”Luonnon kaunein huvipuisto”, kuvasi kirjailija, runoilija Sakari Z. Topelius Punkaharjun kansallismaisemaa. Punkaharjun harjualue on hurmannut matkailijoita jo vuosisatojen ajan, ensimmäiset matkailijat pyrkivät Punkaharjulle jo 1800-luvulla höyrylaivalla, junalla tai hevoskärryillä.

Punkaharjun Harjutie voitti myös Vuosisadan tie -äänestyksen selkeällä erolla muihin finalisteihin.Tämä johtuu maisemista, historiasta ja upeasta luonnosta sekä tietenkin käyntikohteista.

Tässä Huonon Äidin vinkit sinulle suoraan Punkaharjun ytimestä kesälle 2024:

Vuosisadan tie

Punkaharjun harjuluonto on todella kaunis. Siinä on jotakin maagista, mykistävää ja parantavaa.

Parkkeeraa auto harjutien varteen tai vaikka Metsamuseo Luston parkkipaikalle, ota porukka autosta ja nauti maisemasta. Nähtävää on paljon, Pususilta, Topeliuksen polku, Puulajipuisto, Karjalankallio…harjutien varrella on myös kauniit uimarannat.

Huonon Äidin ja superkokki Ilkka Lääverin Museoravintola Lusto on luonnollisesti myös paikassa Lusto. Ravintola on pidetty, kaikille sopiva, esteetön ja lemmikit ovat tervetulleita. Museoravintola Lusto tarjoaa lounasta ja illallista, lähituottajien raaka-aineita, kehuttuja muikkuja, Valamon viinejä, kaikkia muitakin viinejä, herkkuja ja huom! käytännössä kaikki annokset ovat gluteenittomia eikä mikään ruokavalio ole mahdoton toteuttaa. Lisätiedot: https://www.ravintolalusto.fi/

Aseman Taidelaituri

Aseman Taidelaituri sijaitsee Luston asemalla. Aseman Taidelaituri on Hannu Huitin ja Mikko Ranta-Huitin kesäkoti, jonka mahtavat taidekokoelmat he avaavat kesäksi yleisölle vapaasti nähtäväksi. Tänä kesänä Aseman taidenäyttelyssa on paljon nähtävää kaikille, varaudu käyttämään runsaasti aikaa taiteen ihailuun Taidelaiturin eri rakennuksissa ja pihapiirissä.

Teos Miina Äkkijyrkkä

 

Tiesitkö muuten, että juna tulee Luston asemalle monta kertaa päivässä ja matka esimerkiksi Helsingistä on nopeampi kuin autolla! Luston asemalla on myös tässä kuvailtu, todella näkemisen arvoinen Aseman Taidelaituri!!! Se on ehdoton kesän nähtävyys, josta kukaan ei lähde kotiin huonolla mielellä!

Tapahtumat

Punkaharjulla tapahtuu muutakin, kuin pussailua Pususillalla.

Suomen kirkkain SwimRun uidaan ja juostaan kirkkaan Puruveden vesissä ja Punkaharjun poluilla lauantaina 29.6.2024!

 

Islanninhevosvaellukset

Vaellustalli Aurinkolaukka Punkaharjulla tarjoaa maastoretkiä ja ratsastusvaelluksia kymmenellä ihanalla islanninhevosella ympäri vuoden. aurinkolaukka.fi.

Mökkimajoitusta Punkaharjulla

Hienosen lomamökit

 

”Mökkimajoitusta kirkasvetisen Puruveden rannalla, mökit 2-8 henkilölle, viikko alkaen 580€, tilalla myös hevosia ja kanoja, sekä luontopolku ja
ulkoilureittejä.

http://www.hienosenlomamokit.fi/
https://www.facebook.com/hienosenlomamokit
https://www.instagram.com/hienosenlomamokit/

Matkailutila Naaranlahti

Viihdy ulkoillen Punkaharjulla!  https://naaranlahti.com/

 

Naapurissa, ei kauhean kaukana on

Hobittikahvila. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuvassa mukana myös ei-hobitit, Aseman Taidelaiturin Mikko ja Hannu 🙂

Koloveden kansallispuisto ja melominen

Tähän tarvitset auton, jonka nokan suuntaat Punkaharjulta kohti Heinävettä. Tilaat kanootit etukäteen (kerro varauksen yhteydessä, jos olette aloittelijoita) esimerkiksi täältä 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia