”Joka ikinen aamu herään hyvin nukkuneena ja rauhallisena. Keitän kupin kahvia, ja hörpin sen rauhassa. Talossani asuu 3 teiniä, joilla aamuherätykset toimii omilta osiltaan hyvin, ja hyvin kehnosti.

Tilanne on ajautunut siihen että minä herätän jokaisen vuorollaan kouluihinsa. Ja oma rauhallisuus katoaa sen siliän tien. Toistuvasti ramppaan jokaisen huoneessa peittoja repimässä, ja stressaamassa että heräävät. Tilanne on mennyt siihen että olen jo valmiiksi ärtynyt kun kello lähenee heidän herätyksiä. Volume nousee, tiuskin ja ramppaan savukkeella. Omat aamut muuttuvat kiukkuiseksi, ja lauon jo suustani teineille törkeyksiä turhautuneena. He nukkuvat kuitenkin yössä 8-10 tuntia. On kokeiltu yhdessätuumin vaikka ja mitä. Ei. Toimi. Lähden töihin kuin pyörremyrsky.

Myynkö teinit, vai annanko heidän nukkua joka aamu pommiin? Vaikka sekin on koettu, ja koulunkäynti kärsii.”

Nimim. Aamuhelvetti

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “”Teinit pilaavat aamuni””

 • Murkkupojan äiti sanoo:

  Rasittavaa ja raivostuttavaa, huoh. Olet saanut monenlaisia vinkkejä, joista joku ehkä toimii lapsillesi, joku ei.
  Aamuherätys ei mielestäni ole paapomista. Meillä ratkaisu löytyi siitä, että aamulla käydään herättämässä kerran ja myöhästymisestä saa sanktion = meillä toimii pelitön päivä.
  Jos valitset jonkun uuden tavan toimia, älä luovuta heti, vaan jatka uutta toimintatapaa vaikka kolme viikkoa. Vasta ajan kanssa näkee mikä on tulos.

 • Äiti88 sanoo:

  Oon kotiäiti. Ensin mies hereille klo 5-6 siitä jatkan vauvan kans unia klo 7. Tissittelen takas uniin ja teini hereille 7:30-7:40 en anna liikaa aikaa koska aamusta ehtii pöllii tupakkaa,tikkuja.. Ja jos ei mee suoraan kouluun niin lintsaa muutenkin. Ei oo eka kerta kun puhelin tippuu aamusta taskusta ja sitä pitää ärrän eestä 2tuntia ettiä ennen ku pääsee kouluun. Sit loput kouluun lähtijät hereille. Nuoremmat vaan pitää ääntä ja vauva herää. Teinin aamuherätykseen auttaa kun kerran herätän ja isken valot päälle. Puhelin oottaa keittiössä. Jos oottaa. Se aina välillä eksynyt iskän taskuun ”epähuomiossa” aamupalaahan tuo ei enää ehdi syödä jos se puhelin osuu käteen ennen leipää.. Eli ihan taktiikkaa saada teini pihalle jonka jälkeen kevyt agnstiton perhe-elämä kestää just siihen kun takki lentää lattialle ja teini luolassaan.

 • Myy sanoo:

  Kovat piippuun:

  Teinit eivät saa puhelimiaan yöksi omiin huoneisiin vaan ne jätetään keittiöön. Herätyskellona toimii ehta herätyskello eikä siis äiti tai puhelin.
  Tämän uuden puhelinsäännön voi naamioida vaikka parempien yöunien nimiin tai mitä nyt keksitkään. Mutta älä missään nimessä mainitse että toivot tämän tuovan heidät nopeasti ja omatoimisesti herätyksestä aamutoimille. Mutta sen se kuitenkin saa aikaan: puhelin keittiössä on riittävä houkutin saapumaan paikalle.

 • Ykkykky sanoo:

  Meillä nuorempi ei meinannu millään herätä.. Lopulta tehtiin niin että mieheke kantoi hänet sängystä aamupala pöytään. Nykyään herää itte ja ajoissa. Kyllä nyt sysäisin vastuun heräämisestä teineille itselleen. Oma moga jos koulu kärsii oppiipa että on vastuussa myös itse siitä.

 • Tepa67 sanoo:

  Hei! Jokaiselle oma herätys päälle. Mielummin vähän kauemmas sängystä, niin on pakko nousta sammuttamaan. Älä herätä teinejä, itse pitää oppia heräämään, jos myöhästyy niin voi voi. Terveisin 3 teinin äiti.

 • Äiti sanoo:

  Meillä sängyssä venyvät arkiaamuisin 4- ja 8-vuotias. Aamut ovat herättelyä, aamupalalle pyytämistä, vaatteiden pukemisen hoputtamista, aamupesulle komentamista jne. Koululaisen puhelimessa on familylink ja käyttöaikaa puhelimelle ei sille päivää tule, mikäli ei nouse ja tee amutoimiaan. Jostain syystä sekään ei tarpeeksi motivoi. Tajusin tämän artikkelin myötä, että tilanne tullee jatkumaan teini-ikään saakka. 😬🤦🏻‍♀️

 • Suo siellä, vetelä täällä sanoo:

  Käyn työssä toisella paikkakunnalla, joten joudun useimpina aamuina lähtemään ennen teinin herätystä. Tilanne on siis vähän sama, mitä aiempi kommentoija ehdotti (lähde lenkille ja anna teinin hoitaa herääminen itse). Teini herää siis itsenäisesti tai toisinaan sisarusten herättämänä, ja on milloin ajoissa, milloin myöhässä. Pääsääntöisesti ehtii kyllä kouluun eikä myöhästymismerkintöjä ole sadellut hälyttävästi. Ongelmana on ollut se, että aamupala ja hampaiden pesu jää teiniltä kiireessä tekemättä. Jännityksellä odottelen aina hammastarkastuksia…

 • eevia sanoo:

  avokkini on samanlainen, kun haluan itse mukavan aamun niin nukun vieras sängyssä sillä hän laittaa apuväline kaupasta ostetun herätyskellonsa päälle. 120dB hälyytys ja kaksi tärisevää mokkulaa patjan alla.
  Kyllä herää ja herään minäkin toisessa huoneessa mutta en joudu kertaakaan käskyttämään nousemaan sillä tämähän huutaa niin kauan kun tärisevien sensoreiden päällä makaa.

  Suosittelen sinulle tätä investointia mielenrauhasi nimeen 🙂

 • Äiti*4 sanoo:

  Meillä lapset 14-24v. Kaksi jo omillaan.
  Koska molemmat vanhemmat ovat aina käyneet töissä niin lapset ovat eka luokasta lähtien heränneet itse ja hoitaneet aamutoimet.
  Minun ehdotus on että vanhempi juo rauhassa kahvinsa. Lähtee lenkille ja tulee kotiin kun teinit koulussa.
  Illalla kerrot että palvelu loppuu. Ja lopetat sen kertaheitolla.
  Teinit kyllä heräävät jos ei herää niin muutaman kerran myöhästyy ja oppii että itse pitää itsensä kouluun hoitaa.
  Turha stressata asiasta. Muuta omaa käyttäytymistä ja lakkaa paapomasta.