Huono Äiti sai avautumisen:

”Tietämätön täällä kyselee, että miten teidän parisuhteissanne on matkustelut hoidettu kun mies on hyväpalkkainen ja itse keskituloinen. Perheessä lapsi. Mies haluaa koko ajan matkoille ja on koronan jälkeen jo reissannut 8 matkaa ilman minua. Viime vuonna oli Thaimaassa pari viikkoa ilman meitä ja salaa oli matkan varannut. Nyt syttyi tulinen riita kun on päättänyt ensi talvena lähteä 5 viikoksi kaukomatkalle.

Otin puheeksi että kun tämä on parisuhde, asioista keskustellaan. En voi kuulemma estää menemästä eikä rupea meidän matkoja (mun ja lapsen) avustamaan. Kaataako tämä taloudellinen epäsuhta kaiken lopulta?! Joskus mies jopa vienyt raha-asiat niin että meillä omat ruuat lapsen kanssa ja mies käy kaupassa itselleen. Lyhyempien matkojen aikana on veloittanut minulta jopa 2,5e kahvit ym mobilepaylla. Mikä neuvoksi?”

Nimim. Taloudellinen epäsuhta

xxxx

Huonon Äidin punaviini Mini Vacanza hyllyssä paikkakunnilla: Hämeenlinna Lammi, Kauhajoki, Kirkkonummi Munkinmäki Prisma. Kurikka, Liminka, Oulainen, Porvoo Näsi, Raahe, Seinäjoki Ideapark

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 39 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

39 vastausta artikkeliin “Hyvätuloinen mies ei avusta äidin ja lapsen lomamatkoja”

 • No niin sanoo:

  Meidän perheessämme minä (vaimo) on se reilusti parempituloinen. Kun on uusperhe (sinun, minun ja meidän lapset, nyt jo kaikki aikuiset), on avioehto ja omat tilit plus taloustili, johon kumpikun siirtää saman verran per kk – ja lyhyiden matkojen kahvit maksetaan siitä, eli käytännössä kumpikin oman kahvin lopun lopuksi maksaa itse. Voin mennä yksin teatteriin tai konserttiin, jos en raaski ostaa kahta lippua. Voin kuvitella, että lähtisin lomalle yksin ehkä viikoksi (huom, ettei lapsia kotona enää). Mutta ilmoitusluonteisesti viiden viikon lomamatka silloin kun toinen jäisi kotiin lapsen kanssa??? Tämä on terveeseen parisuhteeseeen täysin kuulumaton asia.

 • Nimetön sanoo:

  Onko se lapsi nyt yhteinen vai ei?

 • Nimetön sanoo:

  Tän täytyy olla joku provo tai sitten alottaja on täydellinen lapanen ja perässä vedettävä kuoriämpäri.

 • Suvituuli sanoo:

  Eihän tuo edes ole mikään parisuhde, jos toinen lomailee yksi viikkokausia. Ja syödään omia eväitä. Hän pitää sinua ilmaisena koti-ilotyttönä. Ja vaihtelun vuoksi välillä maksaa siitä että voi virkistyä vieraissa.
  Minä en ainakaan jatkaisi tuollaisessa suhteessa.

 • Saanuli sanoo:

  Lähde nopeasti pois lapsen kanssa. Hyi

 • Nimetön sanoo:

  Mikä sinut pitää tässä suhteessa?

 • Cat sanoo:

  ”Viime vuonna oli Thaimaassa pari viikkoa ilman meitä ja salaa oli matkan varannut.” Siihen on vain yksi syy miksi ne haluaa salata. Käy siellä huorissa, ehkä mahdollisesti on siellä vakituinen naisystävä prostituoitu. Jos ihminen on noin hikinen tyyppi et velottaa jopa kahvikupin hinnan ja ei osallistu puolison ja lapsen matkoihin ja matkustaa itse just niin paljon kuin haluaa, niin jättäisin koko tyypin. Jatkakoot ihan rauhassa vaan omaa itsekeskeistä elämäänsä ja käykööt sitten niillä panoreissuilla ihan vapaasti.

 • V.w sanoo:

  Siis mitä mä just luin? Öö. Nainen pakkaa laukut ja lähe asap veke lapsen kanssa.

 • Hämis sanoo:

  Itse en voisi elää suhteessa jossa jäsenillä on kovin erilainen elintaso saati omat ruuat 😳 Jos minulla olisi puoliso jonka kanssa yhteinen lapsi ja puoliso reissaisi yksin omalla päätöksellään viikkojen lomamatkoja niin veloittaisin sitten lapsenhoidosta, samoin työmatkojen suhteen. Jos perheessä jaetaan kulut tasan niin kyllä myös vastuut ja vapaa-aika on jaettava tai sitten pitää maksaa sille toiselle joka mahdollistaa esim (hyvätuloiset) reissutyöt. Sillä rahalla voisin sitten reissata lasten kanssa. Moista miestä en reissuille mukaan huolisi, en tosin muutenkaan kovin pitkään katselisi.
  Itse olen aina ollut pienituloinen mutta parisuhteessa rahat on olleet yhteiset ja molemmilla sama elintaso ja enimmäkseen yhteiset reissut. Eron jälkeen ex on maksanut lasten matkoja minun kanssani ja toisinaan jopa kokonaisia reissuja minulle ja lapsille kun minä kuitenkin kannan päävastuun (arvostaa sitä ja haluaa sen näyttää) yhteisistä lapsista ja hänellä on siksi mahdollisuus tehdä rahaa.

 • Rakkausonilmaista sanoo:

  Taloudellista ja henkistä väkivaltaa. Jos lapsi on yhteinen, hänen tulee osallistua lapsen elatukseen. Ja vaikka lapsi ei olisi yhteinen, miettisin tarkkaan, millaisen parisuhdemallin lapsi saa teidän suhteestanne. Saako se, jolla on enemmän pätäkkää, kävellä toisen yli, olla huomioimatta toisen mielipiteet ja tunteet ja pitää toista itsestäänselvyytenä? Eikö parisuhteessa tarvitse olla avointa kommunikointia, puolison ja lasten kunnioitusta ja kaikkien osapuolien huomioimista?

  Parisuhdeterapiaa voisi kokeilla, jos puoliso sinne suostuu lähtemään. Jos hänen mielestään sinne ei ole aihetta mennä ja että suhteessa on kaikki hyvin, kannattaa miettiä, onki siinä tapauksessa sinun ja lapsen aika lähteä eri osoitteeseen. Rakkaus, huolenpito, huomioiminen ja kunnioitus kuuluu kaikille, tulotasosta riippumatta ja sitä on oikeus parisuhteessa odottaa ja vaatia, molemmilta.

  P.s. näytä kirjoituksesi ja nämä vastaukset täällä hänelle, aukeaisikohan silmät sille, kuinka itsekeskeinen poika hän on. Koska sitä hän on, mies pitää huolta perheestään, keskenkasvuinen poika vain itsestään.

 • Pohdiskeleva sanoo:

  Aloituksessa ei selviä kahta oleellista asiaa: milloin miehen käytös on muuttunut ja onko lapsi yhteinen. Ihmiset ajattelevat asioista eri tavoin ja parisuhdetta muodostettaessa kumppanin valintaan vaikuttaa juurikin se toinen ihminen ja hänen arvonsa jne. Mikäli seurusteluaikana jne. molemmat ovat voineet matkustella itsenäisesti ja käyttää omat rahansa, mikäänhän ei ole muuttunut. Päätettäessä muuttaa yhteen ja hankkia lapsia päivitetään yhteiset pelisäännöt yhdessä. Jos mies on nämä rikkonut, on syytä käydä yhdessä vakava keskustelu. Jos itse haluaa muuttaa parisuhteen pelisääntöjä, silloinkin on tarve keskustella toisen osapuolen kanssa. Ilman taustatietoja ei oikein voi kommentoida, mikä juuri tässä tapauksessa on tilanne.

 • Minä vain sanoo:

  Tuntuu niin pahalle puolestasi,samoja kokemuksia. Tuossa aiemmin kommentti jota myös ajattelen, miehesi on tehnyt valintansa jo aiemmin. Hän elää sinkkuna parisuhteessa. Tuossa ei ole kyse enään rakkaudesta vaan kiusanteosta. Aloita pohjatyö eli selvitä omat oikeutesi, myös lapsen osalta. Katsele tulevaisuuttasi valmiiksi. Tunnustele oletko onnellinen?Tunnetko olosi säikyksi ja ahdistuneeksi hänen läsnäollessa? Hae keskustelu apua ajoissa jos ahdistaa, saat silloin myös vahvistusta ajatuksillesi.

  • Cat sanoo:

   Narsistinen persoonallisuus ei näe tuota edes kiusantekona, vaan hänellä on siihen etuoikeus. Hän todellakin elää parisuhteessa sinkkuna. Sanoisin heipat ja jatkaisin elämääni ilman tollasta kusipäätä.