Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Rastor-instituutti

Työuupumus ja burnout on Suomessakin lisääntyvä ilmiö. Työhyvinvointiin kuten kaikkeen muuhunkin hyvinvointiin, voivat osaltaan vaikuttaa kaikki elämän osa-alueet ja urautuneet toimintatavat. Usein burnoutin taustalla voi olla se, että ei tiedosta omia rajoja tai tarpeita tarpeeksi hyvin, eikä anna itselleen tarpeeksi aikaa palautua; puskee vain eteenpäin. Työuupunut on yleensä alun perin motivoitunut työntekijä.  Pysyvä toipuminen työuupumuksesta edellyttää pysähtymistä juurisyiden ääreen ja toimia sekä työntekijän voimavarojen vahvistamiseksi että taustatekijöiden korjaamiseksi.

Nina Wikströmin  tarina on osaltaan hyvin tyypillinen 2000-luvulla työtä tekeville. Ninalla on lähes 30 vuoden kokemus pankkialalta ja hän on aina ollut aktiivinen suorittaja niin töissä kuin vapaa-ajallaankin. Vuonna 2010 hänen kehonsa alkoi oireilla ja viestiä ylikuormittumisesta. Hän ei kuitenkaan noteerannut kehon viestejä toiminnassaan. Oireiden noteeraamattomuus johti muutama vuosi myöhemmin muutokseen Ninan elämän suunnassa. Lääkärin mukaan tarkkaa diagnoosia hänen oireilunsa pohjalta oli vaikea määrittää. Lääkärin mukaan oireilla on vaikutus potilaan elinaikaan. Tämän kuuleminen ja samaan aikaan lisääntyneet työmäärät ja -vastuut johtivat burnout-kokemukseen. Tämä pysähdytti hänet. Onneksi. Hän antoi itselleen luvan pyytää sairauslomaa, pysähtyä ja hiljentyä. Hiljentyessään luonnon rauhassa, hän sai vahvan kokemuksen siitä, kuinka keholla ja mielellä on sisäsyntyinen taipumus palautua, kun sille antaa rauhallisen tilan.

Kuukautta myöhemmin hän palasi töihin tietoisempana siitä, mitä muutoksia hänen toimintatapansa tarvitsi. Tämä kokemus sai hänet lähtemään sisäiselle tutkimusmatkalle etsimään juurisyitä omaan fyysiseen oireiluun. Viimeiset 10 vuotta hän onkin, kokonaisvaltaisten opintojensa kautta, syväsukeltanut sekä hyvän olon että oireilun alkulähteille. Hänen itsetuntemuksensa on syventynyt valtavasti ja samoin hänen ymmärryksensä siitä, että niin keho kuin luontokin etsivät aina tasapainoa ja viestivät epätasapainosta oireillaan.

Nyt Nina on monia upeita oivalluksia, kokemuksia ja koulutuksia rikkaampi (4-vuotiset homeopatiaopinnot, noin 4- vuotiset tunnevyöhyketerapiaopinnot, mielen dynamiikka-, circling space fasilitointi- ja solumineraali opinnot esimerkiksi) Noin 5 vuotta sitten hän siirtyi pitkän ja antoisan pankkiuran jälkeen yrittäjäksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pariin.

Uusi ala eroaa suuresti aiemmasta. Ninalla on taustalla kauppatieteiden maisteritutkinto 90-luvulta. Nyt hän kaipasi lisäkoulutusta itse yrittäjyyteen. Vuonna 2019 hän aloitti Yrittäjän ammattitutkinnon opinnot ja koulutuksen aikana saatu tuki auttoi paljon. Koulutus oli käytännönläheistä ja inspiroivaa. Tämän jälkeen hän suoritti vielä tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon, jonka inspiroimana hän rekisteröi myös toimintaansa kuvaavan tavaramerkin: Kestävä Itsen Kehitys. Tämä koulutus toteutettiin etäopiskeluna, mikä mahdollisti niiden tekemisen töiden ohessa. Hän kokee, että Rastor-instituutin koulutus on tukenut häntä yrittäjänä ja hänen yritystoimintaansa merkittävästi.

Ninan yrityksen tarjoamiin palveluihin kuuluvat muun muassa tunnevyöhyketerapia, solumineraalihoito, sekä työhyvinvointivalmennukset ja mentorointi. Hän toimii parhaillaan myös opiskelijamentorina. Hänellä on valmiudet auttaa asiakkaitaan monin eri tavoin mm. palautumaan ja tiedostamaan, miten he voivat hyödyntää omaa sisäistä voimaansa terveemmällä ja kestävämmällä tavalla. (Ninan vastaanotto Nina Wikström  https://ninspring.fi/)

Nina arvostaa Rastor-instituutin koulutuksia suuresti ja suositteleekin niitä oman kokemuksensa perusteella niin yrittäjille kuin kaikille muillekin, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa.

Lue lisää Rastor-instituutin koulutuksista tästä:

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia