Tiedätkö sen sietämättömän kyläilijätyypin, joka tulee vieraaksi toisen kotiin ja alkaa nuuskimaan paikkoja?

Nuuskijoita on monenlaisia, ja he kaikki ovat vähintään yhtä ärsyttäviä. Toiset ovat toki vielä ärsyttävämpiä kuin toiset, mutta hermo menee ihan joka tapaukseen!

Tapaus anoppi

Anoppia kiinnostaa kaikki. Siis ihan KAIKKI. Anoppi katsoo kenkähyllyä ja vähän tonkaiseekin sitä: onpas sulla paljon kenkiä, käytätkö sä näitä kaikkia? Anoppi avaa siivouskaapin oven: ai teidän imuri on täällä? Joo, meidän imurimme on meidän siivouskaapissamme, kuinka yllättävää.

Sohvalla istuessa anoppi alkaa plärätä lehti- ja paperikasoja: ai sulla on hammaslääkäri? Onko sulla reikiä? Tässä on sähkölasku, onpas teillä iso sähkönkulutus!

Jos anoppia on tarkoitus moikata vaan ovelta, kun vaikka otetaan lapset vastaan tai anoppi tulee hakemaan jotain unohtamaansa, on paras varmistua että kaikki kotona kuitenkin on anopin katsastuksen kestävässä kunnossa. Sillä anopilla on jano tai pissahätä tai ihan mitä vaan, ja hänen on pakko saapastella keittiöön tai vessaan – mitä ilmeisimmin nuuskimistarkoituksissa.

Tapaus utelias kaveri

Kun utelias kaveri kyläilee, hän on kuin kotonaan. Hän hakee itse kahvikupin astiakaapista ja silmäilee samalla kaapin sisällön läpi. Hän ottaa itse myös sokeria, ja kurkkaa sen varjolla vielä pariin muuhun kaappiin. Jos itse tarvitsee jotakin vaikka vaatehuoneesta, utelias kaveri liimautuu kylkeen ja tulee vaatehuoneen ovelle kuikuilemaan.

Vessareissullaan utelias kaveri kurkkaa kylppärin kaappiin ja tutkii löytyykö sieltä ryppyrasvaa, liukkaria, peräpukamavoidetta tai jotain muuta kiinnostavaa! Utelias kaveri myös kertoo avoimesti tästä: Mä katon juhlissa aina isäntäväen kylppärikaappiin!!

Tapaus miesvieras

Jos kotiin tuo uuden miesvieraan, vähän niinkuin deittailutarkoituksissa siis, miesvieras alkaa kartoituksen. Mitä täällä on?, miesvieras kysyy ja avaa vaatehuoneen oven. No siellä on vaatehuone, ei kuulu sinulle! Kun tietokone on auki pöydällä, miesvieras alkaa lukea avoinna olevaa tiedostoa: Mikä tää on? Onko tää sun töitä?

Jos vielä löytyy suljettuja ovia, ne kiehtovat kovasti. Ehkä miesvieras haluaa varmistua, että asunnossa ei piileksi toista miestä?! Mikä ovi tää on?, kuuluu taas kysymys. Se on lastenhuoneen ovi ja se on kiinni koska en ole jaksanut siivota huonetta, mitä jos antaisit olla?

Tapaus lapsen ystävä

Lapset ovat uteliaita ja jotkut lapsen kaverit erityisesti. He painuvat jääkaapille: onks täällä mitään? He avaavat pakastimen: onks täällä jäätelöä? He menevät kaivaamaan laatikoita: onks nää sun äidin? Mitä nää on?

Harvan kotoa sitä mitään päivänvaloa kestämätöntä löytyy. Laskuja on paperikasassa, ehkä muistutuslaskujakin. Vaatekaappi on sotkussa. Löytyy turhamaista kosmetiikkaa ja löytyy lääkkeitä. On seksileluja ja on turhaa rojua josta ei ole jaksanut hankkiutua eroon. Että ei mitään salattavaa! Mutta haluaisi ne silti yksityisinä pitää tai ainakin valita kenelle paljastuu ja mitä. On se kumma kun kaikki eivät sitä tajua, vaan joka nurkka pitää mennä nuuskimaan!

Nimim. Yksityisyyttä kiitos!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “Älä nuuski mun tavaroita!”

 • Pelle possu kakara kakka apina sanoo:

  Meillä on tuo sama jutska. Tänään ei edes annettu virpojien tulla tänne. Annettiin vaan koputtaa ovella.

 • Katkeruus ei kanna sanoo:

  Yhden kyylän tiedän, Äiti ja anoppi hänkin, tekee sellaisen siivous ja siveys tarkastuksen ja arvostelee kaikkea ja kaikkia. Kerran olen ollut hänen kanssaan samoissa ristijäisissäkin kun hänen lapsenlastaan kastettiin. Tiesin että hän oli etukäteen hyvin selvästi ilmaissut mikä lapsen nimeksi pitäisi tulla. Nimi oli sellainen 70 luvulla varsin yleinen, luokkaa Timo Petteri. Kun lapsi kastettiin niin nimeksi tuli sellainen 2010 luvulle sopiva yleisiä nimiä kaikki. Hän alkoi kovaan ääneen paasata että miten sille nyt tuollainen nimi annettiin, eikä edes toiseksi nimeksi kelvannut äitin ehdotus. Sitten hän parkaisi että onko tuolla raukalla nyt edes nimipäivää! No paikalla olleet nuoremmat henkilöt katsoivat sitten jostain kännykällä että lapsen jokaiselle nimelle löytyy almanakasta nimipäivä. Lapsen mummo hiljeni ja kahvipöydässä totesi että olis nyt tarjonneet kuivakakkua. Oli ”vaan” pikkuleipiä,voileipä kakkua ja täytekakkua 😆

 • Sairasta sanoo:

  Anoppi on sairaanloisen utelias meilläkin. Ei ole asiaa tai paikkaa mitä hänellä ei olisi mielestään lupaa penkoa. Kovasti ihmettelee miksi lapset ja heidän puolisot ei kutsu kylään enää ja muutenkin välttelee. Kyselee kaikki yksityisasiatkin ja suuttuu kun hänelle ei enää kerrota. Lapset kaikki yli 30.

 • Serkun serkku sanoo:

  Ärsyttää utelias serkku ,käy paperit läpi jos näkee esim,laskut ja varmasti lukee ne läpi. Olen vaihtanut niiden paikkaa että on nyt vaikeampi niitä saada hyppysiin.

 • Stidi sanoo:

  Mun äiti on kanssa oikea supernuuskija. Verhoaa uteliaisuutensa avuliaisuuteen eikä auta mikään. Liikkuu kuin tornaado paikasta toiseen samalla tutkien joka ikisen kaapin,sängyn aluset ja kissan hiekkalaatikon. Ei auta kiellot ja estelyt ja takuuvarmasti löytää aina jotakin mistä saan kuulla seuraavat kolme kuukautta. On niin vikkelä etten minä pysy perässä. Ongelmana on myös alkava muistisairaus ,joka toisaalta myös helpotus. Helpotus siinä mielessä ettei muista enää niin usein ,että pitäs tyttären koti syynätä uudelleen. Kauhistus siksi ,että saattaa tehdä jotain hassua ,kun ei muista. Kerran lutrasi veden kanssa kylppärissä ja syöksyi keittiöön,otti tiskiharjan ja takaisin kylppäriin. Kuului lotinaa,suhinaa ja ties mitä sillä harjalla teki. Palautti lopulta tiskiharjan keittiöön ja kun lähti kotiin heitin tiskiharjan roskiin…Ihan vaan varmuuden vuoksi😂

 • Minni sanoo:

  Hohhoijaa, koskaan ei näköjään voi olla hyvä vieras. Jos otan itse kahvikupin ja sokerin kaapista olen jonkin mielestä utelias urkkija. Jos en ota, niin toisen mielestä olen rasittava passattava vieras jonka puolesta on tehtävä kaikki.

 • Meillä näin sanoo:

  Löysin kerran anopin korvakorun sänkymme alta. Saatiin hänen kanssaan monta hyvää naurua kun jakson ihmetellä että hän tarkistaa siivouksemme laatua ja vannoi että oli vain vaakaa etsimässä.
  Yhdelle lapsen kaveriksi haluavalle antoi porttikiellon kun en jaksanut vahtia ja selittää ettei kaappeja avata omin luvin. Lapsikin kiitteli myöhemmin että auttoin pääsemään eroon rasittavasta tyypistä.

 • Liian utelias sanoo:

  Mieheni äiti on tämmöinen. No olipas hauska naama hänellä kun meni oman tyttären kanssa katsomaan meidän kaappeihin ja avasi sopivasti oven missä olivat seksilelut 🤣🤣🤣, nopeasti löi oven kiinni kun kuuli mut tulemassa huoneeseen. Kysyin häneltä no mitäs täällä? Vastaus oli ei mitääään. Mua kyllä nauratti.

 • L sanoo:

  En kyllä ole tonkijatyyppi, ei kiinnosta mitä muilla on kaapeissaan. Mutta yksi kerta kyllä onneksi vähän nuuskin… olin ensimmäisillä treffeillä miehen kanssa. Oli ihan kivaa joten menimme hänen kotiinsa. Mies lähti hakemaan viiniä ja minä katsoin että mitä käyntikortteja oli sohvapöydän välikössä pinollinen. Naisen nimi. Siinä vaiheessa painoin jo jarrua ja lähdin pois. Yritys oli sattumoisin sama missä ystäväni oli töissä. Kyselin tietenkin ystävältä että tunsiko kortissa olleen nimisen naisen. Tunsipa hyvinkin. Nainen oli vain muutaman kuukauden työkomennuksella eivät kuulemma olleet eronneet.

 • anonyymi sanoo:

  Poikani perhe oli talvella viikon lomalla. Lähellä kun asutaan, niin kävin iltalenkillä katsastamassa ulkopuolelta talon, että kaikki on kunnossa. Eivät olleet kyllä pyytäneet. Ulko-oven edusta oli täysin auraamatta, mutta en tohtinut tehdä sitä. Jälkeenpäin sanoin miniälle, että älkää hyvänen aika jättäkö taloa noin, sehän on selvä kutsu varkaille, ettei olla kotona. Miniä. oli sitten toiselle pojallemme sanonut, että teidän äiti kävi täällä kyyläämässä meidän poissa ollessa. Olin kyllä loukkaantunut. Eihän minulla ollut edes avainta heille. Ei mennyt kauankaan, kun viereiseen taloon oli murtauduttu.

  • Anopiton sanoo:

   Miksi muuten kerroit tuon miniälle etkä pojallesi? Ihmiset yleensä sietävät vähän paremmin oman vanhemman sekaantumista asioihinsa kuin appivanhempien, ja appiukon sanomisia paremmin kuin anopin. Ja tietysti miksi piti kyylätä, jos ei ollut pyydetty. Voihan olla että he pyysivät samaan hommaan jonkun naapurin.

 • Yhä kavereita sanoo:

  Itselläni oli vallan ”kohtelias” kurkkija. Aina kun käväisin itse keittiössä tai vessassa, niin etten nähnyt hän yritti vähän salaa katsoa kaappeihin ja paperinivaskoihin. Muutaman kerran jälkeen säästin häneltä vaivan ja hänen tullessa vierailulle olin jättänyt kaikki kaappini auki. Toki hän sitä ihmetteli ja kysyi miksi ne ovat auki, johon vastasin ”Ei niiden kaappien sisällä mitään salattavaa ole, joten ajattelin säästää sulta vaivan ja nyt voit sohvalta samalla silmäillä.” Ollaan me tälle jälkikäteen naurettu eikä hän tiennyt sen olevan niin ilmeistä.

 • Avulias sanoo:

  Minä otan itse kahvikupin ja sen sokerinkin, mutta tarkoitus ei ole nuuskia vaan helpottaa emännän arkea. Nykyään osaan jo vähän haistella, että kenen luona näin on suotavaa tehdä ja kuka loukkaantuu siitä.

 • Emppu sanoo:

  Aikoinaan mun syntymäpäivillä äiti lukitsi vaatehuoneen (siis sen romuvaraston, johon piilotetaan kaikki ylimääräinen tavara) oven, koska eräällä vieraalla oli tapana juurikin availla ovia, penkoa tavaroita ja kauhistella sotkuja. Kovaan ääneen tietysti, jotta kaikki vieraat kuulevat!

 • Tia sanoo:

  Meidän pojalla on yksi kaveri, joka penkoo aina kaapit. En tykkää! Kyseessä kuitenkin jo 10 v lapsi, jolla pitäisi olla käytöstavat jo hallussa.

  Samainen poika on sellainen, joka tapaa saada muiden lelut ja tavarat rikki. Siis tuplariesa. Riippii ensin kamat kaapeista ja sitten usein jotain särkyy. Nykyään ko. poika kyläilee meillä aika harvoin. Sain vielä hänen äitinsä suuttumaan, kun äiti pari vuotta sitten kyseli milloin poika pääsee meille yökylään. Sen hetkisessä tilanteessa emme pystyneet ottamaan yövieraita ja sanoin, että nyt ei käy (en muutenkaan tykkää tuollaisesta tuppautumisesta, kohtelias odottaa kutsua). Äiti siitä sitten otti itseensä ja vihottelee edelleen. Ja mainittakoon vielä, että meidän poikaa ei ole kutsuttu heille koskaan. 🙂

 • 1 sanoo:

  Laita vessan.kaappiin vaikka marmorikuulia niin että ne vierähtää alas kun vieras avaa sen oven. Saa pienen näpäytyksen..

 • Kypsä sanoo:

  Joo vituttaa tollanen anoppi. Itselläni ihan samanlainen. Luoja varjele etten koskaan tule hänen kaltaisekseen.

 • Hmm sanoo:

  Paras tapa tuohon urkkimiseen on se, että seuraavalla kerralla kun kyläilet urkkijan tykönä käyt samoin kaapit läpi kun se kävi vieraillessaan. Mua ei niin haittaa, että vieraat ite käy keittiöstä ettimäs esim. astioita tai sokeria, mutta se kyllä häiritsisi jos lähtisi penkomaan makuuhuoneessa kaappeja tai muita mistä vieras ei todellakaan tarvitse mitään.

 • Entinen miniä sanoo:

  Tässäpä yksi anoppi, jota ärsyttää ainainen anoppien mollaaminen. Ei tulisi mieleenkään mennä toisen perheen kaappeihin. Mutta muistuttaisin, että vain hetki sitten anoppisi oli miniä, jolla oli anoppi. Tämä taas oli ennen miniä…. Eli myös sinä olet anoppi ennen kuin huomaatkaan. Oman miniäni kanssa tulemme hyvin toimeen, vaikka rakastamme samaa miestä, kahtakin. Toinen niistä on pikku pallero vielä.

  • Anoppi myös sanoo:

   Ei tulis mieleenkään mennä kenekään kaapeille,ei omien lasten eikä vieraiden.Enkä halua myöskän että mun kamoja tongitaan.

  • Mia sanoo:

   Enpä tiedä nyt mollattiinko tässä anoppia. Kerrottiin vain miten tämä käyttäytyy. Ja kyllähän käytöksessä on parannettavaa. Se, että on anoppi, ei tee sisällänsä kenestäkään salonkikelpoista.

  • Stidi sanoo:

   Mun anoppini on tosi kiva. Ei tuppaa eikä tutki paikkoja. Suorasanainen eteläpohjalainen,jonka kanssa pärjään,koskamutsessänikin on pohjalaista suoruutta