Tämä se vasta kuvottava askartelu on. Toisten mielestä vain vähän puistattava, toisten mielestä aivan kammottava – ja joidenkin mielestä ihan neutraali. Mutta kukaan ei pysty lopettamaan tämän puristelua!

Sitä ei oikeastaan pysty pukemaan sanoiksi, että miksi tämä on niin kiehtova juttu. Tai että miksi se ällöttää niin paljon. Joka tapauksessa lienee kiistatonta, että tämän loman ällöttävin lasten viihde on tässä.

Askartelulle ei taida olla mitään nimeä, mutta sanotaan nyt vaikka ”lima sipulipussissa”.

Tarvitset:

– Limaa (itse tehtyä tai kaupan)

– Ilmapallon

– Sipuli- tai mandariinipussin (eli muovista verkkoa)

Täytä ilmapallo limalla, sulje. Laita ilmapallo verkkopussiin, solmi kiinni. Valmista! Puristele ja ällöönny!

Voit muunnella kokoa käyttämällä eri kokoisia ilmapalloja. Helpoiten hankit liman kaupasta, mutta 9-vee asiantuntijan mukaan tähän käyvät ”kaikki itse tehdyt limat paitsi muovailuvahan tyyppinen joka ei veny eikä pysy kasassa”. Parasta on silkkimassasta tehty lima.

Hyvän liman ohje:

– Liimaa (pva:ta sisältävää, esim. Scotch Askarteluliima)

– Partavaahtoa

– Ruokasoodaa

– Piilolinssinestettä (sis. booraksia)

Sekoita liima ja partavaahto. Mitä hyytelömäisemmän liman haluat, sitä enemmän tarvitaan partavaahtoa. Lisää seokseen ripaus ruokasoodaa ja sitten tipottain piilolinssinestettä, kunnes seos on sopivaa. Limaa ei saa jättää käteen lojumaan, vaan sitä pitää vaivata. Tatsi on tärkeää, kuten pullan teossa.

Siitä vaan sotkemaan koko kämppä ja tuntemaan kivaa ja koukuttavaa ällööntymistä!

P.S. Perhematkailu se vasta on onnea ja auvoa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia