Jokaisessa vuodenajassa on ihanuutta. Lapset tuntuvat huomaavan ne ensimmäiset leskenlehdet ja krookukset herkemmin.

Aikuisella saattaa olla kiire pyristellä seuraavaa kvartaalia kohti, ei silloin aina ehdi ihastella lehtien ilmaantumista puihin. Krista laittoi postia, joka herättelee kaikkia aikuisia nauttimaan luonnon ihmeestä, 4 eri vuodenajastamme vähän napakammin!

”Aikuiselle talvella on liian kylmä ja autonikkunat ovat aina jäässä. Jalkoja paleltaa ja lunta on joko liikaa tai liian vähän. Ei ole hyvä.

Lapsi riemuitsee lumesta ja talvesta. Rakentaa lumilinnoja, -ukkoja ja – koiria, heittää lunta kasvoilleen nauraen.

Syksyllä on aikuisen mielestä synkkää ja masentavaa. Harmaa taivas ja putoavat lehdet ahdistavat. Jostain pitäisi saada energiaa uusiin kursseihin ja talvivaatteiden hakemiseen kellarista.

Lapsi pomppaa värikkääseen lehtikasaan ja askartelee upeita taideteoksia vaahteranlehdistä. Tikahtuu iloonsa, kun lätisyttää lätäkköjen lävitse.

Aikuinen hikoilee kesällä. Manaa hyttysiä, liikaa tai liian vähäistä sadetta, pitkiä jonoja ja typeriä lomalistoja. Shortsitkin puristavat talven jäljiltä.

Lapsi viettää taivaallisen pitkän kesäloman. Ihailee pilviä taivaalla ja maistaa uusimmat jäätelömaut leveä virne naamallaan. Ryntää uimaan vaikka vesi olisi 10 asteista.

Keväällä aikuinen valittaa yleisönosastolla katupölystä ja koirankakasta. Liika valo paljastaa likatahrat ikkunoissa ja mieli on ailahteleva.

Lapsi nauttii keväästä täysillä. Leikkii purojen äärellä, innostuu uusista supernopeista lenkkareistaan ja haluaisi luopua piposta kokonaan. Elämä on lapselle juuri nyt ja jokainen vuodenaika on täynnä taikaa!”

Näinpä. Lapsi huomaa sen mitä aikuinen ei ehdi.

Kertaalleen pakastettuja muistoja.

Kevät on kukkien aikaa.

Ja Huonon Äidin vaalikone on täällä! 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vuodenajat lapsen ja aikuisen silmin”

  • Mamma sanoo:

    Pakko se on myöntää että tulee manattua melkein kaikkea mitä tässä aikuiset manaa, mutta nautin ja iloitsen myös vastaavasti kaikesta mistä lapsetkin =) Odan aina innolla sitä ensilunta ja kunnon pakkasta, ja keväällä kykin pitkin pihaa etsimässä mihin nousee ensimmäiset narsissit ja krookukset ja kuvaan kaiken innoissani, sekä myös ensimmäisenä kirmaan pihalle haravoimaan pelkässä t-paidassa josta myös kärsin flunssan kourissa tällä hetkellä… 😉