Uusperhe on vaativa kokonaisuus ja aina sitä ei saa toimimaan, vaikka kuinka yrittäisi.

Jos nämä merkit ovat ilmassa ja jatkuvasti läsnä uusperhe-elämässäsi on syytä pohtia, olisiko uusperheen aika kohdallanne ohi ja jokin toinen yhdessäolon malli parempi kuten erillään asuminen tai kokonaan uudet erilliset elämät:

Et koe enää rakkautta tai vetovoimaa kumppaniisi. Jos et enää koe rakkautta tai vetovoimaa kumppaniisi, on aika lopettaa. Se ei ole reilua kumppanillesi tai sinulle, jos et ole mukana suhteessa rakkaudella ja vetovoimalla.

Olet jatkuvasti riidoissa kumppanisi kanssa. Jos olette jatkuvasti riidoissa kumppanisi kanssa, on aika vakavasti harkita lopettamista. Riidat ovat normaaleja kaikissa suhteissa, mutta jos riitoja on jatkuvasti, se voi olla merkki siitä, että suhteella ei ole tulevaisuutta.

Et voi hyväksyä kumppanisi entistä perhettä eli lapsia käytännössä. Jos et voi hyväksyä kumppanisi entistä perhettä, on aika lopettaa ainakin saman katon alla asuminen. Se ei ole reilua kumppanillesi tai hänen perheelleen, jos olet mukana suhteessa puolivaloilla. Kannattaa myös vakavasti harkita elämää eri osoitteissa ja kokeilla, jos se muoto toisi teille kuitenkin onnea.

Sinulla on suuria vaikeuksia luoda yhteyttä kumppanisi lapsiin. Jos sinulla on suuria vaikeuksia luoda yhteyttä kumppanisi lapsiin eikä kontaktia tule millään konstilla, on aika arvioida tilanne uudestaan. Se ei ole reilua kumppanillesi tai hänen lapsilleen, jos et ole mukana suhteessa niin, ettet yritä kaikkeasi lastenkin suhteen tilanteessa, jossa lapset joutuvat asumaan kanssanne saman katon alla.

.
Sinulla on tunne siitä, että et kuulu joukkoon. Jos sinulla on tunne siitä, että et kuulu joukkoon, on aika miettiä. Se ei ole reilua sinulle, jos olet suhteessa, johon et tunnu kuuluvasi. Jos teillä asuu tiimi, joka pitää yhtä ja joka ehkä asettuu sinua vastaan yhdessä ja sinä koet olevasi altavastaaja tiimin edessä, mieti kaksi kertaa elämääsi.

Olet onnellisempi ilman kumppaniasi. Jos olet onnellisempi ilman kumppaniasi, on aika lopettaa. Tärkeintä on olla onnellinen  suhteessasi, koska meillä on yksi elämä kullakin.

Jos koet jonkin edellä mainituista tunteista, on aika keskustella kumppanisi kanssa. Voi olla vaikea päättää lopettaa suhde tai ehdottaa asumisjärjestelyjen muutosta, mutta jos et ole mukana suhteessa kokonaan tai voit olla siinä mukana vain puolittaisena tai erityisehdoilla, suhteen lopetus voi olla paras asia molemmille.

Tee lista hyvistä ja huonoista asioista suhteessasi. Tämä voi auttaa sinua näkemään suhteen kokonaiskuva.
Keskustele kumppanisi kanssa siitä, miten sinä ja hän koette suhteen. On tärkeää kuulla kumppanisi mielipide.
Hae apua ammattilaiselta. Jos olet epävarma siitä, mitä tehdä, voi olla hyödyllistä keskustella asiasta terapeutin kanssa.
Loppujen lopuksi päätös siitä, onko aika lopettaa uusperhe, on sinun ja teidän. Mutta sinulla on vastuu omasta onnestasi.
 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Näistä merkeistä tiedät, että uusperheesi on tiensä päässä”

  • Olin vain lastenhoitaja. sanoo:

    Tämä juttu on täyttä totta.Älkää tuhlatko omaa jaksamista ja elämäänne suhteessa joka syö omia voimavaroja ja jopa omaa taloudellista tilannetta.Jokaisella on oikeus omaan parhaaseen elämään.Jotkut uusperhesysteemit onnistuu mutta se vaatii kummankin aikuisen tahtotilaa.

  • Nimetön sanoo:

    Uusperhe ei oikein tunnu kenestäkään perheeltä. Siellä on eri tasoisia sukulaissuhteita. Ulkopuolisuus painaa välillä kaikkia. Ehkä pitäisi luopua väkinäisestä perheideaalista ja hyväksyä, että kyse on tavallaan kolhoosista.

    • mummuvaan sanoo:

      Näitä lukiessa olen miettinyt, pitäisikö moniavioisuus hyväksyä Suomessakin, kun sitä kuitenkin harjoitetaan. Tosin niissä kulttuureissa, joissa moniavioisuus on sallittua, se on sallittua vain sellaisille miehille, jotka pystyvät elättämään kaikki perheensä. Yhteiskuntaa ei tarvitse huutaa apuun.

  • T sanoo:

    Kirjoittaja kuulostaa bioäidiltä, joka ei hyväksy miehen uutta puolisoa, ja näillä ”perusteluillaan” yrittää savustaa uutta puolisoa pois. Komppaan aiempaa kirjoittajaa, ja suosittelen tutustumaan tutkittuun tietoon uusperheen muodostumisen vaiheista.

  • Nimetön sanoo:

    Kirjoittajan olisi hyvä tutustua uusperheen vaiheisiin ja tutkittuun tietoon. Näillä ohjeilla kun ei päästä täysrähinäksi kutsutun vaiheen yli. Myös ulkopuolisuuden tunne on sellainen joka vaan pitää oppia hyväksymään. Jokainen uusperheen jäsen kokee sitä välillä.

    • Mummi sanoo:

      Jep,juuri näin.Olen ollut uusperheessä 26v.jossa mieheni oli lähivanhempi ja itsella 4 lasta joista 1aikuinen.Ensimmäinen vuosi oli hankalaa mutta pikkuhiljaa asettui uomiinsa.Tänä päivänä minä saan olla mummi myös mieheni lastenlapsille.