Lapset rakastavat vessajuttuja, koska mikään ei ole hauskempaa. Lapset tykkäävät leipoa. Ja lapset ovat hulluna emojeihin, varsinkin kakka-emojiin, koska se on hauskin. Mikäs siis sen mahtavampi ajanviete, kuin leipoa kakkaemojin näköisiä keksejä!

Kakkakeksit eivät varsinaisesti herätä ruokahalua aikuisissa, mutta kun tämä kerran lapsista on niin mahtava idea, niin ei muuta kuin leipomaan.

Kun äiti vähän naureskelee kakkakeksi-termille, toteaa lapsi lakonisesti: ”Kakkaahan me tehdään. Vaikka on sitä helpompikin tapa tehdä.” Toden totta.

No ei näiden keksien tekeminen varsinaisesti vaikeaa ollut, mutta suoraan sanottuna vähän pyllystä kyllä. Alkuperäinen resepti on täällä, onnea matkaan vaan sen kääntämiseen ja mittasuhteiden laskemiseen. Me taidettiin laskea vähän väärin…

2 1/2 cups all-purpose flour

1 cup confectioners’ sugar

3/4 cup unsweetened cocoa powder

2 tablespoons unsweetened cocoa powder

4 teaspoons baking powder

2 teaspoons vanilla sugar

1 pinch salt

9 tablespoons unsalted butter, cubed

1/4 cup milk

1 egg

Decoration:

3 tablespoons confectioners’ sugar

2 teaspoons lemon juice, or as needed

90 candy eyeballs

 

Lapset kyllä väsäsivät taikinaa innoissaan, mutta valittivat että se on pahaa. Pökäleitä väännettiin suurella riemulla, joskin äitiä huoletti että noinko ne paistuvat kun ovat tuon muotoisia. Varsinkin ennen paistoa keksit näyttivät niin paljon siltä itseltään, että ei tiennyt pitäisikö nauraa vai voida pahoin.

Lipuksi kikkareille väsättiin vielä iloiset naamat, ja kyllä niistä riemua riittikin, vaikka silmiä sokerivesikuorrutteesta ja lakusta askarrellessa tuli huokaistua että on tämä paskaa hommaa. Maku ei muuttunut paistettaessa paremmaksi, mihin muutamakin kommentoija totesi, että mitä oikein odotit, katso nyt niitä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Tehtäiskö kakkakeksejä?!”

  • myrkkis sanoo:

    Enkunkielisen reseptin osiossa moitittiin niin ikään keksien makua. Näin äkkisiltään kuvittelisin, että taikinan pitää olla aika kuivaa, jotta keksi pysyy paistettaessa koossa. Tumma kaakaojauhe taas tekee taikinasta aika kitkerää. Yleensä leivonnassa käytetään pienempiä määriä kaakaota, esim. täytekakussa 2-4 rkl.

  • Hulda sanoo:

    Tuo resepti on jo aiemmin kertaalleen käännetty saksalaisesta leivontakirjasta, joten todennäköisesti siinä vaiheessa jotain on mennyt pieleen. Itse laittaisin 1 tl leivinjauhetta ja puolittaisin kaakaon määrän.