Onpas ollut märkää ja pimeää, vai mitä?

On muuten ollut, ihan oikeastikin. Marraskuun synkeys ei ole pelkkää kuvitelmaa, vaan pimeydessä tässä ollaan ihan oikeasti vaellettu. Varsinkin, jos olet Kouvolasta päin. Siellä ei nimittäin 12. marraskuuta mennessä ollut aurinko paistanut ollenkaan!

Ilmatieteen laitos kertoo Myös pääkaupunkiseudulla on päästy kaamostelemaan oikein kunnolla, auringonvaloa on kahdessa viikossa saatu jopa nelisen tuntia… Kotkassa aurinkoa on riittänyt melkein kahdeksi tunniksi, ja Oulussa on päästy jopa kolmeen! Turussa ja Seinäjoella valoa on riittänyt niin, että olisi melkein aurinkolaseja ja aurinkorasvaa kaivannut, jopa 11 tuntia! Yleensä Etelä-Suomeen riittää marraskuussa auringonvaloa noin tunnin päivässä.

Auringonvaloa saadaan vähemmän koska on niin pilvistä. Aika paljon on satanutkin.

Mutta so what!


Kuva Artyom Kulikov, ylin kuva Hannah Domsic.

Sellaista se Suomessa on. Täällä sataa joskus ja pimeääkin on aika ison osan vuodesta. Sille ei mitään mahda, ainoa vaihtoehto on muuttaa jonnekin muualle. Ja sehän on fakta, että jossain muualla on ehkä parempi sää, mutta moni muu juttu ei välttämättä ole paremmin.

Niinkin saattaa olla, että ei se aurinko ja lämpö enää hetkauta, jos sitä on joka päivä…

Ainoa mihin voi vaikuttaa on oma asenne. Sehän meillä suomalaisilla usein on kunnossa! Asenteen kun ei tarvitse olla sellainen, että Oi ihanaa tämä pimeys on niin rauhoittavaa! vaan se voi olla myös kunnon kuukausia kestävä ketutus!

Kyllä, ei tähän ole mitään sääntöjä! Asenteen ei tarvitse olla reipas ja hyväksyvä!


Kuva Chmyphotography.

Jos syksystä, jatkuvasta sateesta ja loppumattomasta pimeydestä selviää sillä tavalla, että kiroaa kohtaloaan ja urpoja esi-isiään, niin anna mennä vaan! Sehän on ihan todistettu, että kiroileminen auttaa kestämään kipua, niin miksipä ei mittava kitinä ja ulina auttaisi kestämään kaamosta!

Tuijota ikkunasta naama mutrulla ja mangu kuinka TAAS SATAA IKINÄ EI PAISTA AURINKO.

Valita bussipysäkeillä ja työpaikoilla ja ruokakaupoissa, että kylläpä siellä on taas niin pyllynaamakeli että ei mitään rajaa! Voivottele kuraisia ja märkiä kenkiä ja kuraisia ja märkiä sukkia ja kuraisia ja märkiä housunlahkeita ja kuraisia ja märkiä autonistuimia.

Uhoa muuttavasi pois Suomesta. Huuda telkkarille kun meteorologi kertoo että luvassa on sadetta, sadetta ja vähän lisää sadetta. Kieltäydy menoista siksi että et halua lähteä huonolla säällä ulos, ja muista ulista päälle että tämä ei ole mitään ihmisen elämää.


Kuva Sebastiaan Stam.

Saa itkupotkukohtaus eteisessä kun et halua laittaa kumppareita vaan kerrankin nätit kengät! Edes kerran koko marraskuussa, ei voi olla liikaa vaadittu!

Kyllä se kummasti helpottaa!

Jos taas pimeys ei hetkauta sinua, niin mahtava juttu, jatka samaan malliin sinäkin!

Mikäli olet kaamoksen rakastajia ja viikkokausiakin jatkuva sade on sinusta vain ihanan romanttista….hyvä juttu, pidä toi!

Tyyli on vapaa, me selvitään tästä kyllä! Se on yksi hujaus ja jo on uudet kitinän tai ilon aiheet. Neljä vuodenaikaa on rikkaus myös siinä mielessä!

Ilmatieteen laitoksen kertomat tilastot otettu tästä jutusta.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia