Mökillä on tylsää. Kaupungissa on tylsää. Mummolassa on tylsää. Kotona on tylsää. Sisällä on tylsää. Ulkona on tylsää. Sateella vasta tylsää onkin! Lapsilla ei ole kerta kaikkiaan yhtään mitään tekemistäää-äää!!!

No se ongelma on nopeasti ratkaistu! Katso tästä listasta lapselle mukavaa kesäpuuhaa! Näistä hommista joka lapsi nauttii!

– Uunin puhdistus

Uunin puhdistus on oikein sopivaa touhua pikkuisille. Nehän tykkäävät kuraleikeistä sun muista, ja uunista tulee juuri sellaista kiehtovaa mustaa mömmöä. Valvo toisella silmällä että eivät pistä uunia päälle!!

– Lattiakaivon tyhjennys

Lattiakaivon kaivaminen soveltuu erinomaisesti näppärille pienille käsille. Muista antaa lapsille suojakäsineet!

– WC:n pesu

Vaikka kaikki muu olisi tehty, vessan voi aina pestä! Harjalla jynssääminen on sitäpaitsi oikein hauskaa!

– Imurointi

Imuroinnissa näkee heti työnsä jäljen ja putkesta kuuluu kannustavaa kilinää ainakin jos siivoamisen on jättänyt aika pitkäksi aikaa väliin. Mitä parhainta puuhaa lapsille siis!

– Varaston järjestely

Lapset ovat oikein hyviä organisoimaan ja järjestelemään. Päästä heidät siis varaston kimppuun! Tulos: siisti varasto johon mahtuu taas tavaraa ja onnelliset lapset!

– Omien vaatteiden läpikäynti

Lapset tietävät parhaiten itse, mikä on vielä sopivan kokoinen vaate ja mikä ei. Joten heidän kannattaa käydä vaatekomero itse läpi sen sijaan että aikuiset puuttuisivat siihen turhaan! Lykkää vain kakruille käteen jätesäkki ja pyykkikori: toiseen kierrätettävät ja toiseen pestävät vaatteet! Lajittelu on lapsista HAUSKAA!

– Lelujen läpikäynti

Sama raivausoperaatio kannattaa tehdä lelujen kanssa. Lapset luopuvat helposti ja mielellään leluista, joilla he eivät enää leiki!

– Pölyjen pyyhkiminen

Mikäs sen rattoisampaa puuhaa kuin pyyhkiä pölyjä, sen tietävät lapsetkin! Rätti käteen ja menoksi vaan! Huom! Muistuta lapsia että pölyt pitää pyyhkiä myös seuraavista kohteista: huonekasvit, sälekaihtimet, patterien takaosa, verholistan päällinen jne. jne.

Kun esität tämän listan ja nämä tehtävät lapsille, menee varmasti kauan ennen kuin joudut kuuntelemaan ei oo mitään tekemistäääää -marinaa seuraavan kerran!

Burnout olikin mahdollisuus

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Eikö lapsilla ole mitään tekemistääää? Katso tästä vinkit!”

 • Kakkaa sanoo:

  On vaa nii tylsää

 • Nimetön sanoo:

  Tosi hyviä tekemisiä😺

 • Nimetön sanoo:

  Oikeesti nää on ihan kotitöitä ei mitään leikkimis juttuja +oon 9-vuotias.

 • Jiijii sanoo:

  Meidän vakiovastaus on, että hieno homma, nyt pitää käyttää mielikuvitusta! Tylsyys ruokkii aivoja! 😀 Oletan, että kohta eivät valita, koska vanhempien vastaus on joka kerta niin urpo… (lapset 3 ja 5v)