Teinin äiti lähetti hätähuudon:

”Teini ikäinen lapseni vihaa minua. Siis todellakin vihaa.
Mihin katosi minun pieni ja superkiltti tyttöni? Tyttö joka oli aina iloinen, eikä juuri koskaan kiukutellut? Pikkuinen frozenfani, joka halusi leikkiä äidin kanssa Elsaa ja Annaa?
Tahdon hänet takaisin heti, koska joku on vaihtanut tilalle raivopäisen mörön.
Äidiltä katoaa vaatteet, rahat ja meikit. Tyttö muljauttelee silmiään ja vastaa EHKÄ, mutta jos vastaa niin murahduksin ja maiskautuksin. Kaikki paikat on hujan hajan, keittiö räjäytetty ja koiranpentu syönyt maton sillä aikaa kun äiti on ollut iltavuorossa.

Kun täysin asiallisesti kysyy että mikä tämmöinen homma on, mörkö vastaa ”no en mä oo mikään vitun siivooja” Ja niin paljon kun tähän tekis mieli vastata että en ole minäkään, kysyt asiallisesti että eikö meidän sopimuksessa sanota että omat jäljet pitää siivota, niin sieltä tulee naaman vääntelyä ja maiskautus.

Sitten teini jumalauta pyytää saada rahaa johonkin meikkijuttuun, kun just viime viikolla on saanut kuukausirahan, joka perustuu siihen, että siivoaa omat jäljet ja käy koulua ja katsoo mitä koira tekee silloin kun äiti ei ole kotona. Kun tästä huomauttaa, saa taas osakseen jotakin mutinaa ja ovien paukutuksia. Kostoksi nukkuu seuraavana päivänä pommiin tai jotain muuta vastaavaa perseilyä on taatusti luvassa.

Kuka tää muukalainen on ja miten se manataan ulos äidin pienestä tytöstä?”

Nimim. Superhuono teinin äiti

Ps. Teinien ja muiden äideille ja muillekin – tässä kotia kohentava maalausremonttiarvonta!

Onneksi emme yrittäneet maalata itse

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Ihana tyttöni katosi ja tilalle tuli silmiä muljautteleva perseilijä. Apua!”

 • Sussu sanoo:

  Ei auta ku aika ja valitettavasti myös se että miteb on yleensä kasvatettu,oltu läsnä jne. Nykyään monissa perseissä/perheissä siis…materiaalia on tarjolla yllin kyllin, mutta kasvatuksellinen se ei niin mukava juttu loistaa poissa olollaan. Pitää olla säännöt selkeät sekä rajat,ja ennenkaikkea muistaa kuka olikaan se aikuinen,se jonka homma on kasvatus,kuri,säännöt jnejne ne ei mukavat mutta sitäkin tarpeellisimmat jutut. Rakkautta,läsnäoloa sekä Aitoa kiinnostusta nuoren asioihin,mielipiteisiin jne.

 • voiteiniminkäteit sanoo:

  Tuttua on. Paitsi että täällä neiti on vasta 12v. On kyllä kehittynyt varhain sekä fyysisesti että henkisesti. Sikäli tämä ei ole uutta, koska ollut aina aika haastava lapsi. Vahvat mielipiteet olleet aina ja voimakas oma tahto. Nyt jäi kiinni siitä, että oli kokeillut koulussa vapea. Jollakin toisella lapsella oli koulussa sähkötupakka ja tyttö oli myös kokeillut ”kun muutkin”.
  Tästä kyllä vähän säikähti itsekin, eikä paljon vastustellut kun sai kuulla kunniansa.

  Onneksi koulu sujuu vielä tosi hyvin ja on luonnostaan fiksu ja saa hyviä numeroita. Hirvittää silti miten on parin vuoden päästä. Ovien paiskomista on ollut varmaan aina, temperamenttinen kun on, mutta v-sanat ja pään aukominen on selvästi lisääntynyt.

  Ei vauvana/ taaperona koskaan valvottanut, joten pahaa pelkään että ne valvomisen vuodet ovat vasta edessä.

 • Taimi sanoo:

  Huokaus. Niin juuri. Tiedän tunteen. Usko pois, se on se sama ihana tyttö, nyt se on vasn hautautunut sinne kaiken vähemmän ihanan alle. Pidä kiinni rajoista, sillä niitä hän juuri kokeilee. Älä anna periksi. Vaikka yrittääkin väittää toista, hän todellisuudessa tarvitsee turvallista aikuista yhtä paljonkuin pikkutyttönä.

 • Harmi sanoo:

  Ilmeisesti ajautunut huonoon kaveriporukkaan.

 • TT sanoo:

  Kuullostaa kovin tutulta. Yläaste alkoi ja asenne muuttui. Saa tosissaan vääntää toisen kanssa, että äidille ei puhuta noin. Pieniä vilauksia välillä vanhasta tytöstä onneksi on ja toivon, että tämä on vaan vaihe.

  • Säännöt,rajat kunniaan sanoo:

   Itse olin yläasteella kiltti nössö. Tämän päivän nuorille kun opetettu vapaata ajattelua,kasvatettu heidän säännöillään yms niin tulos on tuota,haistattellaan vanhemmille,ollaan aggressiivisia, vängätään joka asiassa vastaan…monissa perheissä lapset jopa alakouluikäiset määrää monissa perheissä rytmin; mitä syödään,mitä puhtaan,milloin mennään nukkumaan…

   Kuri on rakkautta eikä tarkoita fyysistä vaan henkistä kuria joka puuttuu useilta vanhemmilta,pitää asettaa selvät säännöt ja rajat jo pienestä pitäen lisäksi opettaa ettei ajaudu sellaisten kavereiden seuraan jotka houkuttelee tekemään laittomia ja pahoja asioita toisille.

 • Tuttua sanoo:

  Voi miten tutulta kuulostaa! Lohduttaudun tosiaan sillä, että mikä voima muka saisi repäisemään irti maailman ihanimmasta äidistä ja upeimmasta leikkikaverista aika vaikeaan ja tylyyn aikuiselämään? Se irtoaminen ikävä kyllä tapahtuu usein tuon vaiheen kautta, kun kaikki on peestä. Toinen mikä saa tämän tuntumaan vähemmän kurjalta on tieto siitä, että teinin aivoissa tapahtuu ihan kauheasti, ja pää on sillä tavalla oikeasti aika sekaisin.

  Olen vielä työkseni tällaisten asioiden kanssa tekemisissä, ja silti omalla kohdalla menee tunteisiin. Huomaan että itselleni on ollut tosi tärkeää keksiä itselle kivoja juttuja, ystävien näkemistä ja muuta mukavaa. Ehkä osin senkin myötä on elämä 14-vuotiaan kanssa tuntunut taas hiukan siedettävämmältä puolin ja toisin.

 • Kiukutteluun kyllästynyt idiootti mutsi! sanoo:

  Voi apua! Ihan kuin meidän perheestä. Meille muutti joskus alkukesästä manaaja ja majoittui 14-vuotiaaseemme. Peruslauseeseen kuuluu V**** sitä ja v**** tätä. Käytetyin ehkä on ”kukaan ei ole yhtä idiootti kuin sä”. Aah kiitos lapseni, voi kuinka rakastankaan (Lue: (Jope äänellä) vihaankaan) sua myös 😑 Missä on ihana tyttäreni haluan hänet takaisin?!?!

 • Nyt jo ex-teinin äiti sanoo:

  Voimia! Joskus teinin on pakko repäistä itsensä rajusti irti, kun pitää alkaa itsenäistyä. Se on helpompaa selittää teinille itselle, kun voi todeta, että äiti on p***seestä. Mitä läheisemmät välit, sen enemmän itsenäistyminen sattuu. Olet edelleen taatusti tyttärellesi tosi tärkeä ja rakas ja siksi tuon kaiken 💩 kohde!

  • Mari sanoo:

   Tuttu juttu käyttäytyminen on ollut huonoa välillä vuosia. Edelleen tulee kuittia 18 vuotiaalta. Kaikki on huonosti mitä tekee. Ei saa sanoa mitään neiti täydelliselle, jos ei esim pianonsoitto suju heti täydellisesti. Kiroile ei ollenkaan. Silloin äiti kelpaa, kun mennään pari kertaa vuodessa ostoksille. Jos hänellä jännitystä tai huono mieli, niin suusta tulee suoraan suodattamatta. Ei paljoa puhu omista ajatuksista. Kotona omassa huoneessa pääasiassa. On kunnianhimoinen opiskelujen ja harrastuksen suhteen.