Kiitos lapseni opettajalle
Huomaan olevani tänään kiitollinen monesta asiasta. Yksi niistä on lapseni nuori opettaja. Minulla on lapsi, jossa on virtaa välillä enemmän kuin monessa muussa. Lapsi, joka käyttäytyy välillä niin, että huolestuttaakin: koetan toki kasvattaa kohteliaisuuteen, malttamiseen, siihen, ettei riehaatuisi tapaturmariskitasolle, purkaisi energian turvallisesti ennen kuin se ns. karkaa käsistä. Hän on myös tunteissaan voimakas, aktiivinen asioihin tarttuja, empaattinen, temperamenttinen, pieni sylissäkin viihtyvä seitsenvuotias, fiksu ja reipas toimija, joka välillä keskittyy pitkään, välillä ei voi pysyä alallaan montaa minuuttia. Lapsi.
Minä olen onnellinen, että lapseni opettaja välittää hänestä juuri hänenä, kehuu, kiittää, järjestää opetukseen levotonjalkaiselle lapsellenikin (ja epäilemättä muillekin) sopivia aktiviteetteja, opettaa niin matematiikkaa kuin ympäristöoppiakin toimintaa lomittaen ja antaa nopeasti tehtävät tekevälle fiksulle lapselle innostavia lisähaasteita, jolloin keskittyminen pysyy yllä. Olen onnellinen, että lapseni kiukkuaa sairastuttuaan, että hän HALUAA KOULUUN ja uhmakkaasti ilmoittaa karkaavansa kouluun kuumeisena. Minä olen toki hämilläni – hän on ensimmäinen lapseni, joka on aikonut karata kouluun kipeänäkin… Tällöin opettaja saattaa lähettää läksyt ja soittaakin lapselle ohjeet, laittaa linkin hauskaan opetuslauluun, lapsi saa saman yhteisen kokemuksen laulusta kuin muutkin.
Lapsella on nyt koulussa paljon kavereita, enemmän kuin koskaan on ollut, luokassa kuulostaa olevan hyvä henki ja koulussa hauskaa ja antoisaa. Useana päivänä hakiessani omaa lasta ja kavereitaan iltsusta he hehkuttavat ”paras päivä ikinä”.
Olen kiitollinen tästä lahjasta, joka lapselleni on tämän 1. luokan opettajan myötä annettu. Lapseni saama into kouluun, oppimisen palo, hyvä, välitetty ja turvallinen fiilis omana itsenään osana luokkaa, jossa on kiva olla, ovat asioita, joiden jälki 7-vuotiaan elämään on varmasti kauaskantoinen.
Nimim. Kiitollinen
Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.
Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 15 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Vaikka onkin jo parin vuoden takainen juttu, tuli tippa linssiin. Open työssä ja yleensäkin koulussa tapahtuvassa työssä saa kiitosta ihan liian harvoin. Joku noissa vanhoissa kommenteissa kehottikin laittamaan tällaisia viestejä suoraan henkilökunnalle esim. Wilman kautta. Kiitosviestillä jaksaa taas jatkaa eteenpäin pitkän aikaa ja ne muistaa vielä vuosienkin kuluttua, sen verran harvinaisia ne ovat. Itse tirautin eilen piilokyyneleet, kun kuopus totesi ihan yhtäkkiä, että täytyy ehdottomasti käydä parin viikon päästä omalla alakoululla viemässä ruusu ja kutsu yo-juhlaan omalle alkuopelle.
Ihana ope, olisipa vain tällaisia enempi.
Aina puhutaan, että lapset kiusaa toisiaan, miksi ei koskaan siitä, kun opettaja ottaa jonkun lapsen silmätikukseen ja kiusaa tätä?
Tällaisissa tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä rehtoriin. Rehtoreillakin on omat esihenkilönsä, jos asiallista keskustelua ei synny. Valitettavasti kaikissa ammattikunnissa on aseman väärinkäyttäjiä tms. Meillä tilanne ratkesi luokan vaihtoon, ja lapsen suhde koulunkäyntiin vaihtui kuin lennosta. Kouluun oli taas mukava mennä.
Ihanaa lukea tällaista palautetta! Minä uskon, että kiitokset kasvattavat hyvää lisää! Monet opettajat ja koulunkäyntiavustajat onnistuvat ja tekevät vaativaa työtä kaikkien erityisten lasten kanssa, mutta hyvä jää usein negatiivisten uutisten varjoon. Kun sydämellään ja ammatillisuudella opetushenkilökunta tekee työtä, lapsen elämä kuulostaa kirjoituksessa kuvatulta. Toki koulu ei yksin pysty takaamaan lapselle hyvää koulupäivää, siihen vaikuttaa tosi paljon koti ja muu vapaa-aika.
Ihan kuin olisit kirjoittanut minun lapsesta ja hänen opettajastaan.
Kun lapsen viimeiset puolitoista vuotta ala-asteella oli todella raskasta opettajien vaihtojen yms takia, niin on erittäin kiitollinen, että ylä-asteella asiat toimii. Koulussa aivan huippu erkkaopettaja joka sai pojan luottamuksen heti ja myöskin minä luotan häneen. Koulussa myös hyvä kuraattori ja luokanvalvojakin on hyvä. Poika taas haluaa mennä kouluun ja haluaa oppia. Kokee tulevansa nähdyksi ja kuuluksi, eikä koe olevansa huono. Poikani ei enää ole aina se syyllinen joka asiaan jos on ollut lähistöllä, kun tapahtuu. Kiitollinen olen, että poika taas haluaa oppia, vaikkakin vielä korjataan tiettyjä asioita jotka jäännyt pojalle, kiitos huonojen kokemusten takia ala-asteelta. Erittäin hyvää työtä tekee varsinkin erkkaopettaja. Hän on todellakin oikeassa työssä, teinit, kun eivät aina ole ne helpoimmat.
Ihanaa lukea tällaista ja upea opettaja teillä! Kirjoittaja ei tätä kysynyt ja voihan olla että toi on tiedossa, mutta onhan lapselle tehty ASHD-tutkimus tai onko asiassa tiedossa? En ole lääketieteen ammattilainen, mutta kuvaus lapsesta istuu minuun kuin nakutettu. Olen itse aikuisiällä diagnoosin saanut nainen. Koen ADHD-piirteet suurena voimavarana, mutta koulunkäyntiin ja opiskeluun ne ovat vaikuttaneet lukiosta eteenpäin. Osana ADHD:ta minulla on ilmennyt teini-iästä epämääräistä ahdistusta, joka on vaikuttanut elämän laatuun ja hävinnyt sopivan lääkityksen myötä.
Ihan vaan kirjoittajalle tiedoksi, mikäli näitä lapselle tulevaisuudessa esiintyy. Ei sille mitään eää voi, mutta välillä mietin kuinka huolettomampaa tai onnellisempaa arki etenkin nuorena olisi ollut, jos diagnoosi olisi löydetty jo silloin. Olisinkohan kulkenut rohkeammin kohti unelmiani ja haasteita, kun ei olisi ollut sitä ahdistusta ja jatkuvaa epäilystä siitä, mitä muut ajattelevat.
Meni mahdollisesti ohi aiheen, mutta näin ajatuksena takaraivoon, jos joskus herää näitä piirteitä. Olin tosiaan kouluajan liki kympin tyttö, joten asiaa ei varmaan siksikään huomattu.
Mutta ihana lapsi, ihana opetta ja ihana äiti! ♥️. Onnea ja hyvää elämää teille jatkossakin ☺️.
