Ketsuppipullo tönöttää ylösalaisin jääkaapissa ja vartalovoide korkillaan kylppärissä. Viimeiset tipat olis kiva saada ulos, mutta tavara on jumissa putelien seinillä ja korkin sisäsivuilla.

Ei huolta! On tapoja saada lähes loppuunkalutusta kosmetiikasta kaikki irti.

Muovituubista tai pumppupullosta vikat voiteet täytyy ottaa vähän väkivalloin. Napsaise tuubi/pullo kahtia saksilla. Kaavi käyttöösi korkittoman puolen tavara, mielellään vaikka spaattelilla tai jollain työkalulla, jotta et päästä pöpöjä sormistasi pulloon. Kiinnitä korkiton ”pohjapuoli” sitten kanneksi korkilliselle alaosalle. Saksitun tuubin tuote säilyy sitten enää maksimissaan pari viikkoa.

Jos putelisi on lasia tai et muuten saa sitä rikki, ja voide on niin tahmeaa ettei se valu alaspäin, aseta puteli kuumaan veteen pariksi minuutiksi, jolloin tuote muuttuu juoksevammaksi.

20161004_093131-2

Sampoon ja hoitoaineen jämät saa käyttöön lirauttamalla vähän vettä pulloon ja ravistamalla. Kuivahtaneen kynsilakan voi virkistää tipalla kynsilakanpoistoainetta tai- notkistajaa.

On olemassa paljon kikkoja, joilla saa kuivettuneet ripsarit ja eyelinerit notkistumaan sekä viimeiset huulipunatöhnät ulos hylsystä. Periaatteesta niitä ei täällä nyt jaeta. Jos meikki on niin vanha, että se on kuivunut, sitä ei todellakaan ole enää hygieenistä käyttää. Veden lisääminen vain kasvattaaa pöpöalustaa ja tuloksena voi olla säihkyvä silmätulehdus.

Mites sitten ne tyhjiin puristetut pakkaukset? Osaatko hävittää kosmetiikkajätteen oikein?

  • Kartonkipakkaukset menevät yllättäen kartonkikeräykseen ja sopivat useimmiten myös poltettavaksi.

  • Puhtaaat muoviset kosmetiikkapakkaukset voi heittää energiajätteisiin. Siis tyhjät sampoo- ja voidepullot tai roll-on -deodorantit. Energiajätekelpoisia ovat pakkaukset, joissa muovin laatua kuvaava numerotunnus on 01, 02, 04, 05 tai 06.

  • Muut muovipakkaukset kuuluvat sekajätteisiin.

  • Lasiset kosmetiikkapakkaukset kuuluvat sekajätteen joukkoon eivätkä lasinkeräykseen, ne on yleensä valmistettu aivan omanlaisestaan lasiseoksesta.

  • Jos metallinen spray-tölkki on täysin tyhjä, eli se ei enää loisku tai pihise paineesta, kun suutinta painetaan, voi sen lajitella metallien joukkoon.

  • Jos pakkauksessa on vielä tuotetta kuten meikkiä tai voidetta, dumppaa ne sekajätteisiin.

  • Vaarallista jätettä ovat permanenttiaineet, tuotetta vielä sisältävä aerosolitölkki (hiuslakka, dödö), kynsilakka sekä kynsilakanpoistoaine. Hajuvedet, partavedet ja muut alkoholipitoiset aineet pitäisi myös kiikuttaa vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

    20161004_094534

PS. Näistä putsareista ei paljon jätettä jää.

PPS. Sisäisesti käytettävät kosteuttajat voikin heittää biojätteeseen.

PPPS. Kasvoveden sentään saa suht vaivatta tyhjennettyä viimeiseen pisaraan.

 

 

 

 

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia