Nainen, onko sinullekin tullut vastaan mies, joka on rynkyttänyt menemään päälläsi ja sitten kierähtänyt tyytyväisenä päältäsi ja olettanut, että olet lauennut viisi kertaa yhden yhdynnän aikana – pelkällä lykkimisellä? Tai sellainen mies, joka on kourinut kolme sekuntia pimpin aluetta ja olettanut, että nyt on valmista yhdyntään? Et ole ainoa…

Tämän kirjoituksen on innoittanut naisseurueen keskustelu siitä, että miten samat jutut tulevat aina esiin uusien miesten kanssa. Samat oletukset ja samat otteet, vaikka ainakaan kukaan porukan naisista ei tunnustanut pitävänsä niistä tai haluavansa niitä!

Monilla naisilla on näitä kokemuksia siksi, että monet miehet ovat kujalla siitä, miten naisen kroppa toimii. Hyvin monet miehet olettavat naisista ja omasta naisestaan asioita. Siksipä kokosimme tällaisen yksinkertaisen listan siitä, mitä miehen tulisi tietää seksistä naisen kanssa. Siis yleisellä tasolla. Tärkeintä on tämänkin ohjelistan kanssa muistaa, että jokainen nainen on yksilö!

– Naisetkin haluavat seksiä ja naiset haluavat monenlaista seksiä. Ihmisillä on yksilöllisiä eroja halujen määrässä, mutta naiset eivät ole vähemmän seksuaalisia kuin miehet.

– Sellaista asiaa ei olekaan josta kaikki naiset pitäisivät. Unohda samantien ne seksivinkit, joissa sanotaan että ”naiset pitävät kovista otteista” tai ”naiset haluavat hellää rakastelua”. Eri naiset haluavat eri asioita ja samakin nainen voi haluta eri kerroilla eri asioita!

– Nainen on itse oman kroppansa ja halujensa asiantuntija. Jos nainen sanoo, että hän ei pysty seksiin jostakin syystä, esimerkiksi väsymyksen, kipujen, kuukautisten tai vaikka ummetuksen takia, älä rupea vänkäämään. Nainen itse tietää tilanteensa.

– Nainen on myös oman nautintonsa asiantuntija. ”Kaikki muut naiset ovat pitäneet tästä” – mitä väliä jos sinun naisesi ei pidä! Tietysti kannattaa etsiä yhdessä uudenlaisia nautinnon lähteitä, mutta pidä mielessä että nainen tietää sinua paremmin mistä hän pitää ja mistä ei.

– Toiset naiset haluavat pitkän esileikin. Toiset naiset eivät. Jotkut naiset haluavat pitkän esileikin joskus ja joskus eivät.

– Määrätietoisuus ja itsevarmuus ovat monille naisille mieleen. Se tarkoittaa sitä, että otat ohjat tilanteessa, ei sitä että kohtelet naista kuin pumpattavaa barbaraa. Osa naisista haluaa tulla esineellistetyksi ja otetuksi, mutta varmista asia etukäteen.

– Naisissa kasvaa karvoja, naisista valuu eritteitä ja pimpistä voi kuulua ääniä. Tämä kaikki on ihan normaalia ja tavallista, ja jos et kestä näitä asioita niin kannattaa ennemmin asioida oman käden kuin elävän ihmisen kanssa.

– Se, että nainen on kostunut ei tarkoita sitä, että nainen on valmis seksiin tai erityisen kiihottunut. Toiset naiset myös kostuvat hyvin nopeasti mutta se ei tarkoita sitä, että he olisivat jo täysin valmiita yhdyntään tai ylipäätään haluaisivat sitä.

– Se, että nainen ei ole kostunut ei tarkoita sitä että hän ei olisi kiihottunut. Kostumiseen vaikuttaa todella moni asia lääkityksestä kuukautiskiertoon ja jopa vuorokaudenaika.


Kuva Alejandra Quiroz, ylin kuva Rawpixel.

– Klitoris on naiselle keskeinen seksuaalisen nautinnon lähde. Riippuu naisesta miten hän haluaa sitä kosketettavan, mutta jos yhden yleispätevän niksin voi antaa, se on se että lähes jokainen nainen haluaa että klitorista hyväillään. Klitoris ei ole se huppu vaan hupun alta löytyy klitoriksen pää, ja suurin osa klitoriksesta on näkymättömissä naisen sisällä.

– Se, miten klitorista tulee koskettaa, riippuu täysin naisesta. Yleensä kannattaa aloittaa hyvin kevyesti. Ei kun vielä kevyemmin! KEVYEMMIN. Lisää voimaa jos nainen sitä haluaa – näin päin on paljon varmempaa edetä! Muista myös pitää klitoris kosteana. Kuivalla sormella hinkkaaminen on yleensä naisista kivuliasta.

– Jos nainen sanoo että kosketuksesi sattuu, häntä sattuu. Unohda ”kuitenkin tykkäät” -kommentit ja hellennä kosketusta. Älä päättele liikoja siitä, että nainen kiemurtelee, se voi johtua myös siitä että hän yrittää itse saada otettasi kevyemmäksi.

– Naisen mahdolliset mieltymykset hiuksista vetämiseen, läpsimiseen ja sellaiseen on fiksuinta selvittää etukäteen. Jos uskaltaa harrastaa seksiä, uskaltaa myös kasuaalisti kysäistä, että minkälaisista otteista toinen yleisesti ottaen pitää.

– Ota ohjeita vastaan. ”Ainahan sä olet tästä tykännyt” -kommentoinnista ei ole apua. Jos nainen ei halua jotain tiettyä tekniikkaa juuri nyt niin hän ei halua. Eri päivinä toimii eri asiat.

– Monet naiset eivät pidä kyselemisestä, kuumottamisesta ja ”kannustamisesta”. On varminta jättää ”joko tulet” ja ”anna tulla vaan” -tyyppiset lausahdukset pois ennen kuin tiedät haluaako naisesi kuulla niitä vai ei.

– Se, että nainen voihkii tai jopa huutaa ei tarkoita sitä, että nainen olisi saanut orgasmin. Toisista naisista lähtee ääntä aina, toisista joskus ja toisista ei koskaan. Osa naisista huutaa lauetessaan ja osa ei päästä silloinkaan ääntäkään. Nainen saattaa voihkia saadessaan yhtenä kertana mutta toisena ei. Mutta missään tapauksessa voihkinta ei ole varma merkki, että nyt se sai.

– Älä ylipäätään oleta että nainen on saanut orgasmin vaan varmista asia. ”Saitko” on vähän tökerö kysymys. Kysy ennemmin onko nainen tyytyväinen vai haluaako hän vielä saada.

– Älä oleta. Todella iso osa seksiongelmista johtuu siitä, että toisesta oletetaan jotain sen sijaan että keskusteltaisiin asiasta. Monille miehille on tyypillistä ajatella, että ”ei vaimolle voi tällaista ehdottaa” tai ”ei vaimo halua”. Ehkäpä haluaisikin, et voi tietää jos et kysy!

Onko sinulla jotain lisättävää listaan? Kerro kommenteissa! Tai ehkä haluat kertoa naisille, mitä heidän tulisi tietää seksistä miehen kanssa? Alta löytyvällä Avaudu tästä -lomakkeella sana on vapaa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 23 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

23 vastausta artikkeliin “Mies, tiedä tämä seksistä naisen kanssa!”

 • Sandra sanoo:

  Vietiin elämäni ensimmäiset 30 tai no, reilut 20) vuotta heterosuhteessa. Mies oli mitä taitavin, huomioi klitoriksen ja piti suuseksistä, jopa liikaa, ja oli huomaavainen, muisti suudella ja hyvällä rintoja ym. Joskus kyllä yritti työntyä sisään nukkuessanikin, mikä oli vaan ällöttävää. Meillä oli aktiivinen seksielämä, mutta aina tuntui että jotain puuttui. En vaan lämmennyt. Sitten löysin elämääni naisen ja tajusin olevani lesbo. Siitä alkoi täydellinen seksielämä! Nainen huomioi kokonaisvaltaisesti; tunnelman, koko ihon, osaa koskettaa eri tavoin eri paikoista, käyttää taitavasti sormia ja kieltä… Ei se kuulkaa koko ratkaise vaan se, miten sitä käyttää. Ei G-pistettäkään pysty löytämään kuin sormin, sen olen lukuisten naisten kanssa huomannut. Paljosta olisin jäänyt vaille, jos olisin tyytynyt heterosekiin lopun ikäni. Eikä tietenkään tämä sovi kaikille, sen tiedän, mutta minulle sopi. Pyytämään siis naiset miehiänne käyttämään myös käsiään, niin pääsette ihan uudenlaiselle tutkimusmatkalle!

 • Parhautta sanoo:

  Nainen voi saada monta orgasmia. Vaikka hän olisi saanut jo yhden, niin voit kokeilla antaa vielä vähintään toisenkin….huomaat kyllä nopeasti, onko tämä naiselle mieleinen vai ei.

 • Jackson sanoo:

  Hyvä artikkeli. Pari asiaa tuli mieleen: 1.Tietävätkö naiset, mistä oma tai yleensä mies pitää seksissä? 2.Mies(kin) voi haluta hellyyttä ja pitempiä esileikkejä sekä hyväilyä. 3. Suuseksi on kivaa vain jos kumpikin sitä haluaa ja pitää siitä. Paino sanalla kumpikin. 4.Miehenä,miksei naisenkin, voi olla vaikea tietää, mikä on toisen fiilis ja halukkuus ellei sitä kerro. Pelkästä kehon kielestä ei aina sitä saa selville. Avointa keskustelua siis ja kuuntelua. 5.myös ”Nainen, tiedä tämä seksistä miehen kanssa” voisi olla artikkelina paikallaan.

 • Lisää harjoittelua sanoo:

  Olipa annettu paljon vastuuta mieltymysten selvittelyyn miehellä. Kai se nainenki voisi ilmaista mitä haluaa sen sijaan, että miehen pitäisi sitä kysellä. Samalla pitäisi olla varmat otteen ja valloittaa naisensa. Ymmärrä näitä nyt sitten…

 • Seksiä lisää sanoo:

  Ex-mieheni kanssa seksiä oli noin kerran vuodessa. Joskus hän intoutui ja saattoi olla ihan kolmekin kertaa vuodessa. Yritin tehdä aloitteita, mutta monesti torjutuksi tulleena lopetin jossakin vaiheessa. Yritin puhua jolloin sain vastauksen, että hän ei halua puhua asiasta. Ehdotin eroa tai terapiaa. Kumpikaan ei hänelle käynyt. Kunnes viime kesänä hän sitten sanoi yli 15 vuoden jälkeen, että erotaan vaan. Monesti seksi päättyi myös jotenkin kummallisesti. Esim. Kysyin, että No oliko hyvää mielestäsi, niin kerran sain vastauksen, että näytät pelottavalta kun tulet. Noh.. Ei ehkä ihan sitä mitä nainen haluaa kuulla ja yhden kerran hän sanoi mulle, että olit kyllä ihan liian märkä. Voin sanoa, ettei ihan vilkastuttanut seksi elämää. Kerran hän myös sanoi sekin jälkee, että haluaisin sua useammin jos olisit laihempi. Silloin olin kyllä hieman tukeva. Nykyisen kumppanin kanssa onkin eri asia. Saan paljon ja usein. Orgasmin saanti siis ei ole ollut mulle koskaan mikään ongelma vaan tulen liiankin helposti.

 • 2 sek. kiimanen katse. 3 sek. pano sanoo:

  Wau siinäpä artikkeli, ryhdyn homoksi.

 • Ikuinen opiskelija sanoo:

  Mielenkiintoinen aihe ja hyvää asiaa, kiitos teille. En halua esittää asiantuntijaa tässäkään asiassa kun en ole asiantuntija, mutta itselleni nuo ovat, sanoisinko melko tuttuja juttuja kuitenkin. Ikää on jo 60, kokemusta on kertynyt ja aihepiiri kiinnostaa edelleen. Minulle on aina ollut tärkeää kumppanin hyvä olo ja joskus ehkä panostanut siihen liikaakin itseni unohtaen. Eräs kokenut kumppani kertoi kerran, että olen ehkä hellin hänen tuntemistaan miehistä. Minulle on tärkeää molemminpuolinen halu, en osaa rynkyttää itsekeskeisesti.
  Omien kokemuksieni mukaan aika harva nainen on osannut kuitenkaan keskustella avoimesti asiasta, puhumattakaan, että olisi osannut neuvoa ja kertoa mikä tuntuu hyvältä.
  Yhtä tärkeää kuin kertoa näistä asioista miehille, olisi saada naiset puhumaan omista haluistaan ja pienin vihjein tai kädestä pitäen ohjaamaan miltä milloinkin tuntuu.
  Jatketaan tällä jatkuvan oppimisen ja löytöretkeilyn tiellä!

 • Seppä sanoo:

  Vaimoni ei saa orgasmia yhdynnässä, mutta kiihottuu itse ottaessaan suihin. Sen jälkeen hän tyydyttää sormin itsensä ennen yhdyntää, mikä on mitä kiihottavinta katseltavaa. Toisinaan hän myös sormettaa itsensä orgasmiin yhdyntämme aikana. Tämä on meidän tapa,ja pidämme siitä.

 • Sikkke sanoo:

  Kaikki miehet tietävät, että miesten genitaalialue on superherkkä ja jos niihin osuu, se sattuu. Mutta suuri osa miehistä ei tiedä, että näin on myös naisen genitaalialueen laita. Naisen elin on enemmän piilossa, mutta iskut sattuvat kipeästi yhtä lailla. Jokainen nainen tietää, miltä tuntuu kun on tipahtanut miesten pyörän tangolle. No tätä naisen alapään herkkyyttä ei varmaankaan pornon takia tunnusteta, siellähän pienikokoiseen naiseen saatetaan tunkea pesismailan kokoista penistä, samoin peppuun, ja niin nainen näkyy nauttivan, vaikka ainakin naiset tunnistavat helpostikin tuskaisuuden tökerön naamioimisen nautinnoksi.

 • Mitävoisanoa sanoo:

  Oma mieheni on muutaman kerran suuttunut, kun yhdyntä on sattunut minua. Kun olen maininnut, että enää ei olekkaan kivaa niin mies on yrittänyt kaikki vippaskonstit käyttää jotta voisi asiansa viedä loppuun eli tyhjentyä minuun. Minun nautinnolla ei ole mitää väliä.. Ja kun sanon, että en HALUA, niin mies on ollut ihainen loppu päivän.

  Onneksi nyt kunnioittaa minua eikä ikinä tekisi samaa.

 • Aivanvarma sanoo:

  Ja sitten on vaan niitä naisia, joita seksi ei ehkä koskaan ole kiinnostanut, ja jotka on näyttää olevansa kiinnostuneista seksistä tasan sen aikaa, jotta saa tehtyä ne ”suunnitelman mukaiset” lapset, vaan juurikin siksi kun muutkin niin tekee jne.

  Sitten voi pihtailla lapsien saannin jälkeen monta vuotta, sooivasto sen ajan kun lapset on pieniä ja vedota, kun mies on aina töissä…ja haluaakin eron.

  Maailman huonoin tekosyy muuten eroon, kun mies on aina töissä. Ne miehet ovat olleet vuosi satojen AINA töissä!

  Kun kaikki ongelmat ovat lähtökohtaisesti johtuneet siitä, että lasten isä oli vaan super siittäjä roolissa, eikä todellista tunnesidettä koskaan syntynyt.

  Enkä usko kylmä nainen koskaan pystyy todelliseen rakkauteen tai saatikka rietastelemaan suhteessa ja olemaan avoin seksin suhteen.

  Mutta saipa esityksellä ja taloudellisella hyväksikäytöllä lapset ja lapsille hyvän isän!

  Tämän kirjoittaja on nainen, joka on tavannut aika monta tällaista ex miestä joilla on ollut tällainen ex vaimo.

  Ex miehet ovat todella ihania sängyssä, ja todella hyviä.

  Nautin oman mieheni kanssa seksistä, mutta kaikki on kiinni meidän yhteisestä ja hyvästä tunnesiteessä missä näytetään, koetaan ja sanotaan kaikki.

 • hmm sanoo:

  Uskon, että monessa parisuhteessa se seksin loppuminen johtuu juurikin siitä, että ei uskalleta kertoa toiselle mitä haluaa. Todellakin, jos seksi on aina samanlaista suoritusta vaan nii se on tylsää eikä miellyttävää. Kertokaa kumppanille mitä haluaisitte, koska muuten seksi elämä ”kuolee”. Kaikkea ei tarvi kokeilla, jos ei halua, mutta ihan varmasti löytyy jotain muutakin kun perus ”rynkytys”. Seksi on ihanaa silloin kun molemmat saa siitä oikeasti jotain irti.

 • ellinoora sanoo:

  Jotkut naiset taas eivät tykkää siitä että mies koko ajan kyselee tykkäätkö tästä tykkäätkö tästä, se tuntuu just siltä epävarmuudelta… miehen pitää osata ottaa nainen! Grrrauh! 😉

 • Hanna sanoo:

  Minulle oli aikanaan yllätys että sperman ”tulo” ja orgasmi ei ole sama asia, ennen kuin mieheni sen minulle kertoi. Eli ei pidä luulla että mies sai orgasmin jos hän laukee. Toki hän on voinut sen saada mutta automaattisesti se ei ole niin.

 • Oddis Slajos sanoo:

  Jos mies vaan suinkin tykkäät hommasta, niin kannattaa todellakin opetella hyvät cunnilingus -taidot.

  Tiedän olevani aika kova haka kys. puuhassa ja vaikken sitä tässä mainostakaan, niin 4 viimeisintä seksikumppaniani on jokainen todenneet heti jälkeenpäin, ja ilman mitään herättelyä että sai juuri parasta suuseksiä ikinä. I love to love!

  Se kun saattaa herättää siinä naisessa kyltymättömän halun tehdä kaikkea vastaavaa…ja kaikkea muutakin.

  Tehkää naisenne sekopäiseksi, tunnustelkaa, kuunnelkaa ja seuratkaa mitä se kielenne päässä oleva nainen tekee ja kasvattakaa menoa hiljakseen. Kyllä se meno siitä vielä hurjaksi äityy, parhaimmillaan 😀

  Eräs nainen vietti luonani 2 hikistä päivää ja iltaa tuossa alkuvuodesta ja kertoi saaneensa 20 orgasmia tuon visiitin aikana. No, hän oli itsekin melko kiihkeä ja kuumaverinen, mutta parhaani yritin ja ylitin 😉

  Nyt oonkin sitten ollu ilman pari kk ja kyllä vaan kovasti kiinnostais taas vähän lipaista.

 • Myttypeikko sanoo:

  Ehkä nyt on aika avautua.
  Eräällä miehellä oli tapana jokaisella kerralla, kun kävelin ohitse, siis kotona, avata rintaliivini tai ainakin yrittää avata, sillä hänestä rintoja ei saa pitää vankina. Hän ei keskusteluista huolimatta ymmärtänyt, että pienemmätkin rinnat kaipaavat sitä tukea ja itse tunsin oloni mukavammaksi liivit päällä. Toinen tapeeluun saakka edennyt tapa hänellä oli nipistellä rinnoista ohimennen. Vaikka kuinka yritit tuoda esille, että se sattuu, eikä todellakaan ole nautinnollista, sai aina vastaan naurua ja toteamuksen ”no ei oikeesti voi” tai ”Niin mutta minä tykkään” Oli jotenkin käsittämätöntä, ettei sitä toisen vartaloa voinut kunnioittaa yhtään. Kyse ei ollut seksin puutteesta, eikä seksillä kiristämisestä. Päin vastoin, lähinnä vilkasta peiton heiluttelua. Jotenkin surullista, että nipistely saattoi oikeasti nostaa kyyneleet silmiin. Silti se ohitettiin juuri tuon tyypisellä heitolla, ”Tykkäät kuitenkin” Ymmärtäisin, jos aiheesta ei olisi puhuttu, sitä ei ehkä olisi tullut ajatelleeksi. Uskon, että usein ei oikeasti tiedetä, mitä toinen tuntee ja ajattelee, ellei sitä pue sanoiksi. Puhua on vaikeaa, jos saa vastaan vähättelyä. Ehkä vähättely voi johtua myös omasta nolostumisesta kun ei osannut ottaa huomioon. Sadannen kerran sanottaessakaan, asiaa ei sisäistetä. Ehkä mies siitä oikeasti tykkäsikin, mutta voiko oman haluun vedoten tehdä sellaista, mikä satuttaa toista?

  • AI73 sanoo:

   Ex-mieheni edusti samaa ajattelematonta miestyyppiä. Saatoin herätä keskellä yötä siihen että hän oli jo sisälläni, tai vähintäänkin yritti sinne päätyä. Sanoin jo suhteemme alussa etten pidä siitä mutta sama tapa vaan jatkui, vaikka asiasta käytiin useampi riitakin suhteemme aikana. Häntä ärsytti että minulla oli sääntöjä milloin ja millä tavalla minuun saa koskea! No, tämä johti siihen että ennen pitkää en enää nauttinut edes kosketuksesta, minkä hän ratkaisi pettämällä tiensä ulos siitä avioliitosta. Nykyinen kumppanini on onneksi täysin eri maata. ❤️

   • Niiiiina sanoo:

    Nyt kun laki muuttuu niin tuohan määritellään jo selkeästi raiskaukseksi.

   • .... sanoo:

    Eikös tuon voi jo sitten raiskaukseksi laskea jos nukkuvan sisään tunkeutuu.
    Kyllähän sitä täytyy ensin vähän tunnustella että hereillä ollaan ja molemmat mukana.

   • käytetty sanoo:

    Tämähän luokitellaan raiskaukseksi. Tiedottomassa tilassa ja ns avuton siinä kohtaa. Ja kuulostaa ihan mun exältä tää herra. Tosin raivasin itse itseni ulos siitä suhteesta. Tein myös rikosilmoituksen, vuosien päästä tapahtuneesta tosin.

  • Äitipuoliäiti sanoo:

   Mun ex-miehellä oli vastaava tapa: kouri yllättäen haaroista takaapäin, eikä millään meinannut tajuta, että mun mielestä siinä ei ollut mitään kiihottavaa vaan saattoi jopa sattua. Parin vuoden jälkeen sentään tajusi vähitellen. Seksissä vakiolause oli, että ”kaikki muutkin on tykänny tällaisesta”. No mitä väliä sillä on, mistä muut on tykänneet, jos minä en tykkää.. Oli ihan hirveän rasittavaa, kun toinen muka halusi tietää, mistä pidän, mutta ei kuitenkaan pystynyt lainkaan kuuntelemaan tai huomioimaan. Ja oli sitten kiukkuinen, kun en tykännyt samoista asioista kuin joku muu nainen. Argh. Siinä suhteessa oma kiinnostus seksiä kohtaan väheni koko ajan.

   • Epäkypsä sanoo:

    Jos mies ei ole sanomisestani tajunnut välttää jotakin, olen alkanut ”maksaa takaisin” samalla mitalla. Ei ehkä kovin kypsää, mutta kyllä mies kuin mies huomaa nopeasti, ettei yllättävä kouraisu jalkovälissä tai takapuolen nipistys olekaan niin kiihottavaa, kun sen joutuu itse toistuvasti kokemaan. Sanotaan, että naisen rinnat ovat yhtä herkät kuin miehen kivekset – tämän jaettuaan voikin kysyä mieheltä, mitä hän pitäisi kivestensä jatkuvista nipistelyistä…

  • Anonymous sanoo:

   Minusta olisi ihanaa, jos miehesi kouraisisi rintaani ohi mennessään kesken päivän. Meitä naisia on moneen junana, eli joku on hyvinkin saattanut pitää tuollaisesta.