Kiitos kommentista! Olen miettinyt samaa jo viskarista ja kysynyt asiaa jälleen 1. kouluterveystarkastuksessa, mutta perhetilanteen muutosten vuoksi lasta ei kuulemma tutkita ainakaan vuoteen… Varsinkin kun koulu menee niin hyvin. Opettajan kauniisti kirjaamat havainnot ovat samansuuntaiset kuin omani, mutta nyt voin vain olla kiitollinen, että opettaja huomaa lapseni ominaisuudet ja toimii ne ihanasti huomioiden, oli hänellä diagnoosia tai ei. Siksi kuitenkin olen isosti kiitollinen, kun tämä 1. kouluvuosi olisi voinut olla muutakin kuin onnistumisen iloa lapselleni… On kyllä niin hienoa ammattitaitoa nähdä lapsi erityisine piirteineen ja sovittaa opetusta niin, että ne erityiset piirteet puhkeavat kukkaan ❤️
Sama viesti Wilman kautta suoraan opettajalle, niin ope jaksaa vielä tulevaisuudessakin jatkaa samaa rataa. Open työssä (siis koulumaailmassa, olipa ope tai ohjaaja) sitä kiitosta tulee valitettavan harvoin.
Amen! Piti samaa tulla kommentoimaan. Opetustyötä tekevät harvoin kuulevat kiitosta, joten laita ihmeessä kiitokset hänelle, jolle ne kuuluvat ❤️
Kyllä 👍 Suullisesti tosin olen kertonut ajatukseni, samoin koulun rehtorille muuta asiaa puhuttaessa. Yllättävää oli, että juurikin rehtori ilahtui valtavasti, ehkä hän sitten kuulee yleensä vain ongelmista… Täysin totta, hyvää palautetta tosiaan tarvitsee jokainen. Toivon niin, että tämä hyvä nuori opettaja saa sitä niin paljon, että jaksaa olla tällainen aina 💗
Olipa ihana lukea tällaista. Sait tällaisen vähän kyynisen pessimistinkin herkistymään. Kiitos kirjoituksestasi. Tuli todella lämmin olo.
Ihanasti kirjoitit opettajasta! On hyvä muistaa että yleensä luokassa on myös koulunkäynninohjaaja, joka yleensä pystyy antamaan aikaa paremmin oppilaille kuin pelkkä opettaja. Tai jos opettaja antaa huomiota yhdelle oppilaalle niin silloin yleensä koulunkäynninohjaaja ohjeistaa koko muuta luokkaa. Opettaja ja koulunkäynninohjaaja on työpari joka tekee saumatonta yhteistyötä yleensä. Harmi vain ettei vanhemmille tai koulun ulkopuolisille ihmisille koskaan tunnu näkyvän ohjaajien panos. He kuitenkin tekevät työtä lapsien eteen että heillä olisi hyvä olla ihan samanlailla kun muutkin. Esimerkiksi jos lapsella on huono päivä, niin luokan ulkopuolelle rauhoittumaan lähtee ohjaaja mukaan, ei opettaja. Ohjaaja on myös välitunnit oppilaiden kanssa. Ohjaajien koulutuksessa käsitellään esimerkiksi oppivaikeuksia, käytösvaikeuksia yms enemmän kuin luokanopettajan opinnoissa. Ykkösluokassa meillä on parina ohjaaja melkein kaikki tunnit, he ovat niin pieniä vielä, että ansaitsevat kaiken huomion ja harmituksissaan lohduttajan joten välittäviä aikuisia ei voi olla liikaa.
Kyllä, hyviä hekin ovat koulussamme. Lapsen luokassa ei tällä hetkellä ole koulunkäyntiavustajaa, systeemi koululla on juuri nyt vähän erilainen ja korona vaikuttaa, mutta vanhemman lapsen puolelta tiedän kyllä, että he ovat tärkeitä ja meidän koulullamme varsin sydämellä mukana tiimityössä.
Kyllä, hyviä hekin ovat koulussamme. Lapsen luokassa ei tällä hetkellä ole koulunkäynninohjaajaa, systeemi koululla on juuri nyt vähän erilainen ja korona vaikuttaa, mutta vanhemman lapsen puolelta tiedän kyllä, että he ovat tärkeitä ja meidän koulullamme varsin sydämellä mukana tiimityössä.