Oksennuspeli on ihana perhepeli, jolla yllätät mukavasti koko perheen! Oksennuspeli sopii kaiken ikäisille ja sitä voi pelata yksin tai suuressa ryhmässä. Oksennuspeli aiheuttaa aina mukavaa vipinää koko seurueeseen.
Oksennuspelin säännöt:

1. Kun lapsi aloittaa alustavan kakomisen sängyssä, käännä kylkeä ja luule, että onpas taas yskää. Kun lapsi huutaa okse, jää vielä vetämään aamutakkia niskaan ja etene hitaasti lähtöruutuun.

2. Nosta lapsi sängystään mahdollisimman korkeille käsivarsille, mielellään pariin metriin. Kompastu vessaan mennessäsi pehmoeläimiin ja jää hetkeksi sadattelemaan asiaa. Älä ehdi vessaan.

3. Vessan ja makuuhuoneen välimaastossa okse ryöpsähtää. Kun lapsi on mahdollisimman korkealla, okse leviää kymmenen neliön säteelle ja pilkuttaa koko kämpän.

4. Koska myöhästyit vessaan viennissä, joudut siivousvuoroon. Aloita klaapimalla irtoruoka huonekaluista (kalaa taas), jatka vesipesulla ja totea, ettei haju lähde millään.

5. Bonuskierroksena huomaat, että myös uusi päiväpeite on oksessa. Nopean tarkistuksen jälkeen tajuat, ettei se kestä vesipesua. Piti taas ostaa halpaa!

6. Jatka siivousta. Lapsi itkee vieressä oksennettua MuumiMammaa. Lupaat pestä yöllä Muumin.

7. Vaihda lapsen vaatteet ja lakanat. Sijoitat lapsen takaisin sänkyynsä.

8. Asetu mukavasti omalle tyynyllesi. Aikaa tähän kaikkeen on kulunut kello 02-03. Et saa enää unta.

9. Alat tuntea mahassasi outoa möyrintää. Harmistut kevyesti. Nukahdat harmistuneena.

10. Kello 04.30 Yllätyskierros: aloita kaikki alusta! Okse on palannut, tällä kertaa toinen lapsi oksentaa.

Ihania peliöitä kaikille toivottaa pelin testaaja, Huono Äiti!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Oksennuspelin säännöt – leikkaa talteen!”

 • Susa sanoo:

  Okse!!??!! Siis voiko kirjoittaja vaivautua käyttämään oikeita sanoja? Vain siksi että elää pikkulasten kanssa ei tarvitse puhua kuin imbesillit.

 • Iita sanoo:

  Tätä meilläkin pelataan jo toista kertaa viikon sisään.:P YÖK!
  Onneksi iän myötä lapset oppivat jo paremmin sihtaamaan melkein aina vatiin/ämpäriin. Meillä lentää myös ne likaantuneet matot/tekstiilit yleensä alustavan huuhtelun jälkeen takapihalle odottamaan seuraavaa päivää ja uutta intoa siivoukseen.
  Lisäyksenä alkuperäiseen, että okse roiskuu myös laajalle ja kimpoaa lattialta vähintään puolen metrin korkeuteen vastakkaiselle seinälle,kun oksentaa kerrossängyn yläsängystä laidan yli…. Hetki piti yöllä miettiä mikä se *yäää -pläts-yäääää-pläts*-ääni oikein on 🙁

  • Jaana sanoo:

   Parvisängystä oksentamisen kruunaa se, kun laitojen ympärille on laudoilla rakennettu maja. Lapsonen oksentanut niiden lautojen välistä sitten lattialle lätäkön. Isä pimeässä liukastuii oksulätäkköön ja konttasi karjuen vessaan… Passitin isän suihkun kautta muualle ja kuurasin niin lapsen, kuin huoneenkin, petasin uuden pedin. Pussasin ja paijasin lapsen uneen, aamulla sitten reippaana töihin..

 • Siiri sanoo:

  Mikä siinä muuten on että tämä peli alkaa aina yöllä? Ei minunkaan noro päättänyt aloittaa keskellä päivää vaan mukavasti klo 2 yöllä. Ja siihen mennessähän ei ollut saanut nukuttua kun vatsa oli kipeä. Sitten sitä yrittää jaksaa kun vielä puoli kuuden aikaan aamulla ei ole saanut silmäystäkään unta ja molemmat päät laulaa.

  • Huono Äiti sanoo:

   Itse myös viime yönä mietin tasan yhtä asiaa: jos ripuloin yhtä aikaa kuin oksennan, ripuloinko ämpäriin ja oksennan pyttyyn vai oksennanko ämpäriin ja ripuloin pyttyyn? Hyvää ruokahalua kaikille….

 • Piksu sanoo:

  Meillä extrana kissanpentu joka innokkaana mukana ihmettelemässä aikaansaannosta. Nuudelit ja suklaamunat ei ole nätti näky pitkin eteiskäytävää. Ja tosiaan aina se alkaa silloin kun isi on jossain satojen kilometrien päässä!

 • Nuppu sanoo:

  Ja yleensä tätä peliä pelataan ainakin meillä ilman isiä, koska yllättäen peli alkaa aina silloin kun isi ei ole kotona.

  Voimia toipilaille ja etenkin äidille 🙂