Tämä on kaupallinen yhteistyö Viking Jalkineiden kanssa.

Kesä tulee ja kengät kevenee! Tai siis, kyllä se kesä sieltä vielä lopulta tulee, enää pari lumimyrskyä ja sitten päästään uimaan. Tai juoksemaan pitkin pihoja aamusta iltaan, kun ei ole koulua haittana. Ja koska siellä ulkona viihdytään nyt entistä pidempään, on tärkeää että jaloilla on hyvä olla, että jaksaa vielä vähän enemmän ulkoilla, ja elintärkeää jalkojen hyvinvoinnille on tietysti hyvät kengät.

Mutta usein käykin niin, että ne viime syksynä vielä täydellisesti sopineet kengät ovatkin nyt auttamattomasti liian pienet. Tai yksinkertaisesti hukassa, koska vaikka kuinka monta kertaa pyysit että kesäkengät tuodaan siihen yhteen laatikkoon säilytykseen talven yli, niin ei siellä ole kuin yksi kenkä, luultavasti sun oma kulunut sandaalisi, ja sekin ilman paria.

Eli kenkäostoksille siis. Mutta tiedätkö sinä mitä pitää ottaa huomioon kun lähdet ostamaan kenkiä lapsellesi? Ehkäpä sille ensimmäisellesi? Tai vaikka viidennelle. Aina välillä on hyvä päivittää omaa tietämystä myös kenkäasioissa, jos on vaikka päässyt unohtumaan jotain.

Lapsi tasapainottelemassa narulla

Aika-ajoin lehdissä ja netissä nostetaan esiin esim. ortopedien huoli lasten jalkojen kehityksestä ja ongelmista. Olemmeko me perheen hankinnoista päättävät ihmiset, eli vanhemmat, tietoisia minkälaisia kenkiä oikeasti pitäisi ostaa? Oletko sinä? Ei hätää! Checklist alla!

1. Koko

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta oikean koon löytäminen voi joskus olla haastavaa. Varsinkin kun lapset eivät välttämättä kerro, jos kengät ovat pienet, ja lisäksi lasten jalat kasvavat nopeasti, jopa 0,5cm kuukaudessa! .

Näin ostat oikean koon: Irrota kengistä pohjalliset ja laita lapsi seisomaan pohjallisten päälle. Varmista, että kärkeen jää n. 1,5 cm tilaa, tämä on se kuuluisa käynti- ja kasvuvara. Kaikista Vikingin kengistä saa pohjalliset pois, joka helpottaa sekä oikean kengän ostamista että koon tarkistamista aika-ajoin käytössä.

2. Istuvuus

Eikö tämä ole sama kuin koko? Ei ihan. Tiesitkö, että koska lasten jalat ovat pehmeät ja herkät – jopa luut ja rustot ovat pehmeitä -, pahimmillaan liian ahdas kenkä voi estää jalan terveen kehityksen. Vikingin lastenmallit on suunniteltu skandinaaviseen jalkaan ja niissä on tilaa jalkapöydälle ja varpaille myös kärjen korkeudessa.

Lapsi liukumäessä Vikingin kengillä

3. Käyttömukavuus

Pienet ihmiset liikkuvat paljon, ja on tärkeää että kenkä tukee liikkumista. On tärkeää, että pohja taipuu juuri oikeista paikoista; oikea taipumiskohta on juuri ennen niveliä päkiän alla. Kengän tulee olla tarpeeksi kiertojäykkä ja kantakapin tukeva.

Oikein suunniteltu lastenkenkä joustaa ja tukee sieltä mistä pitää. Viking Jalkineiden vaimentava EVA-välipohja lisää käyttömukavuutta pienille jaloille.

4. Väri

Vitsi vitsinä, ei värillä ole kengissä muuta väliä kuin se, että suostuuko jälkikasvu näyttäytymään sinun valitsemassasi värissä, vai pitääkö kaiken päälle puettavan olla ehdottomasti tämän kuun lempiväriä. Tähänkin on onneksi helppo ratkaisu, Viking Jalkineilla löytyy useampaa mallia ja lempiväriä joista valita just omaan jalkaan sopivin.

Värikkäitä lastenkengiä Viking Jalkineilta

5. Huolto

Vaikka kuinka huutaisi että “et kyllä hyppää siihen lätäkköön!” tai “varo koirankakkaa!” niin kyllä vain jos jonkinlaista törkyä hyvin äkkiä kerääntyy uusien, ihanien, ja ennen kaikkea aiemmin puhtaiden kenkien pintaan. Tympii!!

Mutta onneksi liki kaikki Vikingin lastenkengät ovat konepestäviä +30 asteessa! Näin kengät pysyvät siisteinä ja hygieenisinä!!

Tämä on Huonon Äidin ja Viking Jalkineiden kaupallinen yhteistyö. Huono Äiti ehdotti yhteistyötä Vikingille, koska Vikingin kengät eivät olleet koskaan hajonneet kankaasta eivätkä päästäneet vettä läpi lapsen sukkaan kovassakaan kulutuksessa. Kenkäkumppanivalinta on siis mitä suurimmassa määrin kokemuspohjainen.

Kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Viking Jalkineet.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia