Onpa ollut kertakaikkisen harmaa ja pimeä marraskuu! Aurinko on vilahtanut pari hassua kertaa tässä vaiheessa, kun kuukautta on kolme viikkoa takana.

Tämä on jakanut ihmiset kahteen leiriin. Toiset ovat niitä, jotka mesoavat somessa ja kahvipöydissä, että MITÄ TE VALITATTE, SÄÄ ON PUKEUTUMISKYSYMYS, KENELLE TULI YLLÄTYKSENÄ ETTÄ MARRASKUUSSA ON PIMEÄÄ! Toiset ovat niitä, jotka voihkivat, että hei antaakaa meidän olla, ei tässä pimeydessä mitään jaksa…

Toisia pimeys ja huono sää ei haittaa. Toisilla se vetää mielen maahan ja voimat pois ihan aidosti. Kaamosoireet ovat todellisia, eivät laiskuutta. Siinä mielessä on ihan turha selittää, että ”siitä vaan reippailemaan sateeseen ja pimeyteen, niin olo paranee ja mieli kirkastuu”.

Mutta silti marraskuun harmauden sietäminen riippuu myös asenteesta – edes pikkiriikkisen!

Kun nyt asiaa oikein ajatellaan, niin onhan pimeässä ja synkässä marraskuussa paljon hyviä puolia!

Esimerkiksi nämä:

Marraskuussa ei tarvitse meikata tai laittaa tukkaa

Meikit menevät kuitenkin sotkuun viimassa ja tihkussa, samoin kampaus. Eikä tuolla säkkipimeydessä mitään näykään, joten ihassama! Kaunistautumiseen varatun ajan voi käyttää vaikka nukkumiseen!

Marraskuu pitää nuorena

Hei jos aurinko ei paista, ei tule ryppyjä UV-säteilystä! Kaikkihan tietävät, että aurinko rypistää ihoa.

usvainen harmaa metsä
Kuva Nicole Mason, ylin kuva Alessio Lin.

Marraskuussa myös näyttää nuorelta

Jos menee kauppaan pipo syvällä päässä ja hautautuneena kaulaliinan sisään, voi joutua näyttämään kassalla paperit. Ikää kun on vaikea arvioida, kun vaatekerroksien alta pilkistää lähinnä nenänpää.

Lisäksi ulkona on niin pimeää, että kukaan ei näe onko sinulla ryppyjä vai ei!

Marraskuu piilottaa tummat silmänaluset ja harmaat hiukset

Nekään eivät näy pimeässä ja harmaudessa, päinvastoin, ne ovat suorastaan marraskuinen suojaväri.

Marraskuussa ei tarvitse pyykätä

Ai vesisateessa ja märillä kaduilla tarpominen sotki lahkeet kuraan? Ei se mitään, kukaan ei huomaa.

pisaroita lasilla
Kuva Jose Fontano.

Marraskuussa saa nukkua

Valoisina vuodenaikoina pitäisi olla koko ajan menossa. Aikaisin aamulla ylös, pirteänä kuin peipponen! Sen jälkeen täyttä vauhtia koko päivä ja kaikkia menoja vielä pitkin valoisaa iltaa. Mutta marraskuussa kukaan ei ihmettele, jos tulet mahdollisimman myöhään töihin ja menet nukkumaan jo yhdeksältä illalla. Marraskuussa se on NORMAALIA.

Marraskuussa ei tarvitse pestä ikkunoita

Likarannut paljastukoot joskus maaliskuussa, sitä ennen niistä ei ole minkäänlaista vaivaa.

Jouluvalot näyttävät paremmilta

Mitä järkeä olisi ripustaa kaikkialle jouluvaloja (tai kausivaloja tai kaamosvaloja) jos kaikkialla olisi valoisaa? Ei yhtään mitään! Mutta tällaisessa synkässä pimeydessä ne näyttävät niin mukavan tunnelmallisilta. Märkä asfalttikin vaan korostaa valojen hehkua!

mustavalkoinen näkymä sillasta
Kuva Steve Leadbeater.

Marraskuussa voi kieltäytyä menoista

Marraskuussa voi sanoa suoraan, että ”en jaksa”, jos ei huvita lähteä mukaan. Yritäpä kesäkuussa selittää, että nyt ei ole voimia! Kesällä pitää olla reipas ja menossa, marraskuussa ei.

Marraskuussa saa vaipua itsesääliin

Normaalisti ihminen ei saa itsesäälitellä rauhassa. Aina käsketään reipastumaan ja tekemään asioille jotain. Mutta marraskuulle ei voi tehdä mitään! On pakko vaeltaa pimeydessä! On pakko kastua joka päivä sateessa! On pakko palella! On pakko olla väsynyt! Voi minua raukkaa, minulla on niin rankkaa, oioi, ei kenelläkään ole näin rankkaa, voivoi… Ai että tekee hyvää oikein kieriä pikku ikävyyksissä!

Marraskuussa voi ottaa rennosti

Kaikki lehdet ja muut toitottavat, että pimeys väsyttää ja pimeys nälättää ja pimeässä tekee mieli hiilareita ja rasvaa. Miksi siis vastustella! Nyt kuuluukin olla väsynyt ja syödä herkkuja!

Marraskuun pimeyteen auttaa tutkitusti* esimerkiksi Pelastuspatukka tai Lohtulevy!

Ne löydät Prismoista ja S-marketeista. Valmistaja on kotimainen Kultasuklaa, ja raaka-aineena UTZ-sertifioitu vastuullinen kaakao!

(Tutkimuksen otanta yksi (1) henkilö. Vertaiskontrolloimaton mutu-tutkimus, Huonon Äidin huuhaa-osasto, marraskuu 2019.)

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia