Onko meikkipohjan levitysmetodilla väliä? No onhan sillä. Kyllä seinästäkin näkee, onko se maalattu telalla, suihkeella vai sudilla.

Sorminhan se meikkivoide tulee usein hopussa naamaan hierottua. Joskus ei ehdi edes peiliin katsoa, vaan sitä levittää meikkiä ikään kuin kasvovoidetta kulkiessaan ympäri kämppää tavaroita keräillen tai aamiaistaan hotkien.

Sormet ovatkin itse asiassa ihan hyvä meikkivoiteen levitysväline. Sormien lämpö sulattaa varsinkin paksumman meikkivoiteen notkeammaksi. Tosin se saattaa jättää meikkivoiteen hiukan epätasaiseksi, toisaalla ohuemmaksi ja toisaalla paksummaksi. Sormet ovat myös taloudellinen, vaikkakin vähän sotkuinen vaihtoehto, niihin kun ei imeydy tuotetta.

Sormet ja kynnenaluset eivät kuitenkaan koskaan ole täysin hygieeniset, joten tämä tapa ei epäpuhtaalle iholle sovi.

20161118_095709-3

Sormilla ei saa kaikken siisteintä, kuulainta tai toisaalta taas peittävintä tulosta, jos kaipaa oikein viimeisteltyä hipiää. Siksipä noita meikkivoidesiveltimiä on nykyään kosmetiikkaosastojen hyllyt väärällään, kaiken karvaisia ja mallisia. Tässä yhden näkökulman neuvot oikenlaisen levitystavan ja tuotteen valintaan:

”Kun haluan panostaa meikkipohjaan ja tehdä siitä mahdollisimman kestävän ja tasaisen, on pakko turvautua levitystuotteeseen.

Ennen meikkiopastuksissa neuvottiin tasan tarkkaan, mikä väline sopii millekin iholle. Meikkaaminen jos joku on kuitenkin räätälöitävää puuhaa. Tuotteiden ja välineiden täytyy istua omaan käteen, tuntua hyvältä, sopia sekä omalle iholle että muiden käytettävien tuotteiden kanssa. Pitkälti nämä ovat makuasioita. Vinkkaan tässä nyt omien kokemusteni mukaan parhaat meikkivoiteen levityskikat. Ihoni on hiukan epätasainen ja herkästi punoittava, joten meikin levityksessä on omat haasteensa, jotka tässä arviossa joudun huomioimaan.

dsc00926-3

Meikkivoidesivellin Dr.Hauschka (tätä ei ole enää myynnissä), Tasapäinen kabukisivellin Sigma, 25 e. Meikkiharja Silk Oil of Morocco, 21 e. Sisäänvedettävä kabukisivellin Idun Minerals, 25e. Beautyblender-meikkisieni, 19,90 e ja beautyblender micro.mini -sienet, 19,90 e.

Valitse aseesi halutun lopputuloksen mukaan

Ensimmäisenä kuvassa on perinteinen, litteä ja synteettinen meikkivoidesivellin, joka on tarkoitettu nestemäisen meikkivoiteen levitykseen. Tällä mallilla saa kuulaan, tasaisen ja luonnollisen lopputuloksen. Hyvä sivellin on napakka ja kuidut ovat päästä pehmeät ja joustavat. Toki tälläisella siveltimellä voi myös kerrostaa meikkipohjan peittävämmäksi, mutta se vaatii aikaa ja huolellista levitystä. Meikkivoidesivellin ei ”syö” kovin paljon meikkivoidetta, vaan levittää suurimman osan tavarasta iholle. Tekniikoita on yhtä paljon kuin käyttäjiäkin, mutta raidalliselta lopputulokselta välttyäkseen kannattaa voidetta levittää ristikkäisillä vedoilla häivytellen samalla siveltimen vetojen jälkiä. Myös silmänaluset ja nenänpielet tulevat tällä tavalla tasaisesti peitettyä. Mielestäni litteä meikkivoidesivellin sopii parhaitan kuivalle, sileälle ja esimerkiksi ikääntyneelle iholle, jolle sillä saa upean kuulaan ja tasaisen pinnan.

Tasapäinen kabukisivellin on yksi tämän hetken suosikkejani. Todella tiiviillä, synteettisellä siveltimellä levittyvät sekä nestemäinen että voidemainen meikkivoide. Tiheä karva ei hörppää itseensä juurikaan tuotetta. Tasaisella kabukilla voi levittää meikkivoiteen pyöritellen tai töpötellen. Työstämällä pienen määrän meikkivoidetta kerrallaan, saa lopputuloksesta todella kuulaan, kerrostamalla tai käyttämällä enemmän tuotetta pohjasta voi luoda vaikka kuinka peittävän. Vaikka sivellin on unelmanpehmeä, ei pyörittelevä levitystapa usein silti sovi herkästi punoittavalle tai kovin kuivalle iholle. Pyörivä liike tuppaa joka tapauksessa hiukan kuorimaan ihoa, jolloin kuivat kohdat voivat tulla selkeämmin näkyviin ja iho voi jopa hiukan hilseillä. Itse tykkään tuputella meikkivoiteen kasvoilleni. Paineleva liike on myös loistokikka ihohuokosten peittämiseen, koska sillä voi konkreettisesti täyttää huokoset joka suunnasta meikkivoiteella. Isohko sivellin on kuitenkin hiukan epäkäytännöllinen esimerkiksi nenänpielten ja silmänalusten meikkaamiseen, joten suosittelenkin niihin pienempä sivellintä tai näiden alueiden viimeistelyä vaikka meikkisienellä. Tasapäinen kabukisivellin sopii kaikenlaiseen meikkaamiseen, mutta ihan loistotuote se on epätasaisen ihon ja peittävän meikkipohjan luomiseen.

Keskellä kuvaa pönöttää aivan käsittämättömän tiheä meikkiharja, siis harja, ei sivellin. Synteettinen, superpehmeä karva on niin tiheää, että harja tuntuu lähes meikkisienimäiseltä. Itse asiassa tuo oma harjani on periaatteessa poskipunan levitykseen tarkoitettu koko, mutta koen helpompana käyttää sitä kuin suurempaa meikkivoideharjaa. Harjalla kuuluu pyöritellä nestemäinen, voidemainen tai kiinteä meikkivoide iholle. Jälki on tasaista ja ohutta, mutta kuten sanottu, jos iho tykkää kyttyrää pyörittelystä, saattaa se reagoida näinkin unelmanpehmeään karvaan. Harja on kuitenkin kätevä väline ihan kaikenlaisen meikin levitykseen. Sillä saa myös töpöteltyä ja kerrostettua tuotetta paksummin niihin enemmän peittoa kaipaaviin kohtiin. Taas tullaan tähän pienten, tarkkuutta vaativien kohtien ongelmaan. Nenänpieliin ja silmien alle meikkivoiteen saa tarkimmin pienemmällä siveltimellä tai sillä sienellä.

Seuraavana kuvassa on perinteinen tuuhea kabukisivellin matkakoossa. Tämä pöyheä puuska on tarkoitettu mineraali- tai muuten jauhemaisen meikkipohjan levitykseen. Kabukilla pyöritellään jauhe iholle. Kopauta meikkijauhetta kanteen, pyörittele siinä kabukia ja pyyhkäise tai kopauta vielä ylimääräiset pois. Käytä tuotetta pieni määrä kerrallaan ja lisää kerroksia, jos kaipaat lisää peittävyyttä. Tällainen kabukisivellin ei ole aivan yhtä tiivis kuin tasapäinen kabuki tai meikkiharja, joten sen pyörittely iholla ei yleensä aiheuta punoitusta, mutta herkin iho voi reagoida tähänkin. Mineraalimeikkipohja levitettynä kabukilla sopii myös kaikenlaisille ihotyypeille. Itse koen, että en saa, usein hiukan hohtavilla, mineraalimeikeillä tarpeeksi tasaista pohjaa epätasaiselle iholleni.

Viimeisenä, vaan ei lainkaan vähäisimpänä, komeilee beautyblender-meikkisieni, myös meikkimunana tunnettu. Sieniä löytyy eri kokoja ja kovuuksia ihan kaikenlaisten meikkipohjien levitykseen. Näillä levittyvät niin pohjustus- kuin peiteaineet, meikkivoiteet, BB-voiteet, puuterit ja korostustuotteet. Musta beautyblender pro on hiukan jämäkämpi kuin perus beautyblender, ja sopiikin mahtavasti myös paksumman meikkivoiteen levitykseen. Sieni kastellaan kauttaaltaan vedellä, puristetaan kuivaksi ja meikki töpötellään sen avulla kasvoille. Tällainen meikkisieni on mielestäni hellävaraisin ja helpoin tapa taiteilla meikkipohja. Kostealla sienellä saa niin ohuen kuin todella peittävänkin lopputuloksen eikä iho ärsyynny millään tavalla. Tuotetta voi helposti työstää enemmän peittoa kaipaaviin kohtiin ja painella epätasaisuuksiin. Kapealla päällä on kätevä käydä läpi tarkkuutta vaativat kohdat. Meikkisieni imee meikkivoidetta enemmän kuin siveltimet, joten tuotetta kuluu hiukan enemmän tällä tavalla. Kostutettu sieni ei kuitenkaan imaise lähellekään niin paljon meikkiä kuin perinteiset meikkisienet. Limenvihreät micro.mini blenderit sopivat loistavasti peitevoiteen levitykseen ja nenänpielten, näppyjen sekä silmänalusten peittämiseen. Käteviä myös korostuksiin ja varjostuksiin sekä silmämeikinpohjustusaineen levitykseen. Tätä voin suositella kaikkeen meikin levitykseen, myös niille haastavimmille hipiöille.

dsc00925-4

Kaikki esitellyt siveltimet ovat synteettisiä, sillä synteettinen karva imee vähemmän tuotetta, levittää nestemäiset koostumukset joutuisasti eikä aiheuta allergisia reaktioita. Luonnonkarvaiset siveltimet sopivat puolestaan puuterimaisten tuotteiden levitykseen, sillä puuteri tarttuu karheampaan luonnonkarvaan paremmin kuin sileään synteettiseen. Entäs sitten sellainen vanha kunnon kiilamainen meikkisieni? Sienellä voi levittää meikin niin tuputtamalla kuin pienillä vedoilla, ja jälki on usein ihan jees. Moni tykkää edelleen näistä todella paljon, itse en enää sellaista hanki. Perinteinen sieni nimittäin imee itseensä meikkiä mielettömät määrät.

Kuuraus ei lopu koskaan

Pese siveltimiä usein. Joo, tosi työlästä, mutta bakteerit lisääntyvät karmivaa vauhtia ja iho voi äkkiä tykätä kyttyrää likaisella välineellä levittelystä. Eikä pikapesu lopulta kovin kauaa vie. Nestemäisen meikin levityksen jälkeen sivellin pitäisi periaatteessa pestä aina. Jauhemaisen meikin levityksen jälkeen riittää pesu kerran viikossa. Törkyiseen meikkisieneen voi kerääntyä jopa hometta sisälle. Beautyblenderille on oma puhdistusaineensa, jota suositellaan aina käytettäväksi, jotta sieni säilyy pitkään.

Meikkisiveltimien puhdistusaineita on paljon, mutta myös perinteinen marseille-saippua toimii loistavasti. Kastele sivellin kunnolla haalealla vedellä, pyörittele sitä saippuassa ja sitten kämmentäsi vasten. Huuhtele. Toista niin monta kertaa, että huuhteluvesi on kirkasta. Älä hiero puhdistusainetta aivan siveltimen juureen, sillä liima saattaa ajan myötä heikentyä, eikä siellä sitä meikkiä juuri tuppaa olemaan.

Puristele siveltimet kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä tai paperilla, älä pörrötä. Muotoile sivellin sormin asentoonsa ja jätä lappeelleen kuivumaan. Toisinaan, varsinkin öljypohjaisia tuotteita käytettäessä, siveltimet on hyvä putsata syväpuhdistavalla sampoolla tai astianpesuaineella. Aitokarvaisia siveltimiä kannattaa pestä vain niille tarkoitetuilla tuotteilla tai marseille-saippualla.

20161118_120242-3

Iho näyttää parhaat puolensa, kun meikkivoide on levitetty mahdollisimman tasaisesti ja joko niin ohuelti tai peittävästi kuin ihon eri alueet vaativat. Koko kasvomeikki hehkeytyy huomattavasti, kun pohja on viimeisen päälle laitettu.

Osa tuotteista saatu pr-näytteinä. Maahantuojat eivät sponsoroi tätä kirjoitusta.

Testaaja ja kuvat: Satu/Huonon Äidin toimitus

PS. Pikameikissä ei paljon siveltimiä ehdi sutata.

PPS. Putsaa kasvot myös kasvovedellä, niin iho kiittää.

PPPS. Meikkivoide levittyy kauniisti hyvin hoidetulle iholle.

 

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia