Nyt on tultu siihen tulokseen, että todella monella jälkikasvu tuo kotiin aarteita ulkomaailmasta. Tulee erilaisia kiviä ja keppejä ja käpyjä. Ja se on ihan fine! Ainakin nyt, kun niille on jotain käyttöä! Tässä sullekin vinkkejä aarteiden hyötykäyttöön, siitä vaan askartelemaan! Lasten kanssa, koska vaikka kuinka ois kiva tehdä yksin, niin näin saadaan lapsillekin jotain tekemistä kaiken tylsyyden keskelle! Ja ne on kuitenkin sua parempia tässä.

1. Keppimobile

Tällä hetkellä on kuulkaa IN kaikki maanläheinen ja luontoteemainen ja itsetehty! Tässä trendikäs koriste lastenhuoneeseen, ja on paljon helpompi kuin unisiepparit tai makrameet.

Tarvitset:

  • Keppejä
  • Maaleja
  • Narua

Sanomalehtiä tai muuta paperia suojaamaan maalilta

Kyllä teiltä varmaan keppejä jostain löytyy? Vähintään pihalta! Jos jostain syystä kodin sisäinen keppivarasto huutaa tyhjyyttään on keppien keräily mitä mukavinta hommaa lasten mielestä. Plus se lasketaan ulkoiluksi!

Otetaan haluttu määrä keppejä ja maalataan ne eri väreillä, paitsi yksi, yksi jätetään luonnolliseen tilaansa. Paitsi jos se ehdittiin jo maalata, sitten sekin on maalattu. Jätetään kuivumaan, vaikka vuorokaudeksi, tai viikoksi jos tapana on unohtaa mitä oli tekemässä.

Vinkki! Sitä yhtä maalaamatonta keppiä voi käyttää kuivumisessa tukena, nojataan muut kepit sitä vasten niin eivät kuivuessaan tartu maalista kiinni alustaan. Alustan on hyvä olla vaikka sanomalehteä, niin ei sotke mattoja, pöytiä tai parkettia.

Keppien kuivuttua asetellaan ne haluttuun järjestykseen. Maalaamaton keppi poikittain ylös ja muut kepit nätisti sen yhden päälle. Tai alle roikkumaan tai miten nyt halutaankaan. Sitten otetaan narua ja sidotaan maalatut kepit kiinni maalaamattomaan. Päästä tai keskeltä, tyyli on vapaa!

Lopuksi muodostetaan ripustuslenkki sitomalla naru maalaamattoman kepin molempiin päihin. Ja sitten eikun roikkumaan!

2. Lemmikkikivi

Lapset kaipaavat lemmikkejä, ja joskus sellaista ei voi ottaa. Toisille lapsille, ja aikuisillekin, jos esimerkiksi viherkasvit eivät tunnu selviävän hengissä, hoivataitoihin sopivin lemmikki voi olla kivi. Joko huolehtimisen harjoitteluksi ennen sitä ihka oikeaa nelijalkaista parasta kaveria, tai vaikka siksi että elävä eläin ei sovellu perheeseen. Perheessä voi olla allergisia, tai on muita syitä jonka takia elävä lemmikki ei tule kysymykseen. Siksipä voidaan tehdä kivikaveri!

Tämä on helppoa, otetaan vaan kivi ja maalataan se. Tyyli on taas vapaa, voi tehdä ylisöpöjä kawaii-kiviä tai kivihirviöitä tai realistisia leppäkerttukiviä.

Silmät voi maalata itse tai käyttää liimattavia muovisilmiä, löytyy ainakin isommista marketeista ja tietysti askartelukaupoista.

3. Ruokintakäpy linnuille

Suomessa on paljon kylmiä aikoja jolloin linnut kaipaavat hieman apua ruoan löytämisessä. Tässä on helppo ja hyödyllinen käyttötapa kotiin kannetuille kävyille.

Tarvitset:

  • Käpyjä
  • Maapähkinävoita
  • Voiveitsen
  • Siemeniä
  • Narua

Voitele kävyt maapähkinävoilla ja pyörittele niitä siemenseoksessa. Kaupoista on saatavilla valmiita siemensekoituksia lintujen talviruokintaan, ettei tarvitse niitä omia gourmet-pistaasi-cashew-sekoituksia käyttää. Lisäksi lintujen sekoituksien siemenet ovat kooltaan paljon sopivampia käyttötarkoitukseen.

Solmi naru kävyn päähän ja ripusta ruokintakäpy ulos roikkumaan, esimerkiksi puun oksaan. Ihailkaa lasten kanssa yhdessä vieraita joita käpy houkuttelee pihallenne.

Huom! Aloitettua lintujen talviruokintaa tulisi jatkaa ruokintakauden loppuun, eli siihen saakka kunnes keväällä maa on paljas ja sula. Yhteen ruokintapaikkaan tottuneet linnut eivät ehkä löydä uutta ruokintapaikkaa tarpeeksi nopeasti ruoan loputtua ja saattavat kovien pakkasten aikana jopa menehtyä ruoan puutteeseen. Lisätietoa lintujen talviruokinnasta löydät täältä.

Tämä on juurikin sitä yhteistä tekemistä, ja lapset kiittää!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia