Jos lapsesi ovat jo kouluiässä, olet päässyt tutustumaan Wilmaan… Onkohan siitä kenelläkään mitään hyvää sanottavaa?!

Ajatus Wilman takana on toki erinomainen, mutta käytännössä siitä taitaa tykätä vain harva. Moni joutuu töissä olemaan koko ajan tietokoneella, eikä se sitten kotona enää huvita yhtään. Tai tietotekniikkataidot eivät ole se vahvin osaamisalue, ja ärsyttää kun pitää käyttää hankalaa Wilmaa. Monesti tuntuu, että juuri niinä päivinä kun unohdat kurkata Wilman, siellä on vaikka mitä äärimmäisen tärkeää asiaa, johon olisi pitänyt reagoida ja valmistautua mielellään eilen…

Jaatko sinä näitä tuntemuksia, joista tämä vanhempi avautuu:

”Wilma, tuo internetin punaista lippua heiluttava saitti, joka saa veret seisahtamaan aina ilmoittaessaan saapuneesta viestistä tai merkkinästä!

”Tänään teidän Pentti puhui kaksi lausetta liikaa tunnilla” – ai anteeksi, otamme Pentin kotona käsittelyyn ja nuhtelemme lastamme sanomalla että ”Pentti ei, et saa puhua yhtään ylimääräistä tunnilla”. Tai entäpä sitten merkintä ”Pentti myöhästynyt tunnilta oltuaan kertomansa mukaan jonottamassa wc:hen” – Ai Pentillä ei ole oikeutta käyttää koulun wc-tiloja, saati jonottaa sinne vuoroaan???!!! Pentti ei tästä lähin käy enää koulupäivän aikana wc:ssä vaan Wilma-lainkuuliaisena oppilaana tekee tarpeensa kotona ennen ja jälkeen koulun.

Seuraavassa sfääreissä on viestit, joissa ilmoitetaan että ”tuokaa huomiseksi kouluun sitä tätä ja tuota, jos lapsi ei osallistu järjestetään korvaavaa toimintaa” – jaahas luet viestin samana aamuna ruuhkabussissa istuessasi matkalla töihin, kun Pentti on jo koulussa…ja aloittaa päivänsä saamalla surun puseroon, kun paska äiti unohtanut taas yhdet naamiaiset ja lukee Wilma-viestin liian myöhään.

Kuka tämän maailmakaikkeuden turhakakeen on keksinyt?? Ilmeisesti opettajat käyttävät jopa omaa vapaa-aikaansa tämän verkkosaitin ruotimiseen, kun viesteihin vastataan ja niitä tulee iltamyöhällä tai viikonloppuisin. Jumalauta. Kunnon vanhanajan reissarit eli reissuvihot käyttöön, joihin on sitten teininä heleppo väärentää mutsin allekirjoitus, ja sata eri poissaolon syytä ”oksennustauti”.

Unohtamatta tätä koko Wilma-komeutta, ”salasanasi vanhenee 4 päivän kuluttua vaihda se uuteen.. salasana ei saa sisältää kirjaimia ei numeroita eikä erikoismerkkejä” JUMALAUTA!!!!!

Vielä jos niitä pentuja on enempi ko yks sen Wilman syövereissä niin tämä vaan pahenee. On jopa jo esikoululaisella käytössä.. Ei pyhä sylyvi!”

Nimim. Jumalauta

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 50 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

50 vastausta artikkeliin “Wilma on saatanasta!!”

 • Wilmamörkö sanoo:

  Se, kuinka kiva tai ei kiva wilma on, on meillä ollut täysin riippuvaista opettajasta.. täysin vailla ongelmia koulua käynyt lapsi päätyi eräänä vuonna täysin kokemattoman opettajan luokalle, joka ei saanut luokkaa haltuun, vaan maanisesti hakkasi wilmamerkintöjä jopa tunnilla haukottelemisesta. Negatiivisia merkintöjä tuli useita päivittäin, ja lapseni demonisoitiin ongelmatapaukseksi, jolle tuputettiin adhd-testiä, psykologeja ja kuraattoreja. Mitään ”vikaa” ei lapsesta kuitenkaan missään testissä löytynyt, ongelma vallitsi vain tämän opettajan tunneilla. Lapsi pisti vimmatusti tätä lyttäämistä hanttiin, ja kierre oli valmis. Mitään ei tehnyt hyvin ja oikein, pelkästään negatiivista, monta kertaa päivässä. Olin aivan paniikissa että mihin luiskaan lapsi on astunut. Opettajalle yritettiin koulun toimesta puhua wilman käytöstä, tuloksetta. Opettaja lopulta vaihtui, kun uhkasin ottaa lapsen koulusta pois, ja ongelmat, adhdt ja lääketuputukset loppuivat samalla kuin seinään. Uusi opettaja totesi suoraan, että vanhalla opettajalla ei ollut homma hallussa, lapsi toimii aivan täydellisesti. Peruskoulu on nyt jo takanapäin, mutta kauhulla muistelen sitä wilmavuotta ja sitä ahdistusta, kun kahvitunnilla availi päivän kolmatta täysin turhaa wilmamerkintää.. ja sitä ahdistusta mikä lapsella oli, kun joka päivä kantoi kotiin wilmataakkaa. Ja sääliksi käy vanhemmat ja lapset, jotka tämän opettajan ikeessä vielä ovat.

 • Jsolsei sanoo:

  Mä tykkään Wilmasta. Just hyvä tiedon välitykseen. Riippuu varmaan opettajasta mutta meillä asiaa aina kun viesti kilahtaa. On kiva nähdä miten lapsella menee koulussa ja onko opettajalla jotain huolta.

  Sen verran voi olla kiinnostunut lapsesta, että hoitaa hänen asiansa Wilmassa ja sen ulkopuolella. Kyselee miten on mennyt ja miksi ope tällaista laittoi, mikä on lapsen oma mielipide.

  Tehkää vähemmän töitä, seiskan edestä, niin jää muuhunkin elämään aikaa

 • TäyttätypäiväätekeväOpiskelevaäiti sanoo:

  Äärettömän hyvä asia tuo Wilma. Useampi lapsi on ja itsekin omaa käytän opiskelun vuoksi. Minä ainakin haluan tietää miten lasteni koulupäivä on mennyt. Toki lapsilta kysyn joka päivä koulukuulumiset ja joka päivä kurkkaan myös wilman, siinä ei montaa minuuttia mene. Ihana antaa kehuja jos keltaisia merkkejä ja muistakin merkinnöistä jutellaan miksi niitä on tullut. Sieltä tulee aina tieto ajoissa ja osaa varautua vaikka seuraavankin päivä muutoksiin, kun vaan ottaa sen tavaksi katsoa joka päivä. Oma moka jos ei viitsi sitä avata…kylläpä suomeen sun muuhun aikaa usein riittää mutta ei kurkata wilmaa. Asenne kysymys sanon minä.

 • ADHD x 4 sanoo:

  Wilma varmaan on hyvä työkalu järkeville opettajille ja vanhemmille.

  Meillä on neljä erityislasta.

  Vanhin ei saanut koko kouluaikana lukio mukaan lukien juuri mitään merkintöjä Wilmaan koska keskiarvo oli koko louluajan yli 9,5, vaikka kuunteli musiikkia ja juoksi välillä koulua ympäri oppitunneilla kun ei vain voinut istua paikoillaan… Ja kertaakaan en saanut näistä viestiä.
  Kakkonen kahlasi peruskoulun läpi noin 40 merkinnällä. Jotain unohtunut silloin tällöin. ka 8
  Kolmonen repi Wilma viestejä 2-10 per päivä, kun numerot olivat siellä lähempänä 6 kuin 9 . Saimme esim
  kuulla kuinka haukottelee, ei osallistu keskusteluun , osallistuu keskusteluun liikaa ja omaa vääriä mielipiteitä asioista. Ja nämä kaikki merkinnät saman kaksoistunnin ajalta… Jostain kumman syystä turhat w-viestit loppuvat ammattikoulun toisella luokalla kun tuli vihdoin opettaja, joka ymmärsi oikeasti nuoria.
  Nelonen taasen unohti kaikki välineet aina jonnekin… autoon kotiin tai bussiin… viestejä noin 1 per päivä. ka 8

  Arvatkaa lasten sukupuolet..

  Sanon, että Wilma yhdistettynä osaamattomiin ja väärässä ammatissa oleviin opettajiin ja heidän vanhempien syylistämisyrityksiin yhdistettynä on kyllä aivan helvetti.

 • Peili? sanoo:

  Wilma on todella tarpeellinen ja hyvin toimiva sovellus.
  Mistähän muualta vanhempi saisi yhtä paljon tietoa lapsen oppimisen sujumisesta, tapahtumista, kokeista, läksyistä muutamalla napin painalluksella?
  Jostakin sinäkin ne haluat nähdä kuitenkin?
  Nykyään koulussa kurinpitotoimet on erilaisia kuin vaikka kasarilla, esim jossain voi vaikka jälki-istuntoa saada, kun vanhemmille on x kertaa ilmoitettu lapsen huonosta käytöksestä, ja sen jälkeen keskusteltu nokikkain lapsen ja vanhemman kanssa. Eli niihin merkintöihin huonosta käytöksestä on syy.
  Tuntuu, että vanhemmille on vaikeaa ottaa vastaan tietoa oman lapsen huonosta käytöksestä, ja siinä kohtaa syyllistetään paska wilma, paska ope joka sinne merkinnän laittaa. Entäpä se huonosti käyttäytyvä lapsi? Vanhemmalleko ei saa kertoa, jos lapsi töröilee, ettei äidille tule paha mieli?
  Jos ne kynät on kotona ja läksyt tekemättä vaikka viidettä kertaa, ja sitten vasta tulisi Wilmassa opelta viesti, vinguttaisiin huono äiti – saitilla siitä, että miksi ei ilmoitettu aiemmin 😄.
  Summa summarum, ihan sama mitä sinne Wilmaan opettaja laittaa tai on laittamatta, huomaatteko näissä vinkumisissa yhden asian? Missään ei paskaa Wilmaa hauku muut kuin ne, joiden lasten käytöksessä on huomautettavaa.
  Olisihan se kiva, jos oma lapsi osaisi käyttäytyä. Jos ei, niin onhan se just se äppi joka siinä on se huono asia.
  Ja ne vanhemmat, jotka ei suostu Wilmaa laittamaan, olisitteko valmiit maksamaan jollekin palkkaa siitä, että kaikki tuo tieto paperisena laitettaisiin jokaiselle oppilaalle?
  Ja se, että ei muista itse Wilmasta tarkistaa, tapahtuuko huomenna jotain erityistä – ei varmaan silloin vika ole Wilmassa, jos lapsi jälleen kerran on ilman pukua naamiaisissa ja tulee paha mieli?
  Voi wilma. Vanhemmat olisivat täydellisiä ilman sinua, sinä kaikkien paskojen sovellusten kantaäiti.

  • Peili myös niille opeille sanoo:

   No, kyllä niiden opettajienkin olisi syytä joskus katsoa peiliin.

   Meille soitettiin ja käskettiin tulla hakemaan poika pois koulusta ja tulla keskustelemaan rehtorin kanssa tapahtuneesta asap.

   Lähdin töistä kiireellä koululle… ja matkalla muistelin että mies oli soittanut ja sanonut että poika jää kotiin koska on kuumeessa… Ajattelin että nuori mies on sittenkin huidellut koululle ja menin rehtorin kansliaan noutamaan poikaani.

   Kanslian eteisessä istui poika, ei minun, mutta pikaisesti vilkaistiuna muistutti kyllä paljon omaani. Tässä vaiheessa soitin kotiin ja kysyi missä meidän poitsu on.. Oli kuumeessa sängyssä.

   Kysäsin nuorelta kanslian eteisessä, että mikä on Herran nimi ja mitä pahaa hän on tehnyt, kun tänne on joutunut.. Väitti olevansa poikani ja käyneensä Siwassa ilman lupaa. Hymyilin hänelle vastaukseksi.

   Rehtori kutsui minut peremmälle keskustelemaan tilanteesta.. Aikansa selitettyään tilanteen vakavuutta ja ihattuaan sosiaalitanttoilla, sain häneltä suun vuoron ja kysyin että meidän E? Oikeastikko?
   Kyllä ihan oikeasti. Olisittepa nähneet rehtorin ilmeen, kun sanoin ettei tuolla eteisessä ole minun. Että miksi minut on tänne kutsuttu?
   No menimme eteisen puolelle ja kysyin pojalta uudelleen nimeä. Väitti yhä olevansa minun.. Ääni kellossa muuttui kun aloin ottamaan vyötä housuista irti ja sanoin, että jos kerta oot meidän E niin sitten mennään autoon ja kotiin. Jo alkoi poika kiljumaan oikeaa nimeään…

   ja tämä kaikki alle 100 oppilaan koulussa…

 • Jep sanoo:

  No, voisit taas kotona muistuttaa asiasta.
  Toinen syy Wilmamerkinnöille on, että niitä seurataan ja ne vaikuttaa mm arviointiin. Myös palavereissa on helpompi todeta, että rikkomuksia x määrä kuin mutuilla, että on sillä usein ollut puhelin tunnilla esillä.

 • Onneksi ei enää wilmaa sanoo:

  Mika lainaa kynää kavereilta aina. Joo olen ostanut juuri vinon pinon kyniä ja kumia. Muistan meni hermo ja avauduin opettajalle ettei mitään turhia vaan asia jolla on jotain merkitystä.

 • Oikeeope sanoo:

  Aidosti huonot vanhemmat ovat niitä jotka siirtävät lapsiinsa koulunegatiivista ilmapiiriä ja myötäilevät lastaan, kun Wilmasta kuuluu jotain negatiivista. Opettajana voin sanoa, että ei sinne Wilmaan kovin pieniä juttuja laiteta, vaan yleensä oppilas on toiminut toistuvasti sääntöjä vastaan, ja hänelle on esimerkiksi siitä puhelimesta jo sanottu, mutta edelleen se on näkyvillä. Vanhemman tehtävä ei ole rankaista lastaan, vaan ehkä ottaa vain puheeksi, että muistapa koulussa sitten ettei puhelin ole pöydällä – jos on, voidaan sopia ettet sinä edes ota sitä viikkoon mukaan.

  Merkintöjen tarkoitus on kuitenkin -hyvänen aika – olla lapsen puolella, kasvattaa hänestä kelpo aikuinen!!! Tätä monet ”minun täydellinen lapseni” -vanhemmat eivät ymmärrä, vaan pahentavat tilannetta sillä, että lähtevät myötäilemään lastaan tässä ja asettuvat hänen puolelleen. Sanoisin, että lähtökohtaisesti opettajat kyllä pitävät kaikista lapsista, eivät tee kiusallaan merkintöjä.

 • Wilmaan vittuuntunut, lukioon hakemista yrittävä oppilas sanoo:

  Sitä paskaa ei pysty kunnolla edes käyttää. Pitäisi tehdä joku ihan helvetin tärkeä valintatehtävä mutta se toimii vain Wilman kautta tietokoneella ja Wilma keksii vetäytyä saatanan toimimattomuuteen. En muistanut salasanaa, joten pyysin lähettämään varmistuksen että saisi sen vaihduttua. Ja se saatanan paskakasa alkaa inttää jotain väärää ”käyttäjätunnusta” — jollaisesta ei ole koskaan aiemmin edes maininnut!

 • Ykkösvuoden lukiolainen. sanoo:

  Rikosrekisteri se vaan on. Yksi opo oli kerran ehdottanut että Wilma otetaan ysiluokkalaisilta pois, koska ysiluokkalaisen pitäisi osata jo ottaa vastuuta. Eipä hyväksytty. On se wilma oikeastaan pelkkää P@skaa.

 • Koulun avustavan henkilökunnan jäsen ja viiden lapsen isä. sanoo:

  Ei Wilmaa ja sen pääohjelmistoalustaa, Primusta, osteta yhteenkään oppilaitoshallintoon vain viestien lähettämiseksi. Eikä se sovellus, jonka jokainen vanhempi voi asentaa ilmaiseksi puhelimernsa, ole pelkkä viestiväline. Se on opettajille yksi työkalu. Toki ristiriitoja herättävä työympäristössään, sillä osa töistä, jotka teki ennen palkattu sihteeri koulun kansliassa, on siirretty opettajien itsensä tehtäviksi. Se on myös kotiväelle tiedon lähde, mikäli sen kaikki ominaisuudet on otettu käyttöön. Valitettavasti, säästösyistä, näin ei ole. Ei tarvitse muistaa, missä on lasten lukujärjestykset. Se on siellä Wilmassa. Ei tarvitse muistaa, mitä kukin on saanut kokeistaan. Se on siellä Wilmassa. Myös koulua koskevat tiedotteet ovat Wilmassa. Jos lapsesi sairastuu, eikä tule kouluhun, sen voit kertoa opettajalle Wilmassa. Ei tule turhia punaisia merkintökä selvitettäväksi. Opettajan työkaluna se on myös päiväkirja, jota heidän on pitänyt pitää jo ammoisista ajoista. Nyt ei enää paperilla. Päiväkirjan täyttämisen yhteydessä lähtee viestit poissaoloista. Ei se sen kummempi ole. Jos vielä palattaisiin johonkin reissuvihkoaikaan, niin miettikääpä montako samaa viestiä opettaja joutuu kirjoittamaan käsin jokaisen oppilaan vihkoon. Pääohjelmistona olevalla Primus-ohjelmistolla taas resursdoidaan kokko lukuvuosi; tilat, opettajat ja oppilas-/opiskelijaryhmät. Siitä syntyy mm. lukujärjestys, joka voi olla hyvinkin yksilöity jonkun oppilaa/opiskelijan osalta. Miettikää jos kaikki tehtäisiin käsin ruutupaperille. Siitä syntyy myös tietokanta oppilaista/opiskelijoista, joihin liitetään lukuvuoden tapahtumat ja koulumenestys. Tähän vaikuttavat opettajat käyttämänsä päiväkirjasovellus-Wilman kautta. Lopuksi ne vähäiset sihteetit tulostaa keväällä siitä tietokannasta todistuksen oppilaalle/opiskelijalle. Lisäksi siitä saadaan helposti raportoinnit valvoville viranomaisille, jotka ovat lakisääteisiä. Älkää siis haukkuko Wilmaa. Seuratkaa mieluummin jälkikasvunne kasvua ja elämää. Se työ palkitaan sitten kun he ovat aikuisina omilleen muuttamassa.

 • Kokenut opettaja sanoo:

  Miettikää te välinpitämättömät vanhemmat, miten hyvin viestintä toimisi jonkun reissuvihkon kanssa. Toisiko se yrmeä murkkuteini ikinä sitä vihkoa näytille? Luuletteko ihan vakavissanne, että opettajat silkkaa ilkeyttään laittavat tuntimerkintöihin, että Liisa-Petterillä ei ole ollut kolmeen oppituntiin välineitä mukana tms.? Ne merkinnät tulee teidän tietää, te vastaatte lapsistanne, siitä, että ne tulevat kouluun ja hoitavat sovitut asiat. Opettajan perustehtävä on opettaa, ette voi ulkoistaa käytösopetusta kokonaan koululle.
  Jos niitä merkintöjä ei laita ja antaa Liisa-Petterille vitosen todistukseen, ovat nämä samat vanhemmat taatusti tekemässä valitusta aviin, perusteena se, ettei ole tullut riittävästi tietoa siitä, miten opiskelu sujuu.
  Wilman haukkuminen on silkkaa typeryyttä. Mikään pakko ei ole laittaa asetuksiin ilmoitusta sähköpostiin, tällöin ei tule ilmoituksia. Riittää, että päivän parin välein luet. Jos et sitä vertaa ole kiinnostunut lapsesi hyvinvoinnista, olet oikeasti huono äiti tai huono isä!

  • epäpäteviä opettajia koulut täynnä sanoo:

   Eikä koulun ja opettajien pitäisi ulkoistaa koulun kurinpitoa koteihin!

 • Tapaamisoikeus sanoo:

  Huoltajuustilanteiden olessa Käymistilassa Wilma on sosiaalipoliittinen työkalu jonka avulla huoltajanoikeuksistaan taisteleva vanhempi eli käytännössä isä tai sellaiseksi oletettu viimeistään pudotetaan kyydistä suhteessa lapsen päivittäiseen arkeen. Käytännössä koulujen terveydenhoitajilla kuraattoreista ja opettajista puhumattakaan on suurempi rooli lapsen elämässä kuin vanhemmalla jolle koulusta ilmoitetaan että wilma oikeus on vain sen toisen vanhemman suostumuksella.

  suora jatke sosiaalitoimen tanttojen asenteelle

  Ole onnellinen että saat osallistua lapsesi elämään tätä kautta. Idioottimaiset viestit tulevat idiooteilta eivät ohjelmalta ja valvonnan välineenä wilmalle valtaa luovutat sinä ei se karttkeppiä puristava kansankynttilä

  Hanke wilman pudottamiseksi applikaatioiden latauspalvelusta on koronavaiheen paras uutinen. Osoittaa ettei edes virtuaalivalvonta tukahduta lasten kykyä ajatella ja toimia

  • Leppis sanoo:

   Mistä ihmeestä sinä puhut? Sinulla on isänä mahdollisuus tehdä rinnakkaistunnukset. Jos nimittäin oikeasti kiinnostaa. Tulee mieleen nimittäin eräs isä, joka niin kovasti ruikuttaa miten hän ei saa mitään tietoja, mutta ei ole halunnut tehdä itselleen niitä tunnuksia eikä myöskään osallistua arviointikeskusteluihin, vaikka lasten äiti tätä on yrittänyt ehdottaa.

   Ei, ei ole oma perhe kyseessä, mutta sen verran läheisiä että tiedän tilanteen.

   • Loistava isä sanoo:

    Rinnakkaistunnusten edellytys on yhteishuoltajuus

    Muuten vain huoltajuuden saaneen luvalla. Seurauksena on että kaiken maailman Vitun leppikset aukovat päätään juurikin em Huoltajuusasioita hallinnoivien tahojen jatkona.

    Tätä palstaa kun lukee voi vain ihmetellä että kuka näiden idioottien kanssa lapsen on ylipäätään tehnyt

    Kammottavaa roskaa. Kuka vittu lukee kirjaa jonka nämä facebookkirjailijat ovat oksentaneet ulos?

 • Ei opettaja sanoo:

  No olipa taas itkuvirsi. En ole itsekään mikään Wilmafani mutta jutun kirjoittajalla taitaa olla vain omantunnontuskia huonosta vanhemmuudesta. Wilma on aivan pätevä väline (kaikkine outouksineenkin) ei-reaaliaikaiseen viestintään. Ja kuvattu tilanne, jossa opettaja ilmoittaa edellispäivänä jostain asiasta ei ole Wilman huonoutta, vaan opettajan. Tokkopa kirjoittaja muistaisi sitä reissuvihkoakaan lukea ja sama itku jatkuisi. Ja mietitäänpä hetki, että minkä verran opettajalla kuluisi aikaa vuodessa raapustaessana viestejä käsin jokaisen pikkupentin vihkoon.

 • Turandot sanoo:

  Eräs opettaja lähettää säännöllisesti seuraavaa päivää koskevia viestejä illalla yhdentoista jälkeen, joskus jopa aamuyöllä yhden aikaan. Kyllä opettaja tietää varmasti aikaisemmin, pidetäänkö seuraavan päivän urheilutunnit koulussa vai esim. uimahallissa, jonne oppilaiden pitäisi tulla aamulla suoraan kotoa. Opettajalle on huomautettu ystävällisesti tästä viestinnästä, mutta sillä ei ole ollut asiaan mitään vaikutusta. Olen päättänyt, etten enää avaa wilmaa klo 21 jälkeen.

  • Ope sanoo:

   Opettajalla on jokseenkin liikaa töitä, kun ei ehdi aiemmin näitä viestejä lähettämään.

 • Mepa sanoo:

  Ja ei lopu wilma viestit siihen kun peruskoulu päättyy. Sama kanava viestittelyyn vielä kun nuori on lukiossa/ ammattikoulussa. Minäkin ehdin jo tuuletella kun vanhin ja vilkkain poika pääsi yläasteelta. Mutta jumankauta, kyllä vieläkin viestiä pukkaa!!

 • Ojaruusu sanoo:

  Hyvin kirjoitettu ja oon samaa mieltä! Itsellä neljä lasta wilma-tunnuksien alla 😱 Voi sitä viestien määrää ja kännykkä pilpattaa koko ajan!!!

  • Hupsis sanoo:

   Ei kaikkien neljän lapsen äitien wilma piippaa koko ajan. Että olisko siihen ihan syy, että se piippaa?

 • sanoo:

  Ei kai se Wilman vika oo, jos opettajat käyttää sitä väärin tai typerästi? Wilmahan on vaan alusta.

 • Kiinnostunut äiti sanoo:

  Wilma on meidän perheen ja koulun välillä hyvä ja tarpeellinen infoväylä molempiin suuntiin.
  Haluan tietää mitä koulussa on tehty tai ollaan tekemässä. Haluan tietää lapseni edesottamuksista.
  Haluan myös kertoa opelle jos lapseni elämässä on tapahtunut jotain, mikä vaikuttaa koulutyöskentelyyn.
  Olen yhteydessä kouluterveydenhuollon henkilökunnan kanssa.
  Voin sopia palaverin, jos tarpeen.
  Saan tietoa harrastetoiminnasta, remonteista ja monista muista lapseni ja perheemme elämään vaikuttavista asioista.
  Siis vaikka joku asia Wilmassa välillä tuntuu turhalta tai ärsyttää, niin hyvät puolet vievät voiton!

 • Viiden lapsen äiti sanoo:

  Allekirjoitan!