Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Prisma.

Blaa! Blaa! BLAA!

Ta-ta-ta-ta-ta!

Da-da-dada!

Mamamamama!

Äii-iii!

Hihihihii!

Mitä vauva sanoo?

Muut eivät sitä ehkä tiedäkään, mutta vanhempi tietää kyllä. Tai jos vanhempi ei ymmärrä, niin isosisarus kyllä ymmärtää – ehkäpä vauvoilla ja pienillä lapsilla tosiaan on oma kieli, jonka me aikuiset olemme unohtaneet? Kukapa tietää, mitä kaikkea vauva oikein meille sanookaan?

Ennen kuin vauva osaa puhua, hän kertoo itkemällä, että nyt pitäisi johonkin asiaan saada muutosta. Vaippa täytyisi vaihtaa, maitoa saada tai päästä syliin saamaan turvaa ja lohtua. Vähitellen vauva oppii, että vanhemmallehan voi jutella!

Ihan ensiksi vauva vain kujertelee, ja miten söpö ääni se onkaan! Vertoja vetää ainoastaan se, kun jossain vaiheessa kuuluu ensimmäisen kerran ihka oikea nauru… Kun vauva on nauramisen hoksannut, niin se ei ihan heti lopukaan. Kutituksilla ja kurkkausleikeillä saa houkuteltua vauvasta naurun yhä uudelleen, eikä siihen leikkiin kyllästy vanhempi eikä lapsi!

Perhosia, jellonia ja valaskaloja! Prisman koko Blaa-valikoiman löydät täältä!

Kujerruksen ja naurun lisäksi vauvalla alkaa olla paljon asiaa. Kun riemu on oikein suurta, pitää kiljahtaa, ja kun se kuulosti niin hauskalta, niin pitää kiljahtaa uudelleen! Ja uudelleen! Hauskat lelut ja lorut sekä iloiset kuviot vaikkapa vaatteissa saavat aikaan riemastuneita kiljahduksia ja hekottelua.

Vähitellen vauva alkaa selittää kaikki tärkeät havaintonsa ja huomionsa ja mielipiteensä. Mam-mam-mam-mam! Ta-ta-ta-ta! Blaa!

Kenties hän siinä kertoo, että nyt on kertakaikkisen herkullista puuroa tämä vaikka vähän päristelinkin sitä ulos suusta! Ja että äiti sä näytät aika väsyneeltä, johtuuko se siitä että heräsin syömään viisi kertaa viime yönä hahaha?

Ehkä vauva sanoo, että juu haluan ehdottomasti sen keltaisen bodyn jossa on niitä leijonia, koska se on kaikkein iloisin body ja niin ihanan pehmeä?

Moni vanhempi odottaa malttamattomana sitä, että lapsi alkaa puhua ihan oikeita sanoja. Totta kai, koska silloin pääsee tutustumaan lapseen ihan kunnolla, kuulemaan tämän ajatuksia ja mielipiteitä ja iloja ja suruja ja kaikkia hauskoja juttuja.

Ensimmäinen sana on aina unohtumaton hetki, mutta unohtumattomia ovat myös kaikki ne jutut, jotka naurattavat lasta ja vanhempaa tai jäävät perheen omiksi sisäpiirin vitseiksi. Niille saattaa lapsi jaksaa vielä teininäkin hymähtää! Yhteenkuuluvuuden tunne tuo lämpimän olon, kun perheellä on ne omat jutut, mitä muut eivät tajua. Ehkä se syntyy sen saman oman kielen pohjalle, jota jo vauva vanhemmilleen ja sisaruksilleen juttelee?

Jossain vaiheessa sitä kyllä toivoisi, että lapsissa olisi äänenvaimennusnappi, kun pajatusikäisellä taaperolla tulee sitä juttua niin että kuunnellessa hengästyy! Mielipide löytyy joka asiaan ja kiinnostavista jutuista irtoaisi selostusta vaikka tuntikausia!

Yksi tärkeä juttu tietysti on se, että kun osaa puhua, osaa sanoa että mitä haluaa pistää päälle! Lempivaatteet ovat tärkeää itseilmaisua jo ihan pikkuisille, eikä niitä kaikkein rakkaimpia vaatteita malttaisi riisua edes kylpyyn! Voi olla, että lempipaidan joutuu ujuttamaan pois nukkuvan lapsen päältä ja pesemään salaa, kun lapsi ei muuten raaskisi erota siitä hetkeksikään!

Blaa Blaa! Mekko, haalari vai molemmat? Kurkkaa koko Blaa-valikoima täältä.

Parasta tietysti on, jos lapsen lempivaate miellyttää vanhemmankin silmää. Käyttöhän suosikkien on pakko kestää, ja sitä että niitä pestään (vaikka salaa!) uudestaan ja uudestaan.

Kestäviä ja nättejä lempivaatteita saa, kun valitsee laadukkaita ja iloisia asuja. Vaikka sellaisia kuin lempääläläisen Blaa:n  vaatteet.

Blaa-lastenvaatteet on nimittäin suunniteltu justiinsa lempivaatteiksi, eli ihan oikeasti pidettäviksi. Vaatteet on suunniteltu se mielessä, että lasten päivittäinen pukeutuminen olisi iloista ja mukavaa! Jos lapsi saa itse valita, niin kyllähän se niin on, että kivat kuviot ja reipas meininki ovat tärkeimmät jutut. Ja se, että vaate tuntuu hyvältä päällä! Meille vanhemmille taas on tärkeää se, että Blaa-lastenvaatteet eivät sisällä haitallisia aineita ja ovat varmasti turvallisia pukea lapsille. Sekin on tietysti plussaa niin luonnolle kuin kukkarollekin, että Blaa-vaatteet kestävät sisarukselta toiselle (jos nyt isosisarus malttaa luopua napamittaiseksi ”kutistuneesta” paidastaan koskaan…).

Blaa-vaatteissa käytetty puuvillakin on luomua ja GOTS-sertifioitua.

Kuvien iloiset Blaa-vaatteet ovat juuri nyt myynnissä Prismoissa ja Prisman nettikaupassa. Kuinka monta uutta lempivaatetta teille löytyy?

Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Prisma.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia