Kiireinen, ekologinen tai muuten vaan jo tarpeeksi kosmetiikkaa omistava äiti voi hiukan fuskata siellä täällä. Siihen on kehitetty oikein tuotteitakin! Jotka toimivat!

Vihaan pakkaamista, koska kosmetiikka vie saman tien puolet tilasta ja painorajasta. Sitä ei kuitenkaan voi kovin paljon karsia, sillä kävelen mielummin säkissä kuin meikittä. Ahdistun myös kemikaali- ja jätemäärästä, jota perheemme syytää luontoon. Riittänee, kun sanon, ettemme ole kestovaippailijoita…Aika on kolmas asia, josta vedän angstit. Illalla rättiväsyneenä viimeinen homma, joka kiinnostaa, on meikinpuhdistus. Siis antakaa joku lianräjäytysaine ja sillä selvä.

Näin moniongelmaisena oli itsenikin hiukan vaikea uskoa, että on olemassa lärville suunnattuja liinoja, joilla lähtee kaikki meikki ilman mitään puhdistusaineita, kemikaaleja tai vesihuuhtelua, ja jotka kulkevat mukana vaikka siinä pienimmässä kirjekuoriveskassa ja kestävät satoja ja satoja pesukertoja.

20160818_113254 (2)

Tässä todellakin on pino suloisia siivouspyyhkeitä. Näpit irti siitä puurotahrasta, nämä ovat nassulle!

Vaikka Makeup eraser -mikrokuituliina muistuttaa hiukan (erittäin nättiä ja naisellista) pölyrättiä, on se tarkoitettu kasvo- ja silmämeikin poistoon, kyllä, myös vedenkestävän meikin.

Pehmeästä ja patentoidusta polyesterikuidusta valmistettu pinkki liina kastellaan lämpimällä vedellä, rutistetaan kuivemmaksi ja sitten sillä siivotaan kasvot ympäriinsä pyöritellen. Pyyhkeellä on helppo päästä vaikeasti putsattaviin paikkoihin kuten nenänpieliin ja silmien alle. Kestomeikkivoide lähti vajaan minuutin pyörityksellä, testasin tuloksen vielä kasvovedellä – ei rahtuakaan meikkiä jäljellä. Herkistelevä hipiäni ei tykännyt kyttyrää hieromisesta.

Liinan toisen puolen hiukan pidemmät karvat on tarkoitettu hellään kuorintaan, mutta en huomannut valtaisaa eroa lopputuloksessa. Iho jäi molempia puolia käytettäessä siloisen tuntuiseksi.

Pyyhe pyykätään 30 asteessa. Ohjeissa neuvotaan pesemään joka käytön jälkeen, mutta tällainen laiskimus käyttää kyllä kaikki puhtaat kulmat ennen konepesua.

Suositushinta 24,90 e.

Kripa K-beauty glove on puolestaan erittäin siro pikku ”käsine”, johon sormet sujautetaan. Käyttötapa on sama: kastelu, ylimääräisen veden puristus ja pyörittely. Mikrokuitukangas on kovempaa ja ohuempaa kuin pinkissä kollegassaan, ja meikin poisto vaatii pikkuisen pidempää sormityöskentelyä. Pienehköä pussukkaa on myös hiukan haastavampaa pitää kädessä, jossa se tuppaa pyörimään kitkan vaikutuksesta. Tämäkään kangas ei ärsyttänyt ihoa tai jättänyt jälkeensä punoitusta.

K-beauty gloven erinomaisuus piileksii sen toisella puolella: hopealangalla päällystetty kuoriva pinta on antibakteerinen, antiseptinen ja antimykoottinen. Myko mikä? Siis sienten kasvua ehkäisevä. Tämä kaikkea likaa antaumuksella vastustava puoli jättää ihon vauvanpehmeäksi ja ihanan sileäksi.

Pussukan voi pestä 40 asteessa. Pienessä käsineessä ei liikene ylimääräistä tilaa pesuja säästämään, joten olen putsannut sen kasvosaippualla käytön jälkeen.

Suositushinta 33 e.

Sanoisin, että Makeup eraser -liinalla puhdistus kävi hiukan nopeammin mutta Kripan käsineen kuorintaominaisuus on tehokkaampi. Molemmat täyttivät tehtävänsä, ja meinaan kyllä kärrätä näistä ainakin toisen ihan jokaiselle matkalle mukaan. Eivät muuten ole varmaan huonoja muksujen tahranassujen putsaukseenkaan.

Sain nämä pr-näytteinä. Maahantuoja ei sponsoroi tätä kirjoitusta.

Testaaja ja kuvat: Satu/Huonon Äidin toimitus

PS. Huono Äiti testasi myös, miten silmämeikki lähtee kynsilakanpoistoaineelle – ei suositella. Juttu tässä.  

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia