”Joka ikinen aamu herään hyvin nukkuneena ja rauhallisena. Keitän kupin kahvia, ja hörpin sen rauhassa. Talossani asuu 3 teiniä, joilla aamuherätykset toimii omilta osiltaan hyvin, ja hyvin kehnosti.

Tilanne on ajautunut siihen että minä herätän jokaisen vuorollaan kouluihinsa. Ja oma rauhallisuus katoaa sen siliän tien. Toistuvasti ramppaan jokaisen huoneessa peittoja repimässä, ja stressaamassa että heräävät. Tilanne on mennyt siihen että olen jo valmiiksi ärtynyt kun kello lähenee heidän herätyksiä. Volume nousee, tiuskin ja ramppaan savukkeella. Omat aamut muuttuvat kiukkuiseksi, ja lauon jo suustani teineille törkeyksiä turhautuneena. He nukkuvat kuitenkin yössä 8-10 tuntia. On kokeiltu yhdessätuumin vaikka ja mitä. Ei. Toimi. Lähden töihin kuin pyörremyrsky.

Myynkö teinit, vai annanko heidän nukkua joka aamu pommiin? Vaikka sekin on koettu, ja koulunkäynti kärsii.”

Nimim. Aamuhelvetti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 25 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

25 vastausta artikkeliin “”Teinit pilaavat aamuni””

 • Aurinko aamusta paras sanoo:

  Keskustelu teinien kanssa jossa kerrot etukäteen jatkossa homman pelittävän näin:

  Puhelimet ovat sinulla illalla kello 20 lähtien. Teineille hankitaan normaalit herätyskellot, torkuttajille ja sikeästi nukkuville vaikka kaksi. Teinit laittavat herätyksen aamuksi itse, päättävät kauanko tarvitsevat aikaa aamulla ennen koulun alkua.
  Puhelimen saa takaisin kun lähtevät kouluun ovesta. Jos jäävät nukkumaan = on edessä päivä ilman puhelinta ja nettiä (kotoa katkaistaan yhteys). Kotiin hankitaan SIM-kortti ilman nettiä 3310 puhelimeen, jolloin turvallisuus on taattu.

 • Asetu teinin asemaan? sanoo:

  Kun muistelen omaa teiniaikaa ni muahan vitutti omina kouluaamuina eniten mutsin äkäinen naama ja jäkätys heti aamusta. Mut heti kun sai herätä rauhassa ja itse ilman että se puuttu mitenkään mun aamuun ni johan oli aamut mukavampia.

  Pitäiskö sun kysyä niiltä että miten aamun pitäisi heidän mielestään alkaa jotta se olisi heistä kiva ja kouluunmeno sujuisi hyvin? Kotiin jääminen koulusta ei olisi vaihtoehto.

  Kannattaisi ehkä hetki pysähtyä miettimään miten teinit näkevät sinun käytöksen. Ettei vaan kävisi niin että itse omalla toiminnallasi pilaat heidän aamunsa olemalla jo valmiiksi äkäinen ja stressaantunut. Sellaiseen ei vaan ole kivaa herätä. Vaikka tottakai ymmärrän että tilanne turhauttaa ja vituttaisi se muakin jos olis tollanen tilanne että teinit ei ite ota vastuuta mistään.

  Toi aika vaatii pitkää pinnaa ja johdonmukaisuutta sekä selkeitä pelisääntöjä. Välillä voi käydä kirkumassa tyynyyn ja astella sitten rauhallisena takaisin keskustelemaan säännöistä ja seurauksista…

 • Ehdotus vain sanoo:

  Tee selväksi että tästä lähtien heräävät itse ja ottavat itse vastuuta itsestään ja elämästään.

  Kerro realistisesti mitä siitä seuraa, jos ei kouluunlähtö onnistu itsenäisesti. Nuorten olisi hyvä opetella että omalla toiminnallaan on seurauksia. Tekemällä niinkuin pyydetään ja sovitaan voi saada etuoikeuksia itselleen. (Tämä yksilöllistä, mistä kukin nuori tykkää.)

  minun mielestäni niitä etuoikeuksia ei kannattaisi antaa ilmaiseksi ja hemmotella nuorta pilalle ilman että hänen tarvitsee itse tehdä mitään tai ottaa vastuuta mistään.
  Toki sitten jos hommat toimii hyvin niin on mukava välillä yllättää nuorta positiivisestikin. Mutta lähtökohdaksi se että ensin pitää tehdä jotakin sen hyväksi jotta saa jotain kivaa itselleen.

  Vanha sanonta ”ensin työ ja sitten huvi” toimii tässäkin.

  Kannattaa keskustella nuorten kanssa ja olla reilu ja johdonmukainen. Antaa heidän ensin itse etsiä ratkaisuja. Jos ei heillä niitä ole antaa niin sitten on vanhemman tehtävä määrätä ja kertoa säännöt.