Staycation, se on kuulkaas muodikasta nyt. Ja sitähän me kokeiltiin – huh huh millaista siitä tulikaan!!!

Ai mikä staycation?

Alun perin se tarkoitti lomailua, jossa yövytään omassa kodissa. Eli päiväkseltään käydään oman kotikaupungin tai kotimaan nähtävyyksissä, mutta yöksi tullaan kotiin. Sittemmin sillä on alettu tarkoittaa lähilomailua.

Monet käsittävät staycationin myös niin, että silloin ajatus on kirjaimellisesti pysyä jossakin, ”stay”. Esimerkiksi voidaan mennä hotelliin yöksi ilman sen kummoisempaa suunnitelmaa, kuin kölliä jonkun muun petaamassa sängyssä ja puuhata sitä mitä nyt kukin haluaa sängyssä puuhata…

No sellainen elämys pitää saada! Justiinsa tuo hotelliversio siis. Paitsi että hotelliyö Suomessa ei ole halpaa lystiä. No kukapa estää pitämästä staycationia kotona! Ei kukaan!

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Suunnitelma on siis selvä. Lapset hoitoon ja aikuisten oma loma kotona. Rentouttavaa, helppoa, romanttista, ihanaa!!!

Juu-u.

Ei muuta kuin soittelemaan läpi mummot ja kummit ja papat ja naapurit. Lopulta sieltä löytyy joku, jolla ei ole koiranäyttelyä tai töitä tai italian intesiivikurssia tai työuupumusta, ja JEE lapset tuupataan surullista esittäen ovesta ulos.

Huhhuh, vihdoinkin! Nyt se alkaa: unohtumaton, ihana staycation! Meidän aikaa! Nyt levätään ja lemmitään ja…

Pitäiskö sittenkin lähteä Ikeaan? Kun nuo eteisen kenkäröykkiöt ovat niin rumat, jos sieltä ihan äkkiä hakisi parit kenkäkaapit? Ja kai sitä voisi muutaman viherkasvinkin ostaa, näin kun kevät tulee. Ja ruukkuja, mullanvaihtoaika kun on. Ehtiihän sitä ostosreissunkin jälkeen rentoutua! HYVÄ IDEA, ei muuta kuin ehdottamaan miehelle!

Vaimo: Kulta hei voidaanko mennä Ikeaan? Ostetaan ne kenkäkaapit jooko? Ja kasaat ne sitten sillä aikaa kun mä vaihdan mullat? Kulta?

Kulta ilmestyy alasti paikalle, ja ilmeestä näkee että mielessä oli ihan jonkun muun sovittaminen ihan johonkin muuhun koloon kuin Ikean ruuvinvääntimen siihen ruuvin koloon!!!

Asia toki hoidetaan kypsän aikuismaisesti:

Mies: ”Ei kai me NYT mihkään Ikeaan lähetä?!”

Vaimo: ”Ei sitten…”

Mies: ”Siis nyt kun meillä kerrankin olisi aikaa…”

Vaimo: ”Niin aikaa käydä Ikeassa!!!”

Mies: ”Jaa mua ei sitten muuhun tarvita kuin niitä kaappeja kasaamaan!!”

Tilanne ratkeaa kunhan toinen menee vessaan kökkimään ja toinen alkaa käydä läpi kotona lojuvia romukasoja. Pienen vessameditaation ja rojunraivaamisen jälkeen tajutaan, että tässä on vielä iltaa jäljellä ja ehtiihän sinne Ikeaan joskus toiste ja ehtiihän sinne sänkyyn myöhemmin tänään 😉 😉 Ei nyt viitsitä olla tämmöisiä. Hermo menee kun on niin vähän vapaata, mutta ei pilata tätä nyt!

Kaadetaanpa lasilliset sitä ruotsinlaivalta ostettua parempaa viiniä ja katsotaan Yleltä sitä uutta sarjaa. Siellä on joku M/S Romantica, sehän voisi sopia tähän iltaan, kyl sä tajuut!

Mitä???

Ei tämä olekaan mikään Lemmenlaiva-tyyppinen juttu? Vai menikö tämä viini niin äkkiä hattuun kun ei tässä ole ehtinyt mitään juomaan varmaan moneen kuukauteen? Tajuatko sinä mitään tästä? Eihän tämä ole yhtään romanttista!

Hämmästely keskeytyy kun puhelin soi. Lapsi soittaa, varmaan haluaa kuulla hyvän yön toivotuksen! Onneksi ei ehditty juomaan enempää viiniä!

Lapsi: ”Me halutaan kotiin!!!”

Äiti: ”Ei kun kulta olette siellä mummilla nyt. Huomenna nähdään!”

Lapsi: ”Mulla on huono olo. Me halutaan kotiin!”

Äiti: ”Mene nukkumaan, se auttaa. Huomenna sitten nähdään, pää tyynyyn nyt! Mummi lukee sadun.”

Lapsi: ”Mut äiti ku mummi sanoi että niillä on töissä poro niin nyt se on meillä se poro.”

Äiti: ”Juujuu mummi lukee vaikka poroista sadun, äiti hakee teidät sitten huomenna.”

Lapsi: ”Bleugrääähh.”

Mummi: ”Joo moi, kuule lapsilla on nyt noro, meillä on kaikilla töissä noro mä yritin sanoa sitä sulle, mutta kun sulla oli pakkomielle siitä steikkeissönistä niin…”

Että näin. Onneksi sitä viiniä tuli tosiaan juotua vaan pari kulausta. Ei muuta kuin hakemaan lapset ja noro omaan kotiin. Jes. Tämä staycation ei ihan heti lopukaan – eikä muuten varmana unohdu!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Jippii IHANA staycation kotona!!”

 • Nymfomaani sanoo:

  Ihmekö jos seksielämä nukahtaa ja vieraat alkaa kiinnostaa jos vaimo mielummin käy IKEAssa kun harrastaa seksiä…

  • Whoot sanoo:

   Sitä vähän minäkin mietin ja ihmettelin, että eipä oo kertaakaan tullut vastaavassa tilanteessa itselleni Ikean reissu mieleen, vaan ihan on olleet muut mielessä miehen kanssa kotilomalla..

 • Ninni sanoo:

  Meillä kans näin mutta ihan kuten oikeilla lomilla kaikki viisi lasta messissä. Kun eipä oo edes sitä mummoa. Saadaanko pisteitä kun harrastetaan tätä 2-3 kertaa viikossa. Tai siis niin yritetään harrastaa. Ainakin mies. Ikeassa ei olla käyty neljään vuoteen muutenkaan..

 • Mamis sanoo:

  Aivan loistokirjoitus 😂! Just noin se menee. Lapset hoitoon ja käydään romanttisesti KAUPASSA ja ehkä ehditään kattoa jotain leffaa tms. ja syödä kaupan valmissalaattia, kun saadaankin jo hakea kullannuput kotia 😂. Onneksi ei vielä ole tulleet noron kanssa kotiin. Näitä ihanan hauskoja ja realistisia juttuja lisää 👍

 • Onnellinen sanoo:

  Me harrastamaan tätä kerta kuukauteen, nyt jo useampi vuosi takana. Ja miehen kanssa rakastetaan näitä! 💖 Anoppi onneksi ei lähetä lapsia kotiin tai kukaan ei kyllä edes soita meille viikonlopun aikana. Eli multa vahva kannatus staycationille. 😘