”Hemmetin uupunut olo. Uusperhe-elämää takana puoli vuosikymmentä, eikä helpotusta näy. Miehen lapset asuvat toisella puolella Suomea. Ja heidän äitinsä on mahdoton. Kaikki tapaamiset pitäisi sopia hänen aikataulun mukaan ja jos ei sovi, alkaa moittiminen ja uhkailu miehelle ettei saa tavata lapsiaan.

Lapset ovat näiden vuosien aikana nähneet kymmenkunta uutta ”isää” ja yleensä edellinen ei ole kerennyt lähteä kun on jo uusi kuvioissa. Viime kerralta sikisi jo vauvakin ennen kuin edellinen sai kamppeensa ulos. Tämä uusi mies on nyt jälleen lapsille ”iskä” ja aikanaan saadun yksinhuoltajuuden myötä nyt ilmeisesti sukunimikin vaihtuu tämän uuden iskän nimelle.

Kuva Lauren Fleischmann.

Lapset kertovat kotona olevan kaltoinkohtelua ja jatkuvia, hyvin pelottavia riitoja. Äidin mielestä en vieläkään sovi olemaan lasten kanssa kun isä töissä, vaikka olen ollut lasten elämässä jo vuosia. Kiistää kaikki tapahtuneet asiat menneisyydessä ja keksii meistä valheita aina kun se häntä auttaa. Myös lapsille.

Meiltä kysytään, että jos he soittavat niin haetaanko me heidät pois sieltä? Sydäntä kylmää vastata, että vaikka haluaisimme niin emme voi. Lupasimme jälleen kerran YRITTÄÄ auttaa. Ennen olemme luvanneet auttaa, mutta lastensuojeluilmoitus saati huolestuneet yhteydenottomme lastenvalvojaan ovat kaikuneet kuuroille korville ja kääntyneet meidän tarpeeseen tehdä äidille kiusaa.

Kuva Janko Ferlic.

Nyt jo toinen lapsista tokaisi, että mitä se auttaa vaikka aikuisille kertoisikin asioista, ei ne usko. Itse olen aivan poikki tilanteen kanssa. Vaikka lapset eivät minun olekaan, rakastan heitä kovin paljon. Tuntuu kauhealta ajatella, ettemme voi auttaa. Mieheni pelkää, että lapset syyttävät aikuisina häntä. Lainoppineet ovat kovin vastahakoisia alkamaan taisteluun huoltajuuden siirtämisestä, äidit kuulemma ovat aina vahvoilla.

En vaan enää tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Lapset oireilleet jo pitkään (ovat mm. koulussa aggressiivisia toisia lapsia kohtaan ja kärsivät oppimisvaikeuksista), mutta tietomme mukaan mikään taho ei ole koskaan ajatellutkaan, että kotioloilla voisi olla osuutta asiaan. Onko kukaan ollut samassa tilanteessa? Mitä meidän tulisi tehdä?”

Nimim. Toivoton äiti

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “”Voimme vain luvata YRITTÄÄ auttaa lapsiamme””

 • Epäreilu maailma sanoo:

  Oma mieheni sopi ex vaimon kanssa yhteishuoltajuudesta. Auttoi rahallisesti ja kävi hoitamassa lapsia et toinen pääsi viihteelle.

  Kunnes, meille syntyi yhteinen lapsi. Yh paperit tuli postissa. Käräjäoikeudesta elari laput joihin miestä ei oltu kuultu. Väärennetyt osituskirjat. Esti lapsia soittamasta ja tapaamasta isää. Lapset soittivat salaa äidiltä isälleen ja isän mainitseminen sai aikaan selkäsaunan.

  Mutta koska lasussa oli naisen ystävä töissä. Isä mustamaalattiin ja meidän tekemillä ilmoituksilla pyyhittiin perse.

  Nyt kaksi on jo aikuista, kumpikin sosiaali elättejä kun jäi koulut kesken. Viimeinen lähi vuosina.

  Onko systeemissä vikaa, kyllä on.

  Aloittajan tapauksessa ei oikee oo vaihtoehtoja. Ehkä ylemmälle taholle asian vienti. Toivoa, että joku opettaja, terkka tms. Ottaisi asiakseen.

 • Nimetön sanoo:

  Yksinhuoltajuutta ei kovin hepposin perustein saa ja isän allekirjoitus tarvitaan. Jos on todisteet ettei isää kiinnosta tavata lapsiaan yh huoltajuuden saa oikeuden päätöksellä. Jos isä allekirjoittaa paperin tietenkin saa silloinkin. Mut kuka isä kjjrjoittaa jos mukulastaan välittää. Jotenkin tää juttu ei nyt oikein vaikuta….

 • Villoja vihjailujen sijaan sanoo:

  Ei kuulosta niin vakavilta asioilta että kukaan puuttuisi. Et saa noilla verukkeilla lapsia luoksesi. Jospa lopettaisit äidin kiusaamisen ja utelun siitä mitä lapset siellä tekevät. Asia ei sinulle kuulu. Koita unohtaa katkeruus ja olla itse hyvä vanhempi

  • Muori sanoo:

   Miten niin äidin kiusaaminen,onko ymmärryksessäsi vikaa kun et ymmärrä lukemaasi.Oli aika törkyinen kommentti sinulta ihmiselle jolta tuli hätähuuto lasten puolesta.

  • Hohhoijaa sanoo:

   Samaa mieltä, kirjoittaja kuulostaa hyvinki kierolta itsekkäältä ihmiseltä, lapset asuvat äidillä.ja sillä selvä

 • Lähiäiti sanoo:

  Kannustakaa lapsia puhumaan kaikesta koulun työntekijöille. Opettajaan yhteys, kouluterveydenhoitaja ja erityisesti koulukuraattori. Kun jutut tulee suoraan lapsen suusta, voi tilanteeseen saada apua ja nämä kirjaukset ovat olennaisia jos päädytte käräjäoikeuteen hakemaan huoltajuusasian muutosta.

 • Ano sanoo:

  Mitä :O Kuuroille korville menee? Miten voi olla mahdollista taas 😡 Lasten pitää puhua ongelmista myös muille aikuisille, koulussa yms.. Pakko jonkun on ottaa vakavasti.. Tai sitten odotellaan että lasten tilanne pahenee.. Aikasemminki vois puuttua mutta puuttukoot sitten kun kaikki on vaikeampaa tai jopa liian myöhäistä.. Sijoitustus..

 • Puh sanoo:

  Meilläkin uusperhe. Ennen jaksoi miehen eksä joka riidan kohdalla vetää ”et saa sitten nähdä lapsia”-kortin, kunnes mieheni ilmoitti hankkineensa asianajajan näiden uhkailujen kannattamana. Se auttoi. Jos se ei auta, käski asianajaja ottaa kaikki viestit talteen, nauhoittaa puhelut jne. Kun näyttöä löytyy, yksinhuoltajuuden purkaminenkin on mahdollista. Miksi muuten sai yksinhuoltajuuden alunperin? 12-vuotiaan sana painaa jo oikeudessa, jos hän isänsä kanssa haluaa asua, mutta yksinhuoltajuustilanteessa en tiedä.