Matkustaminen ei ole yhtään niin ihanaa kun väitetään. Se tietää stressiä ja rahanmenoa ja perheriitoja.

Kauan kaivattuun lomareissuun kohdistuu hirveästi paineita, ja sitten lapset kiukuttevat ja puolison kanssa tapellaan joko paljon hankalammissa oloissa kuin kotona tai ainakin paljon kalliimmissa oloissa.

Siitä huolimatta lasten kanssa pitää matkustaa, väittävät Lonely Planet Kidsin tekijät. Ei ole niin olennaista, miten kauas matkustaa, kunhan lapsi näkee muutakin maailmaa kuin kotinurkat.

Miksi matkustaminen sitten on tärkeää?

1. Lapset näkevät, miten ihmiset muualla maailmassa elävät. Oma tapamme on vain yksi muiden joukossa, vaikkakin lapsen matkustava saattaa saada kuulla siitä, miten paljon paremmin asiat kotona ovat…he kun eivät välttämättä niin välitä uusista tavoista tehdä asioita!

2. Vieraat kulttuurit tai kielet muuttuvat todellisiksi. On ihan eri asia katsoa kuvia netistä tai opetella kieltä koulussa, kuin oikeasti käydä paikan päällä tai jutella oppimallaan kielellä.

3. Lapset saavat lisää itsevarmuutta. Reissuilla voi monesti tehdä asioita, mitä arjessa ei voi tehdä usein tai ollenkaan. Uusien asioiden kokeileminen ja vaikka metsäretkellä pärjääminen antaa lapsille varmuutta ja itseluottamusta.

4. Lapset voivat löytää uusia kiinnostuksenkohteita. Paikallinen luonto tai ilmiöt voivat herättää lapsessa elinikäisen intohimon aihetta kohtaan.

5. Matkailu yhdistää lapsen oman perheen ja suvun historiaan. Olipa lapsen tausta sitten Kiinassa tai Kainuussa, niillä seuduilla vieraileminen antaa ymmärrystä siitä, mistä on tullut ja mihin muualle myös kuuluu.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Lasten kanssa pitää matkustaa!”

  • Vappuzo sanoo:

    Nuorempi lapsemme ei muista yhtääkään matkaa ennen kouluikää (tehty 3-6 vuotiaanna). Kun 12 v meni Ranskaan, hän ei uskonut, ettei matka ollutkaan ensimmäinen kyseiseen maahan (piti kaivaa kuvia todisteeksi). Vanhempi lapsi pääsi ulkomaille ekaa kertaa 10 v iässä. Nyt on maailman kansalainen, on asunut monessa maassa ja puhuu viittä kieltä sujuvasti. Eli pikkulasten kanssa matkailu kannattaa vain vanhempia, jos he siitä nauttivat. Lapsille on ihan samaa.

  • ei minun rahoilla sanoo:

    Ja Lonely Planet Kids maksaa viulut totta kait