Lantionpohjan lihasten jumppaaminen on tuttu juttu joka naiselle. Ainakin ajatuksen tasolla, jos ei itse jumppaa.

Lantionpohjan lihasten vahvistamista pidetään tärkeänä osana raskaudesta ja synnytyksestä palautumista. Jumppaa suositellaan kaikille naisille lapsiluvusta riippumatta, sillä vahvat lantionpohjan lihakset tukevat ryhtiä ja ehkäisevät kipuja sekä virtsankarkailua ja lisäävät seksuaalista nautintoa.

Lihaksia voi jumpata joko ilman mitään välineitä tai sitten esimerkiksi geishakuulien avulla.

Mutta jumppaaminen ei koske vain naisia.

Uuden tutkimuksen mukaan lantionpohjan lihasten vahvistamisesta on hyötyä myös miehille. Lantionpohjan lihasten vahvistaminen voi auttaa erektio-ongelmissa sekä ennenaikaisessa siemensyöksyssä. Molemmat ovat miesten seksiongelmista tyypillisimpiä.

Tutkimuksessa analysoitiin 650 miehen tietoja. 83% lantionpohjan jumppaa harjoittaneista miehistä koki, että se auttoi ennenaikaiseen siemensyöksyyn.

Erektio-ongelmia hoidetaan elintavoilla ja lääkityksellä, mutta näiden keinojen lisäksi tai jopa lääkityksen välttämiseksi kannattaa kokeilla lantionpohjan lihasten jumppaa. Jumppa on helppoa ja huomaamatonta, eikä vie paljoa aikaa.


Kuva Annie Spratt, ylin kuva Jesper Aggergaard.

Mies voi opetella tunnistamaan lantionpohjalihaksensa samalla tavalla kuin nainenkin, eli katkaisemalla virtsasuihkun kesken. Kun lihakset ovat löytyneet, niitä voi vahvistaa säännöllisellä jumpalla.

Jumppa on samanlaista riippumatta sukupuolesta: lantionpohjan lihaksia jännitetään ja rentoutetaan vuorotellen. Lihassupistuksia kannatta tehdä sekä hitaasti, jännitystä ylläpitäen, että nopealla tempolla. Lantionpohjaa treenatessa muiden lihasten tulisi olla mahdollisimman rentoina. Näin harjoituksen saa kohdistettua oikeaan paikkaan. Aluksi harjoituksia voi tehdä selällään maaten, mutta kun liikkeet oppii, niitä voi tehdä missä tahansa.

Tarkat ohjeet miesten lantionpohjan jumppaan löydät täältä. Ohjeet on laatinut fysioterapeutti Minna Törnävä.

Kuntosalilla ja muussa ponnistelua aiheuttavassa liikunnassa lantionpohjan lihakset kannattaa aktivoida aina. Se tukee oikeaa, terveellistä suoritusasentoa ja lisäksi tietenkin vahvistaa lantionpohjaa.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia