkestoinen kuivuus todella on!!! Pimpin kuivuus voi tehdä kävelemisestä vaikeaa, kun hankautuminen kirvelee ja sattuu. Pissaaminen voi tuntua pahalta, kuukupin ja tamponin käyttö olla mahdotonta ja seksin harrastaminen yhtä tuskaa. Kutina voi olla sellaista, että pitää nukkua hanskat kädessä, että ei raavi pimppiä ihan verille. Päivisin joutuu sitten raastamaan hiuksia, kun ei julkisilla paikoilla kehtaa tunkea kättä housuihin ja raapia apinanraivolla!

Ihan kamalaa. Silti monet naiset elävät asian kanssa, koska eivät uskalla puhua siitä. Vaikka ihan normaali elämä kärsii näin paljon! Parisuhde voi mennä ihan piloille kun seksiä joutuu suorastaan pelkäämään. Jos parisuhdetta ei ole, niin kynnys harrastaa seksiä voi nousta ihan mahdottomaksi ylittää. Juoksuharrastus, jumppa, pyöräily tai ratsastus voivat jäädä kokonaan siksi, että kuivuus tekee treenaamisesta niin kivuliasta. Ja että ihan normaali oleminen ja käveleminenkin tuntuu kurjalta, eihän se ole mitään elämää!

Asiasta puhuminen voi tuntua vaikealta siksi, että kuivuus yhdistetään usein vanhuuteen. Mutta pimpin kuivuus voi vaivata nuoria naisia ihan yhtä lailla. Ja vaikka oma ikääntyminen tietysti mietityttää, vanhuushan on mahtava juttu: on saanut elää kauan. Siihen pitäisi suhtautua ilolla eikä kauhulla! Sekin tekee asiasta vaikean, että omaa kroppaa ei voi käskeä vaan se toimii kuten toimii. Se ymmärretään, että miehellä erektiohäiriö ottaa itsetunnon päälle, mutta siitä vaietaan että pimpin kuivuus voi tuntua naisesta siltä, että hänessä on jotain vialla. Kuivuus voi olla myös henkisesti raskas juttu ja vaikuttaa omaan seksuaaliseen itsetuntoon tosi paljon.

Lisäksi kuivat limakalvot ovat alttiimpia infektioille, joten kaiken muun päälle voi joutua kärsimään erilaisista tulehduksistakin…ai ku kiva!

Mutta pimpin kuivuutta voi hoitaa! Ja kannattaakin ehdottomasti hoitaa, sen sijaan että kärsii turhaan.

Huonon Äidin testiryhmä kokeili Repadina plus -emätinpuikkoja pahalaatuisen kuivuuden hoitoon. Kyse oli sen tasoisesta kuivuudesta, että ihan oikeasti pelkkä kävely oli tuskaa, pyöräilystä puhumattakaan! Testaaja kertoo, että pimpin kuivuus ”oli yhtä helvettiä” ja pilasi koko elämän. Mutta Repadina plus todella toimi, ja testaajan mielestä kyseessä on erittäin hyvä tuote. Lämmin suositus siis kuivuudesta kärsiville siskoille!!

Repadina plus lisää emättimen kosteutta ja nopeuttaa emättimen limakalvon paranemista. Se auttaa siis pitkävaikutteisesti.

Estrogeenin tuotannon puute, mikä mm. johtuu vaihdevuosista tai rintojen tai intiimialueen syöpähoidoista, vähentää hyaluronihapon määrää emättimessä. Repadina plus lisää uutta “rakennusainetta” menetetyn hyaluronihapon tilalle, joten se auttaa emättimen limakalvoa paranemaan. Hyaluronihappo on välttämätön aine emättimen limakalvon normaalille toiminnalle. Hyaluronihappo on yksi parhaiten kosteutta sitovista aineista eikä sillä ole tunnettuja haittavaikutuksia. Se parantaa myös emättimen happamuusastetta, ja vähentää tällä tavalla sieni-ja bakteeri-infektioiden vaaraa. Hyaluronihapon lisäksi Repadina plus sisältää kosteuttavaa manteliöljyä.

Repadina plus ei sisällä hormoneja, parabeeneja ja hajusteita. Useimmat käyttäjät huomaavat valmisteen tehoavan jo muutamassa päivässä. Emätinpuikko asetetaan emättimeen nukkumaan mennessä 10-20 vuorokauden ajan, kunnes oireet häviävät. Repadina plussaa voi ostaa reseptivapaasti apteekeista ja useimpien apteekkien verkkokaupoista. Lisätietoa Repadinasta löydät täältä.

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Repadina.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “”Vaginan kuivuminen pilasi koko elämäni””

  • Eläkkeellä sanoo:

    Sellainen lääke kuin Metforem 500 mg voi myös aiheuttaa mitä pahimman kuivuuden haavojen kera eikä siihen isommin emätinpuikot auttaneet eikä lääkäreillä ollut ajatustatkaan lääkkeen lopettamisesta vaan vain lisää reseptejä oli tarjolla. Lopetin sen Metforemin ja puikot ja kas kummaa alapää parani kuin ihmeen kautta ihan terveeksi vaikka vnhuus eläkettä jo monia vuosia saanut ja ikää on jo aika lailla. Mietin silloin pahimmillaan sen kuivuuden ollessa että miten naiset selevisi ennen vanhaan kun ei mitään helpotusta ollut saatavissa.

  • 37v:na alkaneet vaihtikset, 3v käyttänyt sanoo:

    Ihan pelkkä Aqualan Ihoöljy auttaa. Saat ison pullon riittämään pitkään. Käy liukuvoiteenakin. Ei varmasti kirvele vaikka iho olisi todella rikki. Pissaaminenkaan ei enää satu. Eikä tarvitse miettiä hormonaalista hoitoa.

  • Leikkauksesta avun saanut sanoo:

    Toivottavasti jutun kirjoittaja ei kärsi vestibulitis / vestibulegtomiasta. Toinen näistä tauti toinen leikkaus ko. vaivaan. Ja on hyvin oleellinen kiputiloihin.