Mehän latkimme kansana muutenkin kahvia suorastaan maanisesti, mutta erityisen paljon kahvia tuntuvat himoitsevan pienten lasten vanhemmat. Syy on tietenkin selvä: lapset pysyvät hereillä ilman piristeitä, mikä johtaa siihen, että me vuorostamme emme pysy hereillä ilman piristeitä.

Kahvin terveysvaikutuksia tutkitaan ahkerasti, ja usein tulokset ovat ilahduttavia. Kuten nyt tämäkin uusi tasmanialaistutkimuksen havainto: jos kahvikissalta kielletään hänen kupposensa, hänen muistinsa huononee. Vakava haittavaikutus! Älkäämme siis ikinä riistäkö keneltäkään aamukahvia!

Harmillisempi väite on se, että laihduttajan kannattaisi ehkä luopua kahvista, se kun saattaa lisätä kiinnostusta makeisiin herkkuihin. Kahvipulla lienee opittu tapa, mutta väittävät että kahvin virkistävä vaikutus myös vähentäisi kykyä aistia makeaa, jolloin näitä herkkuja kaipaisi enemmän. Uskoisiko tuota?

Niin tai näin, kahvi nyt vaan on olennainen osa arkea ja vanhempana elämistä. Vai mitä?


Kun olin kotiäitinä, päivän paras hetki oli kun sain lapsen/lapset nukkuumaan päikkäreitä ja sain sen kahvikupin käteen. Se pieni hetki päivässä, kun oli hiljaista ja sain ihan rauhassa istua, vaikka vain 10 minuuttia, mutta silti.

Muistan, että äiti tuoksui aina kahvilta. Hän antoi kahvin jäähtyä kylmäksi asti ja joi sen vasta sitten, sehän kaunistaakin. Minun synnyttämisestäni äiti kertoi, että oli kovasti kadehtinut kätilöitä jotka tuoksuivat niin ihanasti kahvilta, jota hän ei kesken synnytyksen saanut.

Lapseni paras ystävä on päiväkodista. Muistan kun näin hänet siellä ensimmäisen kerran, tietysti kahvikutsuleikissä tyttäreni kanssa. Ystävä leikki juovansa kahvia kaatamalla sitä suoraan pannusta suuhun. No, melkoisen kahvinhimoisia olemme me vanhemmatkin!

Sinä syksynä olin hyvin väsynyt. Kaipasin kahvia niin, että kipaisin hakemaan kupillisen lähikahvilasta iltaluennon tauolla. ”Sinä tosiaan taidat tarvita tuota kahvia”, luennoitsija nauroi. Väsymyksen syy paljastui pian, kun vauva ilmoitti tulostaan pahoinvoinnilla. Kahvi maistui siitäkin huolimatta, läpi koko raskauden!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia