Kelloja siirrettiin, ja niin päin että me kaikki olemme reippaita ja pirteitä nyt joka aamu! Ai ei?

Ei niin. Mikä siinä onkin, että tämän pitäisi piristää, mutta sitä on ihan tiu tau ja vielä kello kahdelta luulee, että päivä ei ole lähelläkään puolta vielä.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Huffington Postissa kerrottiin vinkit, joiden avulla sinustakin tulee aamuihminen. Aamuihminenhän on ihmislajin jalostunein muoto, sillä aikainen ihminen madon nappaa, eikä ole itse laiskamato!

Seuraa näitä ohjeita, ja pian olet pirteä menestyjä!

1. Kyykkää samalla kun harjaat hampaasi

Liikunnasta on vaikea tehdä rutiini. Mutta hei, hampaasi osaat pestä joka aamu = se on rutiini! Siis yhdistä harjaamiseen jumppatuokio, ja saat veren kiertämään! Taistele samalla plakkia ja selluliittia vastaan, sinä oman elämäsi supersankari! (Voi hyvä ihme, jos aamuihmiset ovat tällaisia, emme ole varmoja haluammeko kuulua heidän jengiinsä.)

2. Laita joka asialle oma hälytys

Unohdutko lukemaan lehteä? Onko vaikea valita asua? Juututko suihkuun? Niksi on asentaa puhelin hälyttämään aivan koko ajan, niin et jää jumittamaan minkään askareen pariin. Näin ei tule kiire, etkä voi myöhästyä! Eikä varmana stressaa sitten YHTÄÄN kun yrität pestä itsesi ja syödä ja pukea lapset ja itsesi ja kerätä kamat ja kerätä kaikki ulos ovesta, kun jostain jatkuvasti kuuluu PIIP PIIP PIIP!!!

3. Nauhoita ideat

Suihkussa rentoudut, ja siellä tulee mieleen kaikki päivän aikana hoidettavat asiat. Joten laita puhelimesta nauhoitus päälle, ja huutele ääneen kaikki mieleesi pulpahtavat ideat. Näin mitään ei unohdu! Taaiiii…sitten puhelimen nauhoituksesta kuuluu epämääräistä kurlausta, epävireistä mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa -laulelua ja ”älä hakkaa sitä ovea äiti on nyt suihkussa!!” -huutoa. Kenties se on tarpeellinen kulttuurihistoriallinen muisto jälkipolville?

4. Keksi aamumantra

Toisin kuin me ei-aamuihmiset voisimme luulla, aamumantra ei ole yhteenpuristettujen hampaiden välistä suhistu älä-tapa-ketään-etsi-kahvia, vaan lause, jossa toistat itsellesi ne asiat jotka meinaat unohtaa. Tyyliin muista-avaimet-lompsa-känny. (Tarkemmin ajatellen tuo älä-tapa-ketään-missä-kahvi -litania on ihan toimiva.)

5. Käytä työmatka hyödyksi

Kuuntele työmatkalla sivistäviä ja ammattitaitoasi lisääviä podcasteja! Tai lue sivistävää kirjallisuutta! Vaikka Senecan De tranquillitate animi! Okei tuon viimeisen keksimme itse. Ihan totta, senkus koomaat kuolaa poskella, jos olet niin onnellisessa asemassa, että joku muu ajaa sitä kulkuneuvoa millä työmatkasi teet. Joka hemmetin hetki ei tarvitse suorittaa!

Ja jos sinä olet pirtsakka ja suorittava aamuihminen, niin pliis anna meidän muiden herätä rauhassa. Emme mekään tule yhdeltätoista illalla vaatimaan sinulta FREESEJÄ IDEOITA PALTSUUN samalla kun jokin koko ajan piip-piip-piipittää!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia