Eli tekemistä, jotta selviät seuraavan kuukauden kotona lasten kanssa. Ilman mökkihöperyyttä. Toivottavasti.

Jogurttipurkkipuhelin

Jotta lasten ei tarvitse edes olla samassa huoneessa sinun kanssasi kysellääkseen jatkuvasti jotain “tärkeää”. Periaate on siis pari jogurttipurkkia, tai peltipurkkia, yhdistettynä narulla toisiinsa. Hi-tech-version ohjeen löydät esim. täältä.

Askarrelkaa!

Nyt kannattaa käyttää hyväksi kaikki ne laatikoihin pyörimään jääneet tarvikejämät, tai sitten vielä voi kaupasta hakea uusiakin, koska kauppoja ei ole suljettu! Esim. vessapaperirullista voi askarrella vaikka ja mitä! Tehkää vaikka tällainen kirottu vempele, ja lisää tekemistä tulee siivoamisesta! Lisää askarteluvinkkejä vaikka täältä ja täältä.

Mörkökivi

Leipokaa!

Sämpylät esimerkiksi ovat tosi helppoja ja hyviä. Paitsi eräälle äidille joka ei onnistu niissäkään, vaan esimerkiksi viimeksi yrittäessään katkaisi kynnen taikinaan, ja huomasi tietysti sen vasta kun leivät oli jo paistettu. Ei sinänsä mikään hirveä menetys, ei niissä mitään makuakaan ollut. Makeanhimoon voisi leipaista vaikka näitä kakkakeksejä. Niillä voi sitten vaikka leuhkia Instassa. Muistakaa tägätä @huonoaitiofficial niin mekin päästään tykkäämään ja kadehtimaan!!

Piirtäkää kartta naapurustostanne

Ei tarvitse olla mittakaavassa, eikä tarvitse välttämättä lisätä jokaista maankohoumaa tai suurta pensastakaan. Ei ole ehkä tarkoitus suunnistaa sen avulla. Paitsi jos nyt tulee maailmanloppu kuitenkin eikä löydä enää ryöstöretkeltä naapurin takapihalta kotiin. (Vitsi!)

Karttaan voi myös merkitä vaikka reitin mitä pitkin tehdään päivittäinen ulkoilulenkki, koska ainakin vielä meillä on koulusta ohjeistettu että liikuntatunnit hoidetaan liikkumalla ulkona mahdollisuuksien mukaan. Sitäpaitsi ei siellä kuitenkaan ole ketään muita yhtä aikaa, ja jos pelottaa että naapuri tuomitsee, niin vielä on onneksi sen verran pimeää illalla että mustiin pukeutuneena voi helposti piiloutua maastoon. Paitsi lumihangessa toimii paremmin valkoinen pukeutuminen pimeälläkin?

Rakentakaa linnake

Siis tuoleista, sohvatyynyistä, lakanoista, huovista ja sellaisista. Ja tyynyistä!! Sinne voi sitten tarpeen vaatiessa laittaa mukaan kirjoja, sarjakuvia, väritystehtäviä jne. Hätätilanteessa vaikka tabletin tai älypuhelimen netflixillä, viaplaylla tai ihan vaan youtubella. Pienemmät lapset viihtyvät linnakkeessa vaikka koko päivän, ja ruokinnan voi hoitaa eväsretkityyliin. Paketilla suolakeksejä, rusinoilla ja trippimehuilla pärjää yllättävän pitkälle. Isommat lapset ehkä hajaantuvat jossain vaiheessa muihin puuhiin, mutta silloin äiti voi käyttää linnaketta piilopaikkana vaikka päiväunia varten. Ei ole ensimmäinen paikka mistä tulevat etsimään, nimimerkillä Kokemusta on.

Pehmoeläimiä

Rakentakaa eläintarha

Teilläkin on varmaan aivan järkyttävä määrä pehmoeläimiä? Nyt niistäkin on jotain hyötyä, kun koko koti muutetaan eläintarhaksi! Eri huoneisiin voi tehdä erilaisia asumusalueita, ehkä jopa ilmastojen mukaan tyyliin savanni, sademetsä, jne. Koululaisten tietoja voidaan hyödyntää tässä ja samalla hoituu biologian tai maantiedon oppitunnitkin, kun päätellään että mikä eläin kuuluu mihinkin alueeseen, ja miksi. Lisää kivaa saadaan kun leikitään että perheen koira on susi, joka pääsee vahingossa vapaaksi eläintarhassa, ja syö kaikki muut eläimet.

Mallia eläintarhoihin voi ottaa vaikka katselemalla eläintarhojen livekameraa kuvaa, esim. Dublin Zoo live. Eläinten bongaamisessa rakeisesta kamerakuvasta vierähtää myös mukavasti aikaa, että kannattaa katsella vaikka ei eläintarhaa rakentaisikaan.

Ja viimeiseksi (tällä kertaa), nauttikaa!! Nyt on vasta ensimmäinen viikko menossa, voimia!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vähän tekemistäääää lasten kanssa kotona”

  • Maarit_Koo sanoo:

    Olisiko hyviä ajatuksia hankalaan tilanteeseen (no, kelläpä ei sellainen nyt olisi!!!). Kaipaan lisää vinkkejä siihen, miten yh-äiti saa leikki-ikäiset lapset ja itsensä pysymään tehokkaina seuraavat puoli vuotta kotona kolmistaan, koska lapset ovat tee-se-itse-karanteenissa sairauksiensa takia (pitää ensin sairastua ennen kuin saa Kelan rahoja, jotta voisi jättää työt): äidin pitää tehdä etätöitä tietokoneella 8 h päivässä ja pitää samalla lapset biologisesti hengissä sekä kaikki muutkin Maslowin tarvehierarkian tarpeet huomioituina. Jos tämä kestäisi vain pari päivää, niin se biologian varmistaminen riittäisi…