Tämä on kaupallinen yhteistyö Prisman kanssa. 

Hyvä pannu, parempi mieli, vai miten se nyt menikään. Koska jälkikasvu on ruokittava, yleensä kiireessä, onhan se kiva, jos edes se ruoanvalmistus sujuisi HYVIN. Ja totuus on, että huonoilla välineillä tulee vaan paha mieli.

Testasimme Prisman ruoanvalmistusvälineiden uutuussarjan Swiss Life NDK. Kokeilimme sarjan santokuveistä ja FSC-sertifioidusta akaasiapuusta valmistettua leikkuulautaa, PFOA-vapaasti ILAG®-pinnoitettua paistinpannua ja kiireisten äitien pelastusta, ihanan isoa 0,45 litran termosmatkamukia. Johan riittää lämmintä kahvia!

Mainoksissa luvataan laatua Prisman tunnetusti edullisilla hinnoilla, mutta miten kävi koekeittiössä? Spoiler alert, hyvin!

Ensin testiin lähti leikkuulauta ja veitsi, yleensä koekeittiön pääkäyttäjän suurin päänvaiva, kun mikään ei tunnu olevan tarpeeksi terävä, vaikka kuinka on luvattu, että leikkaa vaikka alumiinitölkkejä. Ei kyllä ehkä kannata, niistä saa ehjinä panttirahan. Skeptisyyttä on aina vähän ilmassa uusia veitsiä kokeiltaessa, mutta tällä kertaa epäilykset olivat täysin turhia. Aloitettiin sitruunalla ja limellä, ja Swiss Life santokuveitsi upposi hedelmiin hyvin.

Veitsi oli hyvin painotettu ja kahva istui käteen luontevasti, käyttö oli niin mukavaa, ettei tullut mitään valitettavaa mieleen, mikä on ihme jo itsessään testaajan luonteella.

Ja se leikkuujälki! Äärettömän ohutta jos niin halutaan, ja jos ei haluta niin paksumpikin onnistuu. Sileää ja tasaista eikä tarvitse käyttää voimaa. Yhtään sormea tai kynttä ei katkennut testissä, eikä muutenkaan vuodatettu verta! (Se on aina plussaa)

Sitten haasteellisempiin leikattaviin. Vuorossa vaikeaksi moitittu ananas ja aina niin hankala tomaatti. Aina saa tapella tomaattien kanssa, että menee läpi eikä tule mössöä. Ananaksesta ei testaajalla totta puhuen ollut aiempaa kokemusta, mutta vaikeutta kehui yleensä luotettavaksi havaittu lähde (puoliso, joka yleensä saa leikellä hedelmät). Pitänee myöntää että täytyi googlettaa “how to carve a pineapple” ennen toimeen ryhtymistä.

TADAA! Ei niin vaikeaa sittenkään.

Jaa, harvinaisen terävä, sehän leikkaa pöytääkin.

Ja tomaatti! Sujuvampaa kuin ikinä ennen! Siivutettuja ja kuutioituja ja lohkoja! Meni niin hyvin että päätettiin kokeilla josko onnistuisi koristeleikkauskin ihan täysin ilman aikaisempaa kokemusta! Ei onnistunut. Ettekä varmasti saa kuvaa. No olkoon:

Testin toisessa osassa leikellyt tomaatit laitettiinkin sitten hyötykäyttöön, ja kokeiltiin kuinka hyvin Swiss Life NDK -paistinpannu osaa hommansa. Älkää huoliko, tomaattikruunut jätetiin pois kastikkeesta.

Siis onhan se ensinäkin aivan ihanan värinen, ja hyvän kokoinen! Jos punainen ei passaa just sun keittiöön, niin löytyy mustanakin, ja jos pitää tehdä kolmea eri ruokaa kun kaikki nirsoilee niin löytyy pienempääkin pannua, että mahtuu kaikki sopii hellalle. Ja sopii sähkö-, kaasu-, lasikeraamisille ja induktioliesillekin, ja on vielä uuninkestävä 150 asteeseen asti, jos pitää pitää ruoka lämpimänä kun jälkikasvu luuhaa missä lie pitkin kyliä vaikka sovittiin että ruoka on sitten viideltä.

Hyvin porisee! Eikä palanut pohjaan yhtään, vaikka jäikin ilman huomiota pitkäksi aikaa kun leikittiin ammattikuvaajaa ja yritettiin löytää just se paras kuvakulma pannulle.

Ja sitten se kaikista kätevin tuote, eli matkamuki! Tai termos! Että jaksaa painaa kotoa päiväkotiin, päiväkodista kouluun, koulusta töihin, kauppaan, päiväkotiin, mummolaan, treeneihin ja muualle, tai missä järjestyksessä milloin mennäänkin.

Kahvi kuitenkin on kuin lämmin halaus <3

Jälleen kerran valittiin punainen, koska vähän väriä harmaaseen arkeen, mutta löytyy myös mustana jos punainen saa vaan näkemään punaista.
Tässä on kuulkaas tämmöinen tosi kätevä korkki! Ei tarvitse väännellä liikennevaloissa termarin korkkia auki, vain napin painallus ja jumalten juoma voi piristää matkaa. Ja toinen painallus niin menee kiinni. Kätevää! (Ei varmasti ole joulukuusi nyt enää esillä, vaikka kuvassa näyttäisikin.)

Käyttöohjeissa sanotaan että ei ole tehty säilytettäväksi vaaka-asennossa, mutta mehän testattiin silti, kun jossain välissä se kuitenkin löytyy pitkältään jostain lattialta tai ajotieltä, kun unohdetaan se siihen auton katolle.

Hyviä uutisia! Ei valunut ylösalaisinkaan, kun muistettiin napsauttaa korkki kiinni. Eli ei satu valumisvahinkojakaan, välttämättä, jos nyt et ihan kovin pyykkikoneessa pyörittele, ja muistaa sen sulkemisnapautuksen!

Ja mahtuu mukinpidikkeeseen!

Ihan rehellisesti sanoen 10/10 kaikille testatuille tuotteille. Kauniita, käytännöllisiä, toimivia, ja edullisia! Tykättiin!

Haluatko sinä kokeilla ja tykätä? Hyvä! Kommentoi vaikka milloin vaihdoit viimeksi paistinpannun tai miten tylsä veitsesi on – osallistut arvontaan, jossa arvomme yhdelle voittajalle 50 euron lahjakortin Prismaan Swiss Life NDK -ostoksille!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Prisman kanssa. 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 41 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

41 vastausta artikkeliin “Huono Äiti testasi Prisman uudet veitset ja kattilat – Swiss Life NDK”

 • Mummomamma sanoo:

  ,voi kun pääsis testaamaan paistinpannua ja kattilaa ja veitsistä puhumattakaa olen muuttanut tyttären perheeseen ja meitä neljä aikuista normaalisti ja usein löytyy +kaksi päälle ķymmenvuotiasta, ja heidän vanhempansa ja kùn tytär ei ole juuri keittiö toinen on vakuuttanut hommat viikon loppuna ja nyt ovat antaneét keittiön mummon hoitoon ja ovat onnesta soikeana lämpöiseen tuoreiden leipien kimpussa ja riisipuuro häviää alta aikayksikön myötä mutta nää keittiö kattilat, pannut + muut pitäisi päivittää eikä minun eläke riitä kun ostaa jonkun niin pinnoite lohkeaa, paistinpannu menee kuperaksi ja onko yleensä nää testaaja rehellisiä. Onko selostus vain kerran käytön jälkeen kerrottu??

 • Kotikutonen sanoo:

  Katselinkin jo tuota sarjaa Prismassa. Aion hankkia sarjasta hiiliteräspannun ja puulieden uuniin valurautapadan😍

 • Pena sanoo:

  Swiss Life NDK, Termosmuki on oikeasti hyvä, ei pahaa sanottavaa.

 • Jyrgen sanoo:

  Nyt huono äiti meni vipuun näiden kiinatuotteiden kanssa. Niistä on laatu kaukana, vain nimi johtaa harhakuvitelmaan.

 • McHanna sanoo:

  N puol vuotta sitten ja taas ois vaihdon tarpeessa! 8 henkinen perhe ja tuntuu ettei mikään kestä! Veitsetkin tuntuu olevan ihan susia muutaman käyttökerran jälkeen xD

 • Epäkaupallinen yhteistyö sanoo:

  Aina mietityttää nää ylistävät kommentit. Kummasti loppuis se kaupallinen yhteistyö, jos kertoiskin, että tuote on huono. Eli ei mitään arvoa kuluttajalle tämmöisillä maksetuilla mainoksilla.

 • Valurautafriikki sanoo:

  Ei tarvitse vaihtaa pannua, kun käyttää valurautaa.

 • Hymytuikku sanoo:

  Liian vastikään pannu vaihdettu. Ei kestänyt sekään. Harmillista hankkia koko ajan uusia.

 • Minsku sanoo:

  Paistinpannusta irtoilee pinnotteet mukavaksi lisämausteeksi ruokiin 😬 Uusi ollut ostoslistalla jo pari vuotta, mutta aina se raha katoaa johonkin olevinaan tärkeämpään…

 • PMMP sanoo:

  Mieheni on ”harrastajakokki” ja veitset on vimpan päälle kunnossa, teräviä ja ergonomia. Paistinpannut vaihdetaan tarpeeksi usein ja niitä on useita erikokoisia ja erilaisia eri käyttöjä varten. Kaikki hyvin siis!

 • Ruuanlaittaja sanoo:

  Oispa kiva saada päivitystä välineisiin!

 • Lenne sanoo:

  Hyvältä näyttää ja kuulostaa!
  Olisi oikea tarvekin kun ollaan muuttamassa erotilanteessa ja uusia pitää hommata kun vanhat ei riitä kaikille eikä ne nyt niin hehkeitä ees ole enää… Häälahjaksi saatu pannukin on jo pinta puhki… Siis eiku osallistumaan arvontaan ja toivomaan voittoa 🤗

 • Cat71 sanoo:

  Viime vuonna vaihdoin paistinpannun.

 • Arki on raskas, vapaat raskaampia sanoo:

  Ihana! 😍
  Kyllä kelpasi joutua 7 lapsenlapsen mummelina kokeilemaan.. mustaakin mustempaa arkea ilahduttaisi välillä nähdä punaista

 • heta sanoo:

  Tarpeeseen tulisivat kyllä kaikki!Millään ei raaski ostaa uusia tuotteita….😊

 • Mimma sanoo:

  Omien paistinpannujen ”parasta ennen” on mennyt aikaa sitten enkä pahastuisi paremmista veitsistäkään.

 • Sipsu sanoo:

  Kaikki vermeet ne kai pitäisi uusia! 😁 Mutta toi termosmuki…! 😍

 • Maama sanoo:

  Käyttö löytyisi kaikille tuotteille 🙂

 • Mardemumma sanoo:

  Pannuja tai veitsiä ei ole hetkeen vaihdettu, mutta pyrinkin aina satsaamaan keittiövälineisiini, että kestäisivät aikaa ja käyttöä. Sen sijaan termosmukille olisi käyttöä, nimerkillä aina kylmä kahvi kupissa. 😂

 • Tuulia sanoo:

  Kaikille olisi käyttöä!