naamaÄlä haahuile puoleen päivään yöpuvussa! Pukeudu kotonakin nätisti! Tuttuja kehotuksia kotiäideille. Mutta onko sillä niin väliä vaikka hiippailisi kotona kylpytakissa tai pyjamassa?

Saattaapa ollakin. ”Oikeisiin vaatteisiin” pukeutumiseen kannustetaan sanomalla, että olo on freesimpi ja toimeliaampi. Yöpuvussa on lamaantunut fiilis, ja jää helpommin haahuilemaan vauvan tai lapsen kanssa neljän seinän sisälle. Ilmeisesti tällä väitteellä on perää, ainakin toipilaiden kohdalla.

Iso-Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän mukaan se, että toipilaat vaihtavat sairaalavaatteet omiin vaatteisiinsa, auttaa heitä kotiutumaan pikemmin. Tavallisiin vaatteisiin pukeutuminen on nopeuttanut toipumista ja lisännyt potilaiden itseluottamusta.

Jotenkin se pukeudu ja laita hiukset ja meikkaa -mantra tuntuu rasittavalta, varsinkin jos ei ole tälläämisestä nauttivaa tyyppiä. Riittää sitä hommaa muutenkin! Sitä paitsi oli päällä vaate kuin vaate, vauva puklaa sille, ja taaperon pituuden voi tarkistaa vanhemman reiden kohdalle jäävästä räkä- ja kuolalaikusta.

Toisaalta on pakko myöntää, että nuhjuisuus tekee, noh aika nuhjuisen olon. Entä jos sitä pukeutuisikin tosi nätteihin yöpukuihin tai verkkareihin, toimisikohan se?

Lähde Daily Mail.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Oletko vieläkin yöpuvussa?”

 • Saru sanoo:

  Viimeset pari kk raskaana ollessa vaihdoin yökkärin tilalle toiset yöhousut (liian kuumat yöllä) ja topin tai muun paidan. Villasukat vaihdoin tosi harvoin. Kerran hävetti kun lähdin epähuomiossa käymään lähikaupassa flanellihousut jalassa. Eipä tullut heräteostoksia!

 • Marja Hakola sanoo:

  Vajaat kymmenen vuotta sitten asuttiin Shanghaissa ja siellä oli oikein muoti-ilmiö, että liikuttiin kaduilla yövaatteissa ja aamutossuissa ja kaikenikäiset ihmiset. Iltamenoihin laittauduttiin sitten kyllä vimpan päälle.

 • KaijaSalla sanoo:

  Ei kyllä tullut sen freesimpi tai toimeliaampi olo vaikka hiljattain hankin virttyneiden verkkareiden tilalle katu-uskottavat collarit ja vanhan nuhjuisen yöpaidankin menin hormoonihuuruissani uusimaan. Noh, ainakaan naapurit ei saa enää slaakia vaatetuksesta, pärstästä korkeintaan 😀

 • Dearhoney sanoo:

  Minä oon! Lapsukainen kuumeessa, joten samapa tuo hillua yöpuvussa vaikka koko päivä.

 • Janna sanoo:

  En yöpuvassa enään mutta housut vetäsin jalkaani väärin päin enkä vieläkään ole saanut käännettyä