Se kuulostaa kauhuelokuvalta. Jostain vyöryy hallitsematon ja kontrolloimaton lima, joka peittää alleen kaiken. Orjuuttaa ihmiset. Sotkee kaiken mihin koskee. Rikkoo paikat. Peittää jokaisen kuviteltavissa olevan pinnan. Mutta kyseessä ei ole kauhuelokuva. Kyseessä on lima, slime.

Lima eli slime on nimensä mukaisesti juuri sitä: limaa. Limaa askarrellaan helpoimmillaan saippuasta ja perunajauhoista, mutta monimutkaisempiin limaresepteihin voi sisältyä esimerkiksi liimaa, piilolinssinestettä, pyykinpesuainetta, partavaahtoa ja väriaineita.

Liman tekoon ovat seonneet varsinkin alakouluikäiset tytöt. Limareseptejä löydetään Youtubesta, jossa suosituimilla limavideoilla on valtava määrä katselukertoja. Limavillitys on alkanut jo puolisentoista vuotta sitten, mutta vannoituneilla harrastajilla se ei osoita laantumisen merkkejä.

Ja me vanhemmat olemme aivan loppu. Loppu siihen, että käsisaippua on aina loppu. Ja loppu siihen, että jauhot ovat aina loppu. Loppu siihenkin, että lapsilta on jatkuvasti liima loppu.

Ennen kaikkea olemme loppu siihen täystuhoon mitä lima aiheuttaa kotona. Ensinnäkin koko asunto haisee limalle. Sen tekoon käytetään Persil-pesuainetta, joka haisee ja kauas. Kotona haisee myös liima. Sekä kynsilakka, jota käytetään liman värjäämiseen.

Hajun ja kaiken pesuaineiden loppumisen lisäksi tosiaan loppuvat nuo värjäämiseen käytettävät aineet, kuten kynsilakka ja huulipuna. Niitä ryöstetään äidin meikkipussista ja sotketaan mössykkään, jolla sitten sotketaan ihan joka ikinen paikka.

Meillä on tahrattu limalla pysyvästi ainakin:

– Valkoiset käsipyyhkeet. Ilmeisesti huulipunaa, ei lähde millään tahranpoistoaineella.

– WC:n ja kylppärin lattia. Oli kynsilakkapohjaista, lähti irti.

– Artekin valkoisten tuolien keinonahkapäällys. Epämääräinen punainen läiskä, imeytynyt syvälle sisään materiaaliin, ei lähde millään.

– Verhot. Täynnä kukertavia tahroja.

– Kirjoituspöytä. Pöytälevy on tuhottu TÄYSIN.

Lisäksi limasta tulee tietenkin siivottavaa sotkua joka ikinen nurkka täyteen. Varsinkin lastenhuone, mutta myös kylppäri ja keittiö. Sääntö tietysti on, ettäettä limaa saa tehdä vain jos siivoaa jälkensä. Sääntöä ei tietenkään noudateta. Limapurua, jauhoja ja kuivunutta liimaa on kaikkialla. Siis KAIKKIALLA. Perunajauhoja on lattialla niin paljon että niihin liukastuu. Keittiöpyyhe on limasta koppurainen. Keittiötasot ovat täynnä mössöä ja purua. Limaa löytyy jääkaapista ja pakastimesta. Limaklönttejä on ruokapöydällä ja sohvalla. Pöytään oli kovettunut kiinni kökkäre, joka piti hakata kaapimella irti.

Mutta eihän tämä riitä. Limahyökkäyksen veteraanit muistelevat mitä kaikkea se on tuhonnut:

Lavuaari

”Yksikään tämän talouden lavuaareista ei enää vedä. Iltaisin hammaspesulla katselen raivoa ja ällötystä puhkuen, kuinka hammastahna jää laiskasti kiertämään veteen kun lavuaarin putki on niin tukossa limajäämistä.”

Vessanpönttö

”Kaverin kotona meni koko vessanpönttö tukkoon niin että piti soittaa huoltomies kun sinne oli kaadettu limaa. Vähänkö sen äiti huusi!”

Mikro

”Mikron seinille on räjähtänyt limamönjää, jota pitää raapia irti niin että seinämät ovat ihan naarmuilla.”

Tiskikone

”Lapset tukkivat limalla keittiön putket niin, että tiskikone ei pystynyt poistamaan vesiä vaan ne tulivat pitkin lattioita. Onneksi olin kotona kun tämä tapahtui.”

Ai miksi me vanhemmat sallimme tämän limaterrorin? Siksi, että emme ymmärtäneet että tähän se johtaisi. Sekä siksi, että lapset todella RAKASTAVAT limaa. Ja onhan se kehittävää. Lapset oppivat siitä, kuinka eri aineet toimivat ja ragoivat toistensa kanssa. Tosin tällä panostuksella odottaisi, että lapsi saa vähintään kemian Nobelin joku päivä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia