Kerroimme juuri, että lapsen kyselyiästä kannattaa ottaa mallia. Sen lisäksi kannattaa ottaa mallia siitä, miten lasta opetetaan käymään vessassa.

Nyt on nimittäin uusi outo vessatrendi, joka on alkanut Reddit-keskustelusta. Siinä keskustellaan siitä, että pissaa pidättämällä naiset saisivat orgasmin kaltaisia tuntemuksia. Pissaaminen pidättämisen jälkeen aiheuttaa joillekin miellyttäviä väristyksiä. Tai väristyksiä, jotka eivät ole kovin miellyttäviä. Jos olet nainen ja olet joskus käynyt pissalla pitkän pidättämisen jälkeen, saatat hyvinkin tietää tunteen.

Jotkut kutsuvat tätä termillä peegasm, pissaorgasmi, ja tekevät sitä huvikseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole orgasmi, mutta siihen liittyy väristyksiä lantion alueella ja selkärangassa. Tuntemus johtuu ilmeisesti sekä helpotuksen tunteesta että lantion alueen hermoista.


Ylin kuva John Peters.

No tätä ei tietenkään pidä tietoisesti tavoitella. Pissan pidättäminen on huono juttu. Siitä voi seurata tulehduksia kuten virtsatieinfektio tai munuaisaltaan tulehdus, virtsankarkailua ja jopa virtsarakon repeämä. Ei kovin hauskaa!

Bakteerit pääsevät lisääntymään pitkään rakossa seisovassa pissassa. Lisäksi virtsarakko voi löystyä jos sitä venyttää pissalla äärimmilleen, mikä johtaa virtsankarkailuun. Pahimmassa tapauksessa rakko repeää venytyksen takia.

Myöskään ulostetta ei pidä pidättää, sillä se on ummetuksen yleisin syy. Vessaan siis heti kuin tarve on – ihan niinkuin opetat lapsillesikin!

P.S. Jos kaipaat orgasmia, kokeile ennemmin tätä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia