Nainen, onko sinullekin tullut vastaan mies, joka on rynkyttänyt menemään päälläsi ja sitten kierähtänyt tyytyväisenä päältäsi ja olettanut, että olet lauennut viisi kertaa yhden yhdynnän aikana – pelkällä lykkimisellä? Tai sellainen mies, joka on kourinut kolme sekuntia pimpin aluetta ja olettanut, että nyt on valmista yhdyntään? Et ole ainoa…

Tämän kirjoituksen on innoittanut naisseurueen keskustelu siitä, että miten samat jutut tulevat aina esiin uusien miesten kanssa. Samat oletukset ja samat otteet, vaikka ainakaan kukaan porukan naisista ei tunnustanut pitävänsä niistä tai haluavansa niitä!

Monilla naisilla on näitä kokemuksia siksi, että monet miehet ovat kujalla siitä, miten naisen kroppa toimii. Hyvin monet miehet olettavat naisista ja omasta naisestaan asioita. Siksipä kokosimme tällaisen yksinkertaisen listan siitä, mitä miehen tulisi tietää seksistä naisen kanssa. Siis yleisellä tasolla. Tärkeintä on tämänkin ohjelistan kanssa muistaa, että jokainen nainen on yksilö!

– Naisetkin haluavat seksiä ja naiset haluavat monenlaista seksiä. Ihmisillä on yksilöllisiä eroja halujen määrässä, mutta naiset eivät ole vähemmän seksuaalisia kuin miehet.

– Sellaista asiaa ei olekaan josta kaikki naiset pitäisivät. Unohda samantien ne seksivinkit, joissa sanotaan että ”naiset pitävät kovista otteista” tai ”naiset haluavat hellää rakastelua”. Eri naiset haluavat eri asioita ja samakin nainen voi haluta eri kerroilla eri asioita!

– Nainen on itse oman kroppansa ja halujensa asiantuntija. Jos nainen sanoo, että hän ei pysty seksiin jostakin syystä, esimerkiksi väsymyksen, kipujen, kuukautisten tai vaikka ummetuksen takia, älä rupea vänkäämään. Nainen itse tietää tilanteensa.

– Nainen on myös oman nautintonsa asiantuntija. ”Kaikki muut naiset ovat pitäneet tästä” – mitä väliä jos sinun naisesi ei pidä! Tietysti kannattaa etsiä yhdessä uudenlaisia nautinnon lähteitä, mutta pidä mielessä että nainen tietää sinua paremmin mistä hän pitää ja mistä ei.

– Toiset naiset haluavat pitkän esileikin. Toiset naiset eivät. Jotkut naiset haluavat pitkän esileikin joskus ja joskus eivät.

– Määrätietoisuus ja itsevarmuus ovat monille naisille mieleen. Se tarkoittaa sitä, että otat ohjat tilanteessa, ei sitä että kohtelet naista kuin pumpattavaa barbaraa. Osa naisista haluaa tulla esineellistetyksi ja otetuksi, mutta varmista asia etukäteen.

– Naisissa kasvaa karvoja, naisista valuu eritteitä ja pimpistä voi kuulua ääniä. Tämä kaikki on ihan normaalia ja tavallista, ja jos et kestä näitä asioita niin kannattaa ennemmin asioida oman käden kuin elävän ihmisen kanssa.

– Se, että nainen on kostunut ei tarkoita sitä, että nainen on valmis seksiin tai erityisen kiihottunut. Toiset naiset myös kostuvat hyvin nopeasti mutta se ei tarkoita sitä, että he olisivat jo täysin valmiita yhdyntään tai ylipäätään haluaisivat sitä.

– Se, että nainen ei ole kostunut ei tarkoita sitä että hän ei olisi kiihottunut. Kostumiseen vaikuttaa todella moni asia lääkityksestä kuukautiskiertoon ja jopa vuorokaudenaika.


Kuva Alejandra Quiroz, ylin kuva Rawpixel.

– Klitoris on naiselle keskeinen seksuaalisen nautinnon lähde. Riippuu naisesta miten hän haluaa sitä kosketettavan, mutta jos yhden yleispätevän niksin voi antaa, se on se että lähes jokainen nainen haluaa että klitorista hyväillään. Klitoris ei ole se huppu vaan hupun alta löytyy klitoriksen pää, ja suurin osa klitoriksesta on näkymättömissä naisen sisällä.

– Se, miten klitorista tulee koskettaa, riippuu täysin naisesta. Yleensä kannattaa aloittaa hyvin kevyesti. Ei kun vielä kevyemmin! KEVYEMMIN. Lisää voimaa jos nainen sitä haluaa – näin päin on paljon varmempaa edetä! Muista myös pitää klitoris kosteana. Kuivalla sormella hinkkaaminen on yleensä naisista kivuliasta.

– Jos nainen sanoo että kosketuksesi sattuu, häntä sattuu. Unohda ”kuitenkin tykkäät” -kommentit ja hellennä kosketusta. Älä päättele liikoja siitä, että nainen kiemurtelee, se voi johtua myös siitä että hän yrittää itse saada otettasi kevyemmäksi.

– Naisen mahdolliset mieltymykset hiuksista vetämiseen, läpsimiseen ja sellaiseen on fiksuinta selvittää etukäteen. Jos uskaltaa harrastaa seksiä, uskaltaa myös kasuaalisti kysäistä, että minkälaisista otteista toinen yleisesti ottaen pitää.

– Ota ohjeita vastaan. ”Ainahan sä olet tästä tykännyt” -kommentoinnista ei ole apua. Jos nainen ei halua jotain tiettyä tekniikkaa juuri nyt niin hän ei halua. Eri päivinä toimii eri asiat.

– Monet naiset eivät pidä kyselemisestä, kuumottamisesta ja ”kannustamisesta”. On varminta jättää ”joko tulet” ja ”anna tulla vaan” -tyyppiset lausahdukset pois ennen kuin tiedät haluaako naisesi kuulla niitä vai ei.

– Se, että nainen voihkii tai jopa huutaa ei tarkoita sitä, että nainen olisi saanut orgasmin. Toisista naisista lähtee ääntä aina, toisista joskus ja toisista ei koskaan. Osa naisista huutaa lauetessaan ja osa ei päästä silloinkaan ääntäkään. Nainen saattaa voihkia saadessaan yhtenä kertana mutta toisena ei. Mutta missään tapauksessa voihkinta ei ole varma merkki, että nyt se sai.

– Älä ylipäätään oleta että nainen on saanut orgasmin vaan varmista asia. ”Saitko” on vähän tökerö kysymys. Kysy ennemmin onko nainen tyytyväinen vai haluaako hän vielä saada.

– Älä oleta. Todella iso osa seksiongelmista johtuu siitä, että toisesta oletetaan jotain sen sijaan että keskusteltaisiin asiasta. Monille miehille on tyypillistä ajatella, että ”ei vaimolle voi tällaista ehdottaa” tai ”ei vaimo halua”. Ehkäpä haluaisikin, et voi tietää jos et kysy!

Onko sinulla jotain lisättävää listaan? Kerro kommenteissa! Tai ehkä haluat kertoa naisille, mitä heidän tulisi tietää seksistä miehen kanssa? Alta löytyvällä Avaudu tästä -lomakkeella sana on vapaa!

Burnout olikin mahdollisuus

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 44 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

44 vastausta artikkeliin “Mies, tiedä tämä seksistä naisen kanssa!”

 • Suutelu sytyttää sanoo:

  Yksi erittäin tärkeä pointti listaan vielä: useimmiten naiset kaipaavat seksin yhteydessä myös suutelua, joten sitä ei pidä unohtaa! Mutta ei mitä tahansa suutelua vaan pehmeää ja intohimoista, harva syttyy kieli kurkkuun-tyylistä, tökkivästä kielestä tai ”pesen koko naamasi kun suutelen” -tyypistä eli suutelemisen taito on äärimmäisen tärkeä taito myös seksissä, siihen kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota!

 • Tyytyväinen sanoo:

  Nuorempana ei itsekään tiennyt mistä tykkää tai miten saada orgasmi. Silloin menee helposti sen miehen mieltymysten mukaan. Vaatii mieheltä paljon hienotunteisuutta ja jopa kannustusta monesti, että nuori nainen alkaa tutkailla, että mitä minä ihan oikeasti haluan. Näin lähempänä neljääkymppiä osaa jo sanoa, että tänään on tämmönen olo ja nyt tekee mieli tätä.
  Toinen vinkki miehille: älä ikinä lähetä dickpic-viestejä pyytämättä naiselle. Vaikka kyseessä olisi vaimo. Älä lähetä. Deletoi se. Kyllä se on hieno, mutta älä paina sitä lähetä-nappia.

 • Purn sanoo:

  Itse ainakin törmännyt just lyhyissä suhteissa tohon et huomioidaan vaan oma etu ja miksi sitä klittaa pitää painaa niin kovaa?!

 • Tomppa sanoo:

  Nuorempana jäi oppimatta naisten hyvänä pitäminen, koska toistuvasti uteluihin mitä tai miten hän haluaisi vastaus oli, että hyvä näin. Useamman naisen kanssa. Varttuneemmalla iällä opin kun tapasin naisen, joka osaa puhua sängyssä.

 • Yh-äiti sanoo:

  Olenko se vain minä vai onko se yleistä jo, että miehet ainakin ne kenet itse olen tavannut niin olettavat jokaisen naisen ”squirttaavan” sormituksessa/esileikin aikana? Yleisimmän kommentin jonka olen kuullut ovat ”mutta miten kun pornoissakin ne tulee silleen” ja ”ainakin se toinen nainen squisttasi mun auton takapenkeille”. Minua ei kiinnosta tarinasi muista naisista, mutta mielipiteeni on, että todella loukkaavaa sanoa tuollaista. Tulee itsevarmaton olo ja ajatukset alkaa pyörimään päässä, ”tykkääköhän se enää musta”, ”olinkohan mä huono nyt” jne….

 • Eve sanoo:

  Kaikista pahin on ollut kun mies sanoi että ”älä opeta mua naimaan” kun vihjasin miten mistusta tuntuisi paremmalle…

 • Jane sanoo:

  Jos nainen kehuu tai on jollain kerralla Erityisen mielissään ” suorituksesta” kannattaa miettiä mikä tämän sai aikaan ja oppia siitä. Muttei se tarkoita kuitenkaan sitä, että nyt voi lopettaa panostamisen!

  Passiivisuus ei innosta varmaan yhtäkään naista! Ole mukana, kokeile asioita, kysy pidätkö tästä jos et ole varma, kuuntele toiveita. Älä odota että saat ohjeet, ennenkuin iskallat toimia. Yhtä toimivaa ohjetta ei ole olemassa. Jos tarvii ohjeisaa vähänväliä, niin fiilis lopahtaa. Tai jos pitää vinkua tiettyä asiaa, esim suuseksiä.

  Lämmittele/ viritä naisen pääkoppa flirttailulla tms hyvin niin luulen että muukin lämmittely on helpompaa.

  Jos saat naisen tuntemaan itsensä jumalattareksi, hyödyt siitä todellakin vielä sänkypuuhien jälkeenkin. Nainen antaa yleensä vähintään samalla mitalla takaisin.

 • Partsu sanoo:

  Näin parrakkaana miehenä voin kertoa että kaikki mikä johtaa lakanoissa pyörimiseen, toinen toisiinsa kietoutumiseen, koskettelun, kiihottumiseen ja lopulta rakasteluun tai naimiseen lähtee liikkeelle aistimuksista. Se miten näet toisen, se miltä se toinen tuntuu, se miltä toinen tuoksuu ja erityisesti se miten toinen viestii tästä kaikesta. Minulla kokemuksia siitä kuinka nainen on kiihottunut tämän partani koskettelusta (sitä ei aina kysytä edes lupaa koskemiseen) ja kun päästään parralle (sormet syvälle) päästään lähelle ja siitä edetään siinä hetkessä syntyneiden tuntemusten mukaan. Kaikkia Parta ei kiihota koskemaan. Naisissa joita parta kiihottaa on asia joka saa minut vastaamaan ”Esittäytymiseen”. Asia joka kiihottaa.
  Tietynlainen avoimesti esille tuotu määrätietoisuus. Suoraan ja rehellisesti ilmaistu halu.

  ”Haluaisin juuri nyt ja tässä mutta löytyisikö meille paikkaa”.

  Kaikki lähtee siis mielestäni siitä kuinka tulet toista lähelle. Kuinka olet toista lähellä.

  Kiusoittelu, flirtti jne. jne.

 • Kirsikka sanoo:

  Keskustelkaa partnerin kanssa, se on tärkeä asia.