Tiedätkö sen sietämättömän kyläilijätyypin, joka tulee vieraaksi toisen kotiin ja alkaa nuuskimaan paikkoja?

Nuuskijoita on monenlaisia, ja he kaikki ovat vähintään yhtä ärsyttäviä. Toiset ovat toki vielä ärsyttävämpiä kuin toiset, mutta hermo menee ihan joka tapaukseen!

Tapaus anoppi

Anoppia kiinnostaa kaikki. Siis ihan KAIKKI. Anoppi katsoo kenkähyllyä ja vähän tonkaiseekin sitä: onpas sulla paljon kenkiä, käytätkö sä näitä kaikkia? Anoppi avaa siivouskaapin oven: ai teidän imuri on täällä? Joo, meidän imurimme on meidän siivouskaapissamme, kuinka yllättävää.

Sohvalla istuessa anoppi alkaa plärätä lehti- ja paperikasoja: ai sulla on hammaslääkäri? Onko sulla reikiä? Tässä on sähkölasku, onpas teillä iso sähkönkulutus!

Jos anoppia on tarkoitus moikata vaan ovelta, kun vaikka otetaan lapset vastaan tai anoppi tulee hakemaan jotain unohtamaansa, on paras varmistua että kaikki kotona kuitenkin on anopin katsastuksen kestävässä kunnossa. Sillä anopilla on jano tai pissahätä tai ihan mitä vaan, ja hänen on pakko saapastella keittiöön tai vessaan – mitä ilmeisimmin nuuskimistarkoituksissa.

Tapaus utelias kaveri

Kun utelias kaveri kyläilee, hän on kuin kotonaan. Hän hakee itse kahvikupin astiakaapista ja silmäilee samalla kaapin sisällön läpi. Hän ottaa itse myös sokeria, ja kurkkaa sen varjolla vielä pariin muuhun kaappiin. Jos itse tarvitsee jotakin vaikka vaatehuoneesta, utelias kaveri liimautuu kylkeen ja tulee vaatehuoneen ovelle kuikuilemaan.

Vessareissullaan utelias kaveri kurkkaa kylppärin kaappiin ja tutkii löytyykö sieltä ryppyrasvaa, liukkaria, peräpukamavoidetta tai jotain muuta kiinnostavaa! Utelias kaveri myös kertoo avoimesti tästä: Mä katon juhlissa aina isäntäväen kylppärikaappiin!!

Tapaus miesvieras

Jos kotiin tuo uuden miesvieraan, vähän niinkuin deittailutarkoituksissa siis, miesvieras alkaa kartoituksen. Mitä täällä on?, miesvieras kysyy ja avaa vaatehuoneen oven. No siellä on vaatehuone, ei kuulu sinulle! Kun tietokone on auki pöydällä, miesvieras alkaa lukea avoinna olevaa tiedostoa: Mikä tää on? Onko tää sun töitä?

Jos vielä löytyy suljettuja ovia, ne kiehtovat kovasti. Ehkä miesvieras haluaa varmistua, että asunnossa ei piileksi toista miestä?! Mikä ovi tää on?, kuuluu taas kysymys. Se on lastenhuoneen ovi ja se on kiinni koska en ole jaksanut siivota huonetta, mitä jos antaisit olla?

Tapaus lapsen ystävä

Lapset ovat uteliaita ja jotkut lapsen kaverit erityisesti. He painuvat jääkaapille: onks täällä mitään? He avaavat pakastimen: onks täällä jäätelöä? He menevät kaivaamaan laatikoita: onks nää sun äidin? Mitä nää on?

Harvan kotoa sitä mitään päivänvaloa kestämätöntä löytyy. Laskuja on paperikasassa, ehkä muistutuslaskujakin. Vaatekaappi on sotkussa. Löytyy turhamaista kosmetiikkaa ja löytyy lääkkeitä. On seksileluja ja on turhaa rojua josta ei ole jaksanut hankkiutua eroon. Että ei mitään salattavaa! Mutta haluaisi ne silti yksityisinä pitää tai ainakin valita kenelle paljastuu ja mitä. On se kumma kun kaikki eivät sitä tajua, vaan joka nurkka pitää mennä nuuskimaan!

Nimim. Yksityisyyttä kiitos!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Älä nuuski mun tavaroita!”

 • Yhä kavereita sanoo:

  Itselläni oli vallan ”kohtelias” kurkkija. Aina kun käväisin itse keittiössä tai vessassa, niin etten nähnyt hän yritti vähän salaa katsoa kaappeihin ja paperinivaskoihin. Muutaman kerran jälkeen säästin häneltä vaivan ja hänen tullessa vierailulle olin jättänyt kaikki kaappini auki. Toki hän sitä ihmetteli ja kysyi miksi ne ovat auki, johon vastasin ”Ei niiden kaappien sisällä mitään salattavaa ole, joten ajattelin säästää sulta vaivan ja nyt voit sohvalta samalla silmäillä.” Ollaan me tälle jälkikäteen naurettu eikä hän tiennyt sen olevan niin ilmeistä.

 • Avulias sanoo:

  Minä otan itse kahvikupin ja sen sokerinkin, mutta tarkoitus ei ole nuuskia vaan helpottaa emännän arkea. Nykyään osaan jo vähän haistella, että kenen luona näin on suotavaa tehdä ja kuka loukkaantuu siitä.

 • Emppu sanoo:

  Aikoinaan mun syntymäpäivillä äiti lukitsi vaatehuoneen (siis sen romuvaraston, johon piilotetaan kaikki ylimääräinen tavara) oven, koska eräällä vieraalla oli tapana juurikin availla ovia, penkoa tavaroita ja kauhistella sotkuja. Kovaan ääneen tietysti, jotta kaikki vieraat kuulevat!

 • Tia sanoo:

  Meidän pojalla on yksi kaveri, joka penkoo aina kaapit. En tykkää! Kyseessä kuitenkin jo 10 v lapsi, jolla pitäisi olla käytöstavat jo hallussa.

  Samainen poika on sellainen, joka tapaa saada muiden lelut ja tavarat rikki. Siis tuplariesa. Riippii ensin kamat kaapeista ja sitten usein jotain särkyy. Nykyään ko. poika kyläilee meillä aika harvoin. Sain vielä hänen äitinsä suuttumaan, kun äiti pari vuotta sitten kyseli milloin poika pääsee meille yökylään. Sen hetkisessä tilanteessa emme pystyneet ottamaan yövieraita ja sanoin, että nyt ei käy (en muutenkaan tykkää tuollaisesta tuppautumisesta, kohtelias odottaa kutsua). Äiti siitä sitten otti itseensä ja vihottelee edelleen. Ja mainittakoon vielä, että meidän poikaa ei ole kutsuttu heille koskaan. 🙂

 • 1 sanoo:

  Laita vessan.kaappiin vaikka marmorikuulia niin että ne vierähtää alas kun vieras avaa sen oven. Saa pienen näpäytyksen..

 • Kypsä sanoo:

  Joo vituttaa tollanen anoppi. Itselläni ihan samanlainen. Luoja varjele etten koskaan tule hänen kaltaisekseen.

 • Hmm sanoo:

  Paras tapa tuohon urkkimiseen on se, että seuraavalla kerralla kun kyläilet urkkijan tykönä käyt samoin kaapit läpi kun se kävi vieraillessaan. Mua ei niin haittaa, että vieraat ite käy keittiöstä ettimäs esim. astioita tai sokeria, mutta se kyllä häiritsisi jos lähtisi penkomaan makuuhuoneessa kaappeja tai muita mistä vieras ei todellakaan tarvitse mitään.

 • Entinen miniä sanoo:

  Tässäpä yksi anoppi, jota ärsyttää ainainen anoppien mollaaminen. Ei tulisi mieleenkään mennä toisen perheen kaappeihin. Mutta muistuttaisin, että vain hetki sitten anoppisi oli miniä, jolla oli anoppi. Tämä taas oli ennen miniä…. Eli myös sinä olet anoppi ennen kuin huomaatkaan. Oman miniäni kanssa tulemme hyvin toimeen, vaikka rakastamme samaa miestä, kahtakin. Toinen niistä on pikku pallero vielä.

  • Anoppi myös sanoo:

   Ei tulis mieleenkään mennä kenekään kaapeille,ei omien lasten eikä vieraiden.Enkä halua myöskän että mun kamoja tongitaan.

  • Mia sanoo:

   Enpä tiedä nyt mollattiinko tässä anoppia. Kerrottiin vain miten tämä käyttäytyy. Ja kyllähän käytöksessä on parannettavaa. Se, että on anoppi, ei tee sisällänsä kenestäkään salonkikelpoista.