Parisuhteen keston ja samalla keski-ikäisyyden määrän voi päätellä yhdestä sanasta. ME. Tässä Huonon Äidin tiukkaa tiukempi analyysi ME-sanan kylväjistä, usko huvikses:

 

Yllätin erään pariskunnan toisen osapuolen päästävän suustaan seuraavan lauseen:

– ME ei yhtään tykätä metelistä.

Lausunnollaan henkilö viittasi itseensä ja puolisoonsa, jotka ilmeisesti olivat tehneet yhteisen analyyzzin siitä ettei meteli ole enää kivaa. Huomautin henkilöä  siitä, että vielä pari vuotta sitten juuri hän oli se, joka metelöi joka paikassa huomattavissa määrin. Mutta ei siis enää. Nyt hän on parisuhteen onnellisessa tuonelassa ei kun satamassa eikä enää tykkää metelistä. Ja siis käyttää itsestään ja puolisostaan sanaa ME.

Esimerkkejä ME-sanan käytöstä:

– ME juodaan aina cappuccinoa.

– ME ei yhtään tykätä laktoosista.

– ME mennään aina aikaisin nukkumaan kun meitä väsyttää koko ajan.

– MEillä on aina Buranaa laukussa.

– ME tykätään Uutisista/Tangomarkkinoista/Simpsoneista/Rollareista/kirjoista/naistenlehdistä.

– ME mennään alennusmyynteihin ja ostetaan tuulipuvut.

Ketkä turvautuvat ME-ilmaisuun:

Minuutensa kadottaneet parit, jotka haluavat näyttää keski-ikäisiltä. ME-ilmaisuilla vahvistetaan yhteenkuuluvaisuutta sanallisesti siltä varalta, että läsnäolijat eivät havaitse parin fyysistä läheisyyttä (koska sitä ei ole/ole ollut vuosikausiin?). ME-ilmaisun ottaa vallalle yleensä pariskunnan toinen osapuoli, joka päättää, että nyt minusta tulee ME ja samalla alistaa parin toisen osapuolen tossunsa alle. Ja siihen tuulipukuun.

ME-sanan vastakohta on MINÄ-sana. Esimerkkejä me-ilmaisusta:

– MÄ tykkään valkoviinistä.

– MÄ en nouse tänään sängystä lainkaan.

– MÄ leikkaan mun hiukset lyhyiksi.

– MÄ harrastan villiä seksiä.

– MÄ vihaan tuulipukuja.

Ketkä käyttävät minä-sanaa? Iloiset sinkut ja vasta eronneet sekä ne parisuhteessa elävät henkilöt, jotka ovat päättäneet pitää minuudestaan kiinni vaikka henki lähtisi. Ai niin ja ne vasta rakastuneet, jotka luulevat pystyvänsä pitämään itsenäisyytensä myös parisuhteessa (ja heräävät karuun ME-todellisuuteen viimeistään papin aamenta seuraavana päivänä.)

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia