APUA! Nyt pitää saada kynsilakka pois, mutta kynsilakanpoistoainetta ei ole! Mikä neuvoksi? Kotikonstit ovat tosi hip ja pop, niinpä testasimme voiko kynsilakanpoistoaineen korvata kotona löytyvillä aineilla tai muulla kosmetiikalla?

Lähteekö niillä kynsilakka pois? Testasimme:

”Lakkasin kynnet varmaan ensimmäistä kertaa vuoteen, enkä tajunnut edes ajatella, että tarvitsen parin päivän päästä kynsilakanpoistoainetta että saan kynsilakan pois. Kauppa on vajaan kahdensadan metrin päässä, joten valitsin tietenkin käytännöllisemmän keinon eli googlasin tee-se-itse -kikkoja. Lakkaa oli kynsissä kaksi kerrosta ja apuvälineenä vain vanulaput.

20161020_085120

Kynsilakka pois hajuvedellä?

Lähdin rehvakkaasti liikenteeseen hajuveden voimin. Tarkoitukseen käy myös alkoholia sisältävä vartalosuhke, jonka käyttö tulisikin huomattavasti halvemmaksi. Minä puolestani panin elämän risaiseksi ja poistelin kynsilakkaani Eau de Toilette -vahvuisella tuoksulla. Suihkaisin pari painallusta suoraan vanuun, painoin sen hetkeksi kynnelle ja hinkkasin hellästi hetken aikaa. Toimii! EdT poisti lakan jopa yllättävän nopeasti ja vähällä hankaamisella. Parista suihkauksesta ei kuitenkaan riitä kuin maksimissaan kahden kynnen putsaukseen. Käsiin jäi toki kiva tuoksu, mutta ihanan kallista lystiä tämä on, eli vain hätätapauksiin jos on ihan pakko saada kynsilakka pois.

Kynsilakka pois päällyslakalla?

Päällyslakka onkin vanha kikka, jota moni varmaan käyttääkin. Sivelin kynnelle kirkasta päällyslakkaa ja pyyhkäisin heti perään pumpulilla sen pois. Tämä käsittely vaati vielä toisen levityksen ja pyyhkäisyn, mutta jätti kynnen oikein puhtaaksi ja siistiksi. Sanomattakin selvää, että jokainen kynsi tarvitsee oman päällyslakkakäsittelynsä eli kuluu sitäkin ihan mukavasti. Suosittelen silti nopeana ja siistinä vaihtoehtona!

20161020_164433

Kynsilakka pois kynsilakalla?

Sillähän se lähtee, millä tulikin, eiks vaan? Lakkasin siis kynnen samalla lakalla, jonka jämät siinä komeilivat ja pyyhkäisin jälleen märän lakan pumpuliin. Sama juttu kuin päällyslakan kanssa, toinen kerta vielä ja valmista tuli. Loogista ja toimivaa, tykkään!

Kynsilakka pois hiuslakalla?

Seuraavaan kynteen suihkuttelin hiuslakkaa. Tässä kohtaa pysähdyin hetkeksi miettimään, että mitä hittoa olen oikein tekemässä. Kynsilakkaa irtosi hiukan, kunnes muunsin ohjetta sen verran, että suihkutin hiuslakkaa vanuun. Tällä tavalla se pyyhkiytyi lähes yhtä helposti kuin hajuveden kanssa, vaati ehkä hiukan enemmän hankausta. Kyllä tämäkin paremman puutteessa passaa, sormet pitää kyllä pestä hyvin hiuslakan tahmasta. Jos lakka on edullista, ei tämä ainakaan kallein konsti ole saada kynsilakka pois.

Kynsilakka pois hammastahnalla?

Tämä epäilytti ehkä eniten: hammastahnaa kynsilakan poistoon. Eipä auttanut kun kokeilla, itsehän tälle tielle läksin. Siispä levitin hammastahnaa kynnelle ja aloin hankaamaan sitä vanhalla hammasharjalla. Ja arvatkaa mitä?! Harjasin siinä sormeani hammasharjalla kuin seinähullu eikä kynsilakalle tapahtunut yhtään mitään. Kuin kunnon hullu konsanaan, toistin vielä virheeni toisella tahnalla ja harjasin vähän lisää. Kynsilakka pehmeni ja naarmuuntui jonkun verran, mutta tämä myytti on nyt totaalisesti murrettu, tai sitten käytössäni oli aivan väärät tahnat. Sääli, tämä olisi ollut halpa korvike kynsilakanpoistoaineelle…

Kynsilakka pois sitruunamehulla?

Kaikkivoipa sitruunamehu oli vuorossa viimeiseksi ja vielä etikalla höystettynä. Aluksi kynttä piti liotella lämpimässä vedessä 5-10 minuuttia. Maltoin tätä vaihetta ehkä kuusi minuuttia. Sitten puristin lorauksen sitruunamehua ja kaadoin lirauksen väkiviinaetikkaa kulhoon. Kastoin vanun nesteeseen ja painoin sen kynnelle. Hieroin, painelin ja hinkutin varmaan pari minuttia eikä kynsilakka hievahtanutkaan. Tämä hellävaraisin ja kemikaaliton vaihtoehto ei harmikseni toiminut pennin pätkääkään.

Mikään metodi ei tuntunut erityisesti kynttä kuivattavammalta tai rasittavammalta kuin tavallinen kynsilakanpoistoainekaan.

Hajuvesi oli nopein mutta kallein tapa saada kynsilakka pois, joten tämän hyvin epätieteellisen kemiallisen kokeen perusteella paras keino on ”sillä se lähtee millä on tullutkin” eli suosittelenkin kynsilakkaa kynsilakan poistoon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Miten kynsilakka pois ilman poistoainetta?”

 • Kiitos sanoo:

  Kokeilin irrottaa paksut kynsilakkakerrokset ensin vartalosuihkeella jossa ensimmäinen ainesosa oli alkoholi, ja se toimi, mutta niin hitaasti, että kokeilin olisiko ikivanha Eau de Parfum tehokkaampaa, ja sillä irtosi heti! Vanuun siis lorautin ja hankasin.

 • Marja sanoo:

  Miten saada kynsilakka pois jalasta ilman ruoka aineita ja kunst poisto ainetta

 • Ou sanoo:

  Miksi en itse tajunnut tätä? Sain rumat jämät pois kynsistä kun laitoin uutta päälle ja pyyhin wc-paprulla. =)

 • Kaakka sanoo:

  Mulla ei mikää auttanu