Et malta odottaa, että pääset järjestelemään palettisi, pullosi ja purnukkasi, kun näet nämä mielettömät säilytysratkaisut!

Onko puolet kosmetiikka-arsenaalistasi aina hukassa? Pursuvatko kaapit ja laatikot niin täysinä, että skippaat koko kauneudenhoidon, koska yksi väärin aseteltu liike voisi aiheuttaa valtavan vyöryn? Ovatko meikkisi hujan hajan käsilaukussa, keittiönpöydällä ja kaikissa mahdollisissa kaapeissa? Mietitkö kuumeiseti, missä voisit säilöä aarteesi lapsilta suojassa mutta itsesi ulottuvilla?

dsc00945-3

Etsipä täältä parissa sekunnissa ripsiväri. Suljettu ja läpinäkymätön pussukka tai laatikko on harvinaisen hidas ja huono ratkaisu meikkien säilytykseen.

Huolet hiiteen, puhumattakaan yllä olevan kaltaisista kasoista! Nyt seuraa kutkuttavan kekseliäitä kosmetiikan säilytyskeinoja:

Asettele aarteesi astioille

Jos pulmana ovat tilanpuutteen sijaan tylsän ja tavanomaisen näköiset laatikot ja putelit, turvaudu astioiden estetiikkaan. Kukkaruukuissa, lasipurnukoissa ja kauniissa pulloissa voi säilyttää meikkisiveltimiä ja pitkulaisia tuotteita kuten ripsivärejä ja rajauskyniä. Kaada purkkiin koristekiviä tai vaikka kahvipapuja ja tökkää tuotteet tiiviisti sekaan. Siististä muovipullosta voi leikata kaulaosan pois ja survoa siveltimet syntyneeseen kippaan. Eteerisiä ja vintagetyylisiä kauneusasetelmia voit luoda buduaariisi vaikka asettamalla vanhalle kakkuvadille kaikki tuoksusi tai pinoamalla lautasesta, kulhosta ja kupista keon, joihin asettelet vaikka korut ja käytetyimmät hoitotuotteesi. Vanha maustehylly on mahtava paikka meikeille, ja sen voi kiinnittää makkarin seinään kauniiksi katseenvangitsijaksi. Kas näin!

Käytä koko kylppärin tila

Kylpyhuoneessa on usein aika hintsusti säilytystilaa, siksi siitä kannattaakin ottaa kaikki irti. Niin, eihän kosmetiikkaa edes kosteassa ja kuumassa kylppärissä kannattaisi säilyttää, mutta meitä ei kaikkia ole siunattu omalla pukeutumishuoneella. Niinpä pyyhetelineisiin voi kiinnittää koukkujen avulla koreja tai purkkeja, joihin saa meikit ihan esille. Kaappien ovet kannattaa myös ottaa käyttöön: kiinnitä pieniä koukkuja oviin ja laita niihin roikkumaan esimerkiksi fööni ja hiustensuoristaja. Kylppärin oveen voi kiinnittää läpinäkyvän kenkäpussin, jossa on monta lokeroa, niihin sujahtavat harjat, hiuskiinteet ja muu tukkatavara. Sama kikka toimii toki millä tahansa seinällä tai ovessa myös meikkien kanssa. Viinipullotelineeseen mahtuu muuten monta tukkatököttiä. Täältä inspiroitumaan!

Kaikki näkyviin kampauspöydällä

Jos ongelmana ei niinkään ole tilanpuute vaan se, ettet yksinkertaisesti löydä laatikoista ja meikkipussukoista mitään alle kymmeneen minuuttiin, turvaudu rakentavampiin ratkaisuihin: läpinäkyvät akryylilaatikostot imevät itseensä suuret määrät tuotteita, mutta kaikki niihin asetettu löytyy pikaisella vilkaisulla. Sotkuiseen laatikkoon voi tehdä muovista tai puusta jakajan, jossa on lokerot eri tuotteille.

dsc00942-3

Tenava on tainnut käydä meikkipussilla pyörittelemässä vähän poskipunasivellintä. Ei näin!

Turhaudutko tilanpuutteeseen?

Jos olemattomat säilytystilat ovat suurin huolesi, on aika hiukan askarrella. Kaunis ja täysin tilaa viemätön ratkaisu on kiinnittää suuri (tai vaikka monta pientä) metallinen levy seinään. Liimaa sitten pienet magneetit meikkipalettien ja -hylsyjen pohjaan ja napsauta tuotteet kiinni levyyn. Tadaa! Saat muunneltavan naisellisen taulun, jossa kaikki on kätevästi esillä ja helposti otettavissa.

Taidan itse turvautua akryylilaatikoihin ja metallitauluun, jotta saan kaiken kosmetiikkani käyttöön pikana. Vanhoja jemmoja kolutessa tulee varmaan ihan jouluinen olo, kun puolet tuotteista on jo unohtanut omistavansa.

Lähteet: Bustle, Cosmopolitan ja Womens Health

Testaaja ja kuvat: Satu/Huonon Äidin toimitus

PS. Hyvät välineet meikkivoiteen levitykseen.

PPS. Jos kaikkien putelien joukosta ei millään löydy kynsilakanpoistoainetta, turvaudu näihin korvaaviin konsteihin.

PPPS. Turauta vikatkin tipat tuotteestasi ja hävitä se sitten vinhasti tilaa viemästä.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